Obrázek podcastu Abeceda slušného chování

Audiokniha Abeceda slušného chování

Délka:

1 hod 27 min

Čte:

Helena Štáchová

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 1.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 1.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Božidara Turzonovová.

Obrázek podcastu Říkali mi Leni

Říkali mi Leni

Příběh desetileté dívenky, která postupně zjišťuje, kdo je a kam patří, strhuje, dojímá a současně burcuje čtenáře a posluchače dnes stejně jako před více než šedesáti lety…Režie Olga Walló.

Obrázek podcastu Traktor

Traktor

Rozhlasová hra Petra Dudka z českého venkova 50. let, kde právě probíhá kolektivizace. Hlavní hrdina, představitel státní správy Mareš je pragmatik. Do strany vstoupil, protože to potřebuje ke své práci. Chce věřit tomu, co sám říká: "Když budou ve straně rozumný, slušn

Obrázek podcastu Doktorova žena

Doktorova žena

Můj manžel je lékař. Je chytrý a okouzlující a všichni mu věří. Kromě mě. Navenek to vypadá, že mám všechno – dokonalé manželství, dokonalého manžela, dokonalý život. Ale to zdaleka není pravda. Doktor Drew Devlin není tak úctyhodná postava, za jakou se vydává. Důvodem,

Obrázek podcastu Být normální je na hovno

Být normální je na hovno

Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste

Obrázek podcastu Karel IV. Vzpoura vévodů

Karel IV. Vzpoura vévodů

Matouš Rozoumek, kdysi dvořan Jana Lucemburského, narazí na stopy chystané vzpoury vévodů, jejímž cílem je sesadit Karla IV. z trůnu panovníka Svaté říše římské. Spiklencům nahrává neúroda a z ní pramenící hladomor, stejně jako Karlovy soukromé problémy – smrt prvorozen

Obrázek podcastu Moudrý zlatník (1987)

Moudrý zlatník (1987)

Příběh o moudrém, ale i šikovném zlatnickém učni Radošovi, který navíc dokáže navrátit princezně Liběně řeč, natočil v r. 1987 režisér Karel Weinlich.Osoby a obsazení: panoš Radoš (Pavel Kříž), princezna Liběna (Zlata Adamovská), stařec Rozum (Eduard Cupák), dívka Ště

Obrázek podcastu Válka Mentogritů

Válka Mentogritů

Pokračování vědeckofantastického příběhu o soužití lidí, inteligentních rostlin a dalších neméně inteligentních tvorů v závislosti na jejich Mentogritech. Vyprávění je protkáno odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů, mystickým zamyšlením a hlavně upřímnými mezilidsk

Obrázek podcastu Kdysi

Kdysi

První díl vyprávění o životě odvážného židovského chlapce Felixe v okupovaném Polsku za 2. světové války. Příběh o naději v době, která naději nepřála. Věnováno: „Všem dětem, jejichž příběhy nikdy nikdo nevyprávěl.“ Tři roky a osm měsíců žije devítiletý Felix Salinger v

Obrázek podcastu Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni 11-24

Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni 11-24

Pohádkové vyprávění o jičínském ševcovském tovaryši Kubovi, který musel na vojnu až do Vídně, o domýšlivém knížecím správci Kolomajzníkovi, o vodnících, samotném císaři pánu i o Stázině, které náramně slušela červená sukně. Dokončení seriálu rozhlasových večerníčků, kte

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje ve zdravotnické klinice

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve zdravotnické klinice

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasa

Obrázek podcastu Setkání s Františkem Nepilem

Setkání s Františkem Nepilem

František Nepil, jak ho neznáme... Nikoliv jako vypravěč a spisovatel, ale jako chytrý glosátor při setkání s malířem Otou Janečkem, ten, který odpovídá na zvídavé otázky v dialogu se Spejblem a Hurvínkem i jako rozhlasový reportér popisující Prahu z okna ateliéru malíř

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014

100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Toufar (spisovatel a novinář, popularizátor kosmonautiky)

Obrázek podcastu Nepil: Dobrou a ještě lepší neděli

Nepil: Dobrou a ještě lepší neděli

Krátká humorná zamyšlení nad lidskými a společenskými nešvary.

Obrázek podcastu Doktorka z domu Trubačů

Doktorka z domu Trubačů

Audiokniha o ženě, která předběhla svůj čas / Román přibližuje osud doktorky Vlasty Kálalové-Di Lottiové, rodačky z Bernartic u Tábora, která se ve dvacátých letech tohoto století vydala sama do Orientu a založila v Bagdádu československou nemocnici. Smyslem jejího živo

Obrázek podcastu Marboul

Marboul

Jiřina Jirásková a Zdeněk Řehoř si spolu v režii Aleny Adamcové zahráli v hlavních rolích komediálního příběhu s prvky hororu o rodině náhle zasažené majetnickým pudem. Pokud se totiž smyslem života stane touha bydlet na zámečku, může to zcela zamíchat rodinnými vztahy.

Obrázek podcastu Jak se říká báseň

Jak se říká báseň

Zvu vás na cestu do okouzlení ze slov báječných, romanticky píšících mužů a taky Martinových slov a vyprávění. Vítejte v klubu básní, v klubu poezie. Užijte si naplno své pocity, nálady. emoce. Tady můžete, v téhle knížce se to smí! A Martin Patřičný je dobrý průvodce!

Obrázek podcastu Poľština pre mierne pokročilých B1 - časť 2

Poľština pre mierne pokročilých B1 - časť 2

Ďakujeme za váš záujem o kurz kurz Poľština - slovná zásoba pre mierne pokročilých B1 - časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už poľštinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to zname

Obrázek podcastu Chaloupka na muřích nožkách

Chaloupka na muřích nožkách

Babo Jago, stůj, nijak nečaruj! Chaloupko, otoč mě k životu čelem! Zatímco v Mrazíkovi se uměla otočit jen k Ivanovi a zase k lesu vchodem, tahle strašidelná chaloupka obávané baby Jagy má daleko širší repertoár. Pokud trochu pohne muřími nožkami a zčerstva popoběhne, z

Obrázek podcastu Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,

Obrázek podcastu Odbila dvanáctá hodina

Odbila dvanáctá hodina

Třikrát třináct nejzajímavější lidových pověstí o pokladech a jejich strážcích, o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších. Svět je plný tajemství, plný hádanek a překvapení. Lidové pověsti vypráví o neslýchaných událostech, o podivuhodných úkazech, o ohromu

Obrázek podcastu Proč nejsem komunistou I.

Proč nejsem komunistou I.

V roce 1924 otevřel Ferdinand Peroutka v časopise Přítomnost anketu Proč nejsem komunistou? Příspěvky do ní napsali přední čeští spisovatelé a intelektuálové - Karel a Josef Čapek, Jan Herben, František Langer, Josef Kopta, Fráňa Šrámek, Ladislav P. Procházka, Jaroslav

Obrázek podcastu Život: Moje cesta dějinami

Život: Moje cesta dějinami

Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 2 - Vladislav Rapprich  06.06.2014

100 statečných - Host č. 2 - Vladislav Rapprich 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - V. Rapprich (vulkanolog, Česká geologická služba)

Obrázek podcastu Matyáš Sandorf

Matyáš Sandorf

Dobrodružný příběh maďarského šlechtice Matyáše Sandorfa, který jen tak tak unikne trestu smrti a po 15 letech se objeví jako doktor Antekirt. Rozhlasová hra zpracovaná podle románu Julese Verna nás zavede do Terstu, na istrijský hrad Pazin, do Dubrovníku nebo například