Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 10x Felix Holzmann

Audiokniha 10x Felix Holzmann

Délka:

1 hod 11 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sonety

Sonety

Když v červnu 2002 Český rozhlas 3 – Vltava nasadil do vysílání sto padesáti čtyřdílný cyklus Sonetů Williama Shakespeara, nikdo z tvůrců netušil, s jak obrovským posluchačským ohlasem se toto dílo setká. Sbírkou básní nejslavnějšího alžbětinského dramatika provázel pos

Obrázek podcastu Ostravská mystéria

Ostravská mystéria

Stará Ostrava ukrývá spoustu tajemství! Místní četníky nezaměstnávají jen podvodníčci a zloději. Temné uličky Moravské Ostravy, Vítkovic i přilehlých obcí se hemží podivnostmi. A z podivných poměrů vyrůstají i nevšední přátelství. Po Velké válce je Ostravsko divoký regi

Obrázek podcastu Tasmánie

Tasmánie

Pátý román Paola Giordana Tasmánie lze přiřadit k žánru autofikce. Jeho vypravěčem a hlavním hrdinou je fyzik, který se živí psaním, zrovna pracuje na románu o atomové bombě a prožívá několik krizí: krizi středního věku, krizi manželskou, krizi tvůrčí a současně i krizi

Obrázek podcastu Zapalte hranici

Zapalte hranici

Blíží se poslední dubnová noc, v níž podle pověr zlo sílí a musí shořet na hranici. V Bučině v Železných horách se chystá pálení čarodějnic. Anetu sem přitahují vzpomínky – na lásku a na smrt. Tady udělala nejhorší ze všech špatných rozhodnutí. Teď se do Bučiny vydává n

Obrázek podcastu Noc v Čechách

Noc v Čechách

Jana Hlaváčová, Luděk Munzar a Ivan Trojan v komorní historické hře ze života francouzsko-švýcarské spisovatelky Anne Louise Germaine de Staël-Holstein, které Napoleon zakázal pobyt v okruhu 400 mil od Paříže.Epizoda ze života spisovatelky madame de Stäel. Ta prchá, sle

Obrázek podcastu Obejmi mě dočista, dočista…

Obejmi mě dočista, dočista…

Vítejte v povědomé budoucnosti – ve světě genderových, ekologických a sexuálních komisí, mocného Burnovernu a povinných identifikačních prstenů pro občany Společenství svobodného světa. Peněz, zboží i omamného terahopu je dostatek, na dobrou náladu dohlížejí školení man

Obrázek podcastu Mrtvou neměl nikdo rád

Mrtvou neměl nikdo rád

V luxusním ostravském bytě je nalezena mrtvá Irena Mauznerová, šestatřicetiletá inženýrka ekonomie, která na půl úvazku učí na místní průmyslovce. Atraktivní a díky staršímu manželovi i dobře zajištěná žena zřejmě ve svém okolí moc oblíbená nebyla. A příliš v oblibě ji

Obrázek podcastu Jak jsem vyhrál válku

Jak jsem vyhrál válku

Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo

Obrázek podcastu Verne: Dva roky prázdnin

Verne: Dva roky prázdnin

Původní supraphonské 2LP album 1118 4191 vydané v roce 1984, bylo vydáno poprvé na CD ve zkrácené formě (SU 5920-2) - nyní vychází digitálně 1:1 i s původním obalem.

Obrázek podcastu Volání netvora

Volání netvora

Příběhy jsou jako divá zvěř. Když je vypustíš na svobodu, mohou napáchat spoustu škody. Přesně sedm minut po půlnoci navštíví třináctiletého Conora netvor. Chlapce však neděsí, protože nic nemůže být horší, než noční můry, které ho v poslední době pronásledují. Než real

Obrázek podcastu Dobrodružství Hucka Finna

Dobrodružství Hucka Finna

Jedna z nejznámějších knih pro děti amerického spisovatele Marka Twaina. V příbězích dvou chlapců Toma Sawyera a Huckleberryho Finna nechybí napětí, nebezpečí a tajemství, ale také humor a romantika. Dvoudílná rozhlasová adaptace pro všechny generace posluchačů.

Obrázek podcastu Tygr

Tygr

Dechberoucí thriller o muži, jehož jedinou šancí na záchranu rodiny je návrat do smrtelně nebezpečné minulosti. Tommy Miller žil s manželkou Theresou a dcerkou Rosalitou na Floridě spokojeně až do chvíle, než byly obě uneseny. Než se zjistilo, že Tommy žil pod falešnou

Obrázek podcastu Pohádky přednosty Drahoráda

Pohádky přednosty Drahoráda

Zamilovali jste si kouzelné vlakové vyprávění Josefa Somra o mašinkách, výpravčích, kolejích a nádražích? Přednosta stanice Záhořice zná pohádek opravdu hodně, a tak se můžete těšit na další poslouchání. Pohádky přednosty Drahoráda jsou pokračováním Pohádek pana přednos

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 23

Hovory o józe a mystice č. 23

Jiří Vacek, Jiří Krutina: Vědomí Já. Promluvy a úvahy. Záznam promluv, které předcházely nebo provázely meditace přátel na společných setkáních. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Soumrak dne

Soumrak dne

Pan Stevens byl celý život loajálním, oddaným, uctivým a pečlivým majordomem na Darlingtonském panství. Jeho pojetí svědomité služby má však za následek hradbu upjatosti, přes kterou si nikdy nedovolil projevit ani ty nejzákladnější city. Když jeho letitý zaměstnavatel

Obrázek podcastu Branald: Mistr světa. Příběh pro mládež podle motivů z knihy Dědeček automobil

Branald: Mistr světa. Příběh pro mládež podle motivů z knihy Dědeček automobil

Dramatizace příběhů pro mládež napsaných na motivy knihy Adolfa Branalda Dědeček automobil. Vyprávění o průkopnících automobilismu z počátku 20. století a o prvních automobilových závodech. Účinkují Bohuš Záhorský, Rudolf Pellar a další

Obrázek podcastu Prales kouzelných snů

Prales kouzelných snů

Dvacet pohádek obyvatel rovníkové Afriky tak, jak je autor knihy vyslechl na svých cestách. V roce 1992 jsme v AudioStory natočili 5 pohádek z tohoto knižního souboru s interpretem Lukášem Hlavicou pod názvem Africké báje. Po více než třiceti letech jsme se letos rozho

Obrázek podcastu Věřte mi

Věřte mi

Detektiv Scotland Yardu Tom Curry má před sebou rutinní úkol – doprovodit dva trestance na letu z Velké Británie do Kanady. Na palubě letounu je s ním i bestiální vrah David Baggs, se kterým toho má vyšetřovatel společného více, než zatím tuší. Než se Tom Curry naděje,

Obrázek podcastu Dům hlasů

Dům hlasů

Pietro Gerber není jen tak ledajaký psycholog. Specializuje se na hypnózu a jeho pacienty spojuje jedna věc: jsou to děti. Často jsou traumatizované, poznamenané dramatickými událostmi nebo mají hluboko v paměti ukryté důležité informace, které policie a soudci využívaj

Obrázek podcastu Pruhovaná truhlice

Pruhovaná truhlice

Hlavním hrdinou detektivního příběhu Parazit je racionálně založený vědec. Na večírku u přátel se setká se starší dámou nadanou mimořádnou schopností vnutit svou vůli druhým. Experiment, kterého je svědkem, ho zaujme tak, že zatouží schopnosti slečny Penclosové vědecky

Obrázek podcastu Hrabě Monte Christo

Hrabě Monte Christo

Generacemi milovaná klasika v audioknižním zpracování kompletního šestidílného románu Alexandra Dumase. Osudovou souhrou nepříjemných náhod je mladý lodní důstojník Edmond Dantes bez soudu uvězněn v krutém žaláři tvrze If. Po čtrnácti letech zoufalství a beznaděje, mu z

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Sedm duchovních zákonů úspěchu

Sedm duchovních zákonů úspěchu

Praktický návod k naplnění snů Čte Aleš Zbořil Audiokniha Sedm duchovních zákonů úspěchu vám umožní dosáhnout mistrovské úrovně životního konání. Světový odborník na poli vědomí Deepak Chopra zkoncentroval esenci svého učení do sedmi prostých, ale mocných principů, kte

Obrázek podcastu Sekáč

Sekáč

Co když ze světa zmizí smrt? Kritický nárůst životní energie způsobuje na Zeměploše zmatek. Vzduchem létá haraburdí, nadávky se zhmotňují do podoby zmutovaných komárů, blábolící mágové čelí invazi nákupních vozíků – a staří ne a ne umřít, ani když jim ostatní „pomůžou“

Obrázek podcastu Bílá velryba (rozhlasová hra)

Bílá velryba (rozhlasová hra)

Řekne-li se Bílá velryba, většinu z nás napadne Moby Dick. Tak nazval Herman Melville onoho tvora, který je ztělesněním přírody a současně jakýmsi symbolem tajemství, které není dáno člověku odhalit. Obsáhlý román amerického spisovatele - mimochodem obsahuje celkem 135