Audiokniha 151 příběhů na Stezce Českem

Štíplová: Byla jednou koťata
Byla jednou koťátka, která se jmenovala Macourek, Camfourek, Pacička a o něco větší kocourek Kočičák. Tahle neposedná koťátka jsou stále plná nápadů. Jak to udělat, aby se nemusela mýt, jak zařídit, aby nebolel zub, jak počmárat krásně bílý domeček, hledají kočičí kořen…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Nezvaný host
Kdosi se krutě pomstil ženám, které odhalily sexuální predátory. Dokáže ho Jack Reacher zastavit? Někdejší důstojník vojenské policie Jack Reacher si v New Yorku moc klidu neužil. Sotva dal na budku dvojici vymahačů, co ke své smůle otravovali v blízkém podniku, už ho …

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Autosalon
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

Hluchavky
Nejzákeřnější vlastností sluchového postižení je to, že není vidět. Kniha, která se Vám právě dostala do ruky, nabízí nahlédnutí do světa neslyšících očima dvou hlavních hrdinů. Spojuje je skutečnost, že se oba narodili hluší. Eva má však na rozdíl od Honzy ještě slyšíc…

Čapek Josef a Karel: Devatero pohádek / 1
Nahrávka z roku 1998 v režii Jana Fuchse a v interpretaci Jiřího Krampola představuje tři nejznámější pohádky ze sbírky Karla Čapka Devatero pohádek. První loupežnická pohádka, O princezně solimánské, Druhá loupežnická pohádka - všechny tři patří mezi stálice základního…

Démoni minulosti
{'cs': 'Když se paní Eliška dlouho nevrací ze své každodenní projížďky, vydává se ji její manžel Vilém z Cornštejna hledat. To, co najde na cestě kousek od hradu, jím hluboce otřese. Naštěstí má opět po boku věrného přítele Jakuba, který se ujímá pátrání a je odhodlaný …

Mačacia stopa
"Detektívi z oddelenia vrážd práve vyriešili vraždu šoféra dodávky známej tabakovej firmy. Radosť z úspešnej akcie zatieňuje hanba, ktorú páchatelia vrhli na celý policajný zbor. Napriek rozpačitým pocitom vládne v kancelárii stoštyridsaťjeden pohodová atmosféra, no len…

O statečné princezně
Pohádky Josefa Lady jsou vždycky tak trochu naruby. Princezna Máňa je moderní ženská, která řídí auto, pro slovíčko nejde daleko a nezalekne se ani čertů. A tak není divu, že nečeká na své vysvobození udatným Honzou, ale naopak. To ona se rozhodne vysvobodit Honzíka Bár…

O myších a lidech
Poetická novela o síle přátelství, dnes již klasické dílo světové literatury, vychází v mistrném podání Vladislava Beneše. George a Lennie spolu putují za prací od jednoho kalifornského ranče k druhému. Ačkoli se píší 30. léta 20. století a chudý zemědělský dělník by si…

Nejhorší děti na světě 2
Svět je plný dětí tak hrozných, že na ně jedna audiokniha rozhodně nestačí. Tihle vejlupci jsou ještě mnohem horšejší než tlupa, kterou vám představil první díl. Tak třeba proti Hubertovi je Otesánek hadr. A Stáza nebo Simon tolik touží po slávě a vítězství, že se neští…

Psí poslání
Všichni psi jednou přijdou do nebe… Ale nejprve musí splnit své poslání. Autor románu Psí poslání, který si zamilovali čtenáři po celém světě, Bruce W. Cameron je přesvědčený, že jeden pes se může narodit několikrát za sebou, aby se mohl zdokonalovat v rozličných dovedn…

Dekameron: Den druhý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Nebezpečné známosti
Oblíbený román v dopisech známý také z několika slavných filových přepisůMarkýza de Merteuil se mstí svému zrádnému milenci, hraběti de Gercourt, a vikomt de Valmont zase paní de Volanges, která před ním varovala prezidentovou de Tourvel, o niž usiluje. Přímou obětí int…

Nůž
Když se světoznámý spisovatel stal v létě roku 2022 obětí vražedného útoku, tragickou událost přežil s vážnými zraněními. Nůž v rukou atentátníka však nezanechal stopy pouze na jeho těle, ale zasáhl i autorovu mysl. V pronikavé a hluboce otevřené zpovědi, jež je považo…

Stopařův průvodce Galaxií 4 - Sbohem a díky za ryby
Ve vesmíru se může stát cokoliv. Takže i na odstrkovaného tvora jako je Pozemšťan Arthur Dent čeká jeho hvězdná hodina! Ve vesmíru se může stát cokoliv a tak i na odstrkovaného tvora jako je Pozemšťan Arthur Dent čeká jeho hvězdná hodina. Kupříkladu může potkat spřízněn…

Macourek: Mach a Šebestová na prázdninách
Kouzelné sluchátko Macha a Šebestové zařídí oběma žákům 3. B. bezvadné prázdniny. Udělá například kouzlo, v němž je Mach současně s rodiči u moře a zároveň se Šebestovou u dědečka a babičky.Nebo třeba zvětší blechu do velikosti mamuta. Dědečkovi pomůže splnit přání a do…

Němá dívka
Několikanásobná vražda má očitou svědkyni. Je jí však deset a nemluví… Obyvatele švédského městečka Torsby vyděsí násilná smrt čtyřčlenné rodiny se dvěma malými chlapci. Na místo je vzápětí povolán tým zkušených vyšetřovatelů s policejním psychologem Sebastianem Bergman…

Na druhý pokus
Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 5 - Alibaba a štyridsať lúpežníkov & Studňa zlodějov
Alibaba a štyridsať lúpežníkov, Studňa zlodějov - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců. Ali Baba je náhodným svědke…

Zimování
Nelze si vybrat, kdy budeme zimovat, ale je jen na nás, jak k přerodu přistoupíme… I ona si jako kdekdo namlouvala, že má věci pod palcem, jenže osud si nevybírá. Stačilo akutní ohrožení manželova života, její vážná choroba, synova fobie ze školy – a rázem se propadla n…

Romeo and Juliet
Audiokniha Romeo and Juliet namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. The story of Romeo and Juliet is probably the most famous love story of all time. It is set in mediaeval Verona and follows Romeo, son of the house of Montague as …

Mořeplavec
Jejich lásku nezmaří čas ani hranice. Vydejte se s nimi proti proudu historie z Edinburghu až na Jamajku! Po tragické prohře na pláni u Cullodenu se Claire vrátila opět do 20. století a po dvacet let vychovávala v Bostonu svou dceru Briannu. Bolest z toho, že se jí nepo…

Dekameron
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a sm…