Audiokniha 1000 slov a 4000 fráz, anglicky-slovensky

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Tartuffe
Molierova satirická komedie, která vadila i cenzuře při rozhlasovém zpracování na počátku padesátých let. Dobová nahrávka cyklu Nedělních divadelních večerů. Režie Miloslav Jareš.

Hříchy pro posluchače rozhlasu 8 - Aktuální reportáž
Aktuální reportážPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka (D…

Dračí krev
Příběh Draculy, nejslavnějšího upíra všech dob, fascinuje čtenáře už po staletí. Je to krev i láska, spravedlnost a smrt, sen o věčnosti, vše, co spočívá na dně duše každého z nás. Vydejme se tedy na cestu zpět časem do středověké Transylvánie, kde rod vládnoucího kníže…

Kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy?
Výběr z básní Antonína Sovy vydané k 80. výročí básníkova úmrtí.

100 statečných - Host č. 80 - Jan Čech 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Čech (letecký mechanik ČSA)

Vysazená okna
Slaboch a zločinec, nebo utajený hrdina? Psychologický román s tajemstvím z doby osvobozování Brna na konci druhé světové války od českého spisovatele a novináře Bedřicha Golombka. Hlavní postavou psychologického románu s tajemstvím Vysazená okna (1947) je mladá žena Mi…

Osudy dobrého vojáka Švejka
Tragická velkolepá komedie „Švejk nenapravuje svět. Tady se nedá už nic napravit. Má-li se svět zachránit, nezbývá, než si už nic nepředstírat a začít znova v troskách a z trosek. Švejk také není než troska starého světa, ubožák, který se sám prohlašuje za blba. A přec…

Oběť bez tváře
Pomsta umí být krutá, zvlášť je-li dokonalá. Dvě zohavené mrtvoly. Dva bývalí spolužáci. A u obou se našla třicet let stará třídní fotografie s jejich přeškrtnutými obličeji – vzkaz pro Fabiana Riska. Stockholmský detektiv Fabian Risk se právě vrátil zpět do rodného Hel…

Malý princ - muzikál
Na motivy světového bestselleru Antoine de Saint-Exupéryho přichází Malý princ jako původní český muzikál. Náš příběh sleduje cestu dvou hlavních hrdinů za neodvratným naplněním jejich osudů. Ilustruje tuto cestu neobvykle barevnými a optimisticky laděnými výlety do dří…

Nachové plachty
Příběh o lásce, víře a moři. Statečný kapitán John Grey a nachové plachty jeho lodě splní sen dívky Assol a naplní tak vlastní osud. Novela Nachové plachty, která vychází v edici Legendy, je křehký, jemný, laskavý a podmanivý příběh o síle snů, o okouzlení, o věštbě a …

Posledný jednorožec
Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla n…

Podvolení
Francie, rok 2022. V prezidentských volbách vítězí kandidát strany zvané Muslimské bratrství, které ostatní strany podpoří, aby se prezidentkou nestala šéfka extrémně pravicové Národní fronty. Muslimská vláda za svou prioritu považuje pouze školství a vzdělávání, protož…

Bílá nemoc
Vynikající rozhlasová nahrávka hry Karla Čapka z roku 1958, která převzala obsazení ze soudobého nastudování v Národním divadle v Praze.

Tartarin z Tarasconu
Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet (1840-1897) je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Postava bodrého Tartarina zlidověla: tento chlapík svými smyšlenými hrdinskými činy vytváří celé legendy. Tart…

Tři mušketýři (1995)
Čtyři nerozluční přátelé a nesmrtelný příběh o odvaze, lásce a zradě, to je nejslavnější román velkého francouzského vypravěče Alexandra Dumase. Příhody královských mušketýrů Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana přinášíme v desetidílném seriálu. Oblíbenou čtveřici zt…

100 statečných - Host č. 30 - Petr Svojtka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Svojtka (umělecký šéf a režisér Městských divadlech pražských - ABC a Rokoko)

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. William Shakespeare (pokřtěn 26. dubna 1564 – zemřel 23. dubna 1616)

Hrdinný kapitán Korkorán
Každý kluk chce mít sílu, odvahu a bystrou mysl Korkorána. Dobrodružný román z roku 1867. Kapitán René Korkorán je vtipný, vzdělaný a neohrožený. Lyonská akademie věd ho vyšle do Indie, aby tam našel vzácnou posvátnou knihu Gurukaramtu. Na kapitána Korkorána si hned ta…

Poklad ve Stříbrném jezeře
Legendární souboj o mapu k bájnému pokladu. Dobrodružný román, v němž neporazitelný Old Shatterhand s rudým bratrem Vinnetouem bojují o starý indiánský poklad uložený uprostřed Stříbrného jezera. Jedna z nejslavnějších Mayovek z prostředí Divokého západu líčí dramatic…

V prázdnotě
Probudil se ve spánkové komoře na obrovské vesmírné lodi. Nepamatuje si kdo je, kde je, ani jak se sem dostal. Plavidlo je plné zmrazených mrtvých lidí a on jediný je naživu. Při postupném vybavování si své identity se setkává s nejednou překážkou. Jeho jediným společní…

Zvláštní kurýr pana Horáčka
Svěží komedie o veterináři a případu jednoho geniálního psa.Veterinář se stará nejen o zdraví svých svěřenců, ale je i katalyzátorem vztahů v malém vesnickém společenství. Veterinář Hradecký má co vyprávět. Třeba historku o důchodci Josefu Horáčkovi a jeho psovi, který …