Audiokniha 6x Sherlock Holmes

Kukačky
Moje dítě není moje. Martinovi s Terezou, dvěma mladým rodičům šestiletého Jakuba, zní ta slova v hlavě od chvíle, kdy jim Karel s Olgou, rodiče šestiletého Tomáše, řekli, že v porodnici došlo k záměně. Že si rodiny odvezly domů toho nepravého. Na takovou situaci není n…

Môj príbeh
Pôsobivé a inšpiratívne osobné spomienky bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických. Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia…

Divadla malých forem
Z komentáře k původnímu kompletu DV 15249: Už mnoho divadelních kritiků a teoretiků se snažilo najít nejvhodnější označení pro divadla, která začala v Československu vznikat v roce 1958. Tehdy sepro ně dosti samovolně ujal pojem "divadla malých forem". Hned z několika d…

Urmefisto
Skutečný příběh herce velkého talentu, jehož touha vyniknout byla silnější než jeho svědomí, inspirovala dvoudílnou rozhlasovou hru dramatika Jana Vedrala. Hru v roce 1987 režíroval režisér Jiří Horčička, který hlavní roli svěřil Eduardovi Cupákovi. Podkladem pro rozhla…

Anička a cirkus
Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s …

Moliére: Jiří Dandin, Lakomec. Výběr scén z divadelních her
Původní titul DM 15063 "Moliére: Jiří Dandin / Lakomec. Výběr scén z divadelních her" vydal Supraphon v roce 1958 - nyní titul zachycující herecké umění Ladislava Peška, Jiřiny Petrovické a Stanislava Neumanna vychází poprvé digitálně.

Dialog pro hlas muže a ženy
Dramatická báseň Petra Skarlanta z r. 1982 o přátelství a lásce mladého manžeského páru. Hudebně dramatická kompozice a literární příběh. Účinkují: Viktor Preiss a Jana Preissová.

Nedostateční dlouholebci
Třetí díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Tak leť
Všetci si občas kladieme otázku, kam by sa uberal náš život, keby... Do pokojného súžitia dlhoročných manželov Samuela a Izabely vstúpi žena, ktorá kedysi Samuela milovala. Vzťah založený aj na kompromisoch, zraniteľnosti a sebaúcte, tak vystaví náročnej skúške. Izabela…

Dívka v rysích drápech
V severním Švédsku zavládl surový kapitalismus, ekologický úpadek a zločin. Město Gasskas se stává jevištěm dramatu, které rozehraje smrt místní novinářky. Mikael Blomkvist se na sever vrací kvůli dceři – i kvůli poslední šanci na příběh, který by mohl zachránit jeho sk…

Vůně toskánské lilie
Italská Florencie je dnes synonymem pokladnice uměleckých památek. V minulosti však měla rozhodující vliv i na politický život rozdrobené Itálie. Mimořádného věhlasu dosáhla ve 13. - 16. století. Z tohoto období prosperity vzešel i hospodářský a kulturní význam města. V…

Papežská mše
Závěrečné kapitoly nedokončeného monumentálního románu Kámen a bolest o životě sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. V režii Markéty Jahodové čte Marek Holý.

Nemčina pre vašu prácu
Audio učebnica na úspešnú komunikáciu v zamestnaní. Počúvate - rozumiete - hovoríte. S touto knižkou s nahrávkami ste na dobrej ceste pokročiť v nemčine ďalej. Ak hovoríte po nemecky, zvyšuje sa vaša šanca nájsť si dobré zamestnanie. V rebríčku jazykov, ktoré by Slováci…

Kincl: Rákosníček vzpomíná
Vodní skřítek Rákosníček z rybníku Brčálníka se stal jednou z nejoblíbenějších postaviček kreslených televizních večerníčků. Vymyslel ho spisovatel Jaromír Kincl, nezaměnitelnou podobu mu vtiskl osvědčený výtvarník a animátor Zdeněk Smetana, svůj hlas mu propůjčila here…

Technická španělština A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická španělština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slov…

Pohádky IX.
Pohádky autorů Pavla Gryma, Miloše Wolfa, Marie Jehličkové a Františka Nepila byly pro Supraphon nahrávány v lednu až březnu 1979 v pražském studiu Lucerna s herci Janem Fišarem, Ladislavem Peškem, Helenou Štáchovou, Josefem Kemrem, Miroslavem Masopustem, Vlastou Matulo…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Francúzština na dovolenku A1-B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Francúzština na dovolenku A1-A2. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu a frázy, ktoré môžete použiť pri cestovaní a najmä na dovolenke. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že …

Ljuba Hermanová
Původní LP album 1218 0477 "Večer s Ljubou Hermanovou" složené ze starších snímků i aktuálního vyprávění a rozhovoru umělkyně s Bohumilem Bezouškou vydal Supraphon v roce 1983 - nyní tento kompilační titul vychází poprvé digitálně.

Poslední dialog
Na podkladě autentických dokumentů napsal Jiří Kamen imaginární rozhovor kabaretní a divadelní herečky Xeny Longenové a spisovatele, výtvarníka, herce a režiséra Emila Artura Longena.Výjimečný rozhlasový tvar hudbou ve vlastní interpretaci doplnil Alan Vitouš.

Píseň o Bernadettě
Slavné dílo Franze Werfela (1890-1945) poutavě vypráví o životě sv. Bernadetty Soubirousové, chudobného a prostého děvčátka z podpyrenejských Lurd. Autor psal tento působivý a vypravěčský barevný román v době, kdy se mu podařilo uprchnout z okupované Francie coby výraz …

Hrubín: Romance pro křídlovku
Jde o poemu, cožPříběh, který básník František Hrubín vyprávěl na prázdninové cestě do Florencie dvěma svým přátelům, prožíval jako chlapec v lešanském ráji svého dětství. Příběh, v němž Láska aSmrt hrály jednu z nekonečné řady svých partií o lidské osudy. V sázce byly …

Neumannovy Poděbrady 1982
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0641-43 v roce 1983 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - posluchači vysokých divadelních škol - Září …

Cirkus Humberto (1961)
Román Eduarda Basse Cirkus Humberto vyšel v letech okupace, přestože byl napsán už v roce 1930. Většina čtenářů jej chápala jako morální povzbuzení v těžké době války, vždyť příběh několika generací cirkusových umělců ukazoval nezdolnost a pracovitost českých umělců, ak…

Krakonoš a bába Foukalka
S rozhlasovou hudební pohádkou se vydáme do Krkonoš, kde to povážlivě fičí a fouká. A tenhle nečas má na svědomí bába Foukalka, která se zlobí na svého vnuka Krakonoše. Nic mu není vhod. Ba dokonce si troufne ublížit mlžné víle Serafínce. Jenže překročit horský zákon ne…