Audiokniha 100 statečných - Host č. 7 - Ondřej Trojan 06.06.2014

Hamlet, Othello, Orlík, Marie Stuartovna. Výňatky z her
Původní LP album s výňatky z her Hamlet, Othello, Orlík a Marie Stuartovna vydal Supraphon v roce 1959. Nyní vychází toto album poprvé digitálně

Na jevišti mezi Prahou a Vídní
Herečka Zdenka Procházková zářila na pražských divadelních scénách v 50. a 60. letech 20. století. Počátky její umělecké kariéry výrazně ovlivnil Karel Höger, který byl sedmnáct let jejím manželem. Hráli společně v mnoha filmech a na jevišti měli velké úspěchy s konverz…

Banditi a břitmistři
Ferna už desítky let snáší nudný a občas i krušný život knihkupce v zapadlém Šeráku. Ale nyní už ji to přestane bavit a přestěhuje se do města Thune, aby si zřídila obchůdek vedle kavárny své dávné přítelkyně. Co víc by si mohla přát? Rekonstrukce starého domu a jeho pr…

Pouť oběšenců
Pavel Hrdlička si už dávno získal srdce čtenářů. Svou volnou sérií historických příběhů s detektivní zápletkou uzavírá románem, jehož hlavní hrdinou je opět Václav od Černého koně. Tentokrát řeší velmi zapeklitý případ, neboť u vchodů staropražských domů se znenadání za…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Zamrzlé úsměvy
Album Zamrzlé úsměvy je poetické pásmo, kterému dali vzniknout Bolek Polívka a David Rotter, dlouholetí kolegové a přátelé. Rodilo se v době, která byla pro umělce zcela výjimečná, v době, kdy zůstali odříznuti od svého publika. Bolek s Davidem se s touto situací vyrovn…

Katarze
Na omluvu je někdy smrtelně pozdě… Video ze Snapchatu, v němž mladá zaměstnankyně kina žadoní o odpuštění a čelí brutálnímu útoku, její přátele šokuje. Stellino nalezené tělo je označené číslem 2. Vzhledem k tomu, že obětí je nezletilá, přizve detektiv Huldar k vyšetřov…

Twisted Lies: Lži na ostří nože
Christian je okouzlující a hrozivý. Je to monstrum oblečené do dokonale ušitého obleku. Každé monstrum má svou slabinu. Tou jeho je ona. Milá, plachá a introvertní Stella je navzdory své slávě na sociálních sítích romantička, která své srdce drží na uzdě. Když ji však h…

Mlýn na mumie
Komisař Durman je sympatický poživačný prasák. V této staropražské detektivce sice vyšetřuje sérii bizarních vražd, hodně času však věnuje ženským vnadám, dobré krmi či zrzavému moku. Zažijete s ním honičku na střechách zteřelého židovského ghetta, navštívíte nejstarší …

Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury
Když dějiny výtvarného umění připomínají komedii plnou omylů… Výtvarný kritik Jan H. Vitvar se nás rozhodl vzít na zábavnou a dobrodružnou exkurzi po dějinách vizuální kultury, která ukazuje, že cesta k pochopení umění bývá leckdy velmi dlouhá a plná nečekaných zákrut. …

O divém muži a o světýlkách. Pohádky ze Šumavy III
Původní audio kazeta SU 5046-4 811 "O divém muži a o světýlkách. Pohádky ze Šumavy III" vyšla v Supraphonu v roce 1995; později, v roce 2002, byly některé pohádky ve zkrácené formě vydány na CD titulu SU 5394-2 "Pohádky o vodnících, rusalkách a divém muži ", Kompletně a…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Křesťanská konference 1994 – Derek Prince
Kompletní digitalizovaná nahrávka z Křesťanské konference 1994, jejímž hlavním řečníkem byl britský biblický učitel Derek Prince. Ten kázal o úřadech v církvi a o duchovní situaci v Evropě. Nadčasové vyučování vás znovu povzbudí na vaší cestě za Ježíšem.

Chata v horách
Bílá idylka? Vždyť ve tmě a závějích může vraždit kdokoli… Topher St. Clair-Bridges, šéf londýnského start-upu Snoop, se rozhodl uspořádat týdenní teambuilding pro deset loajálních zaměstnanců. Aktuální trendy velí, že zatáhnout účet za posezení v hospodě dávno nestačí.…

Poctivost Israele Gowa
Jeden z cyklu detektivních příběhů londýnského žurnalisty a spisovatele (1874-1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Otec Brown objasňuje záhadné události na skotském sídle. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown…

Křišťálový klíč III.
Podnikavý sklářský rod Heřmanů ve stínu blížící se Války o rakouské dědictví. Šestidílná kronika vypráví o osudech severočeského podnikatelského rodu Heřmanů od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na sklonku 18. století. Životní peripetie členů rodu, kteří se s…

Malý Princ
Nesmrtelný příběh havarovaného letce a malého prince, plný fantazie a neopakovatelné, jímavé atmosféry, znovu ožívá, tentokrát v luxusním vydání a v novém překladu Jiřího Pelána. Kniha obsahuje také dárkovou kartičku pro štěstí. Je určena čtenářům od 7 let.

Olomoucký bestiář
Na panství olomouckého biskupa se stalo několik žen obětí bestiální vraždy, kterou vesničané připisují vlkodlakovi. I když se místním po usilovné snaze podaří vraha chytit vraha a odsoudit k smrti na hranici, po čase vraždy pokračují. Přemysl Otakar II. dojde k závěru, …

Pohádky IX.
Pohádky autorů Pavla Gryma, Miloše Wolfa, Marie Jehličkové a Františka Nepila byly pro Supraphon nahrávány v lednu až březnu 1979 v pražském studiu Lucerna s herci Janem Fišarem, Ladislavem Peškem, Helenou Štáchovou, Josefem Kemrem, Miroslavem Masopustem, Vlastou Matulo…

Smrtící vzdělání
Je to střední škola jako každá jiná. Akorát se tu vyučuje magie a občas jde o kejhák… Být dcerou známé čarodějky je v potměšilé loterii osudu výhra pouze zdánlivá. Galadriel Higginsová by totiž mnohem radši patřila mezi běžné šedé myšky. Proroctví praví, že se stane nej…

Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda
Ancijáš je muflón. A nie hocijaký muflón, ale dobrosrdečný muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláčiky a rád robí druhým radosť. Spolu s kamarátkou dážďovkou Milicou precestuje celý svet. Do Číny vezie klince na stavbu priehrady, na Čukotku ryžu, do New Yorku k…

Bretaňský příboj
DALŠÍ DETEKTIVNÍ PŘÍPAD Z LETNÍ BRETANĚ OKOŘENĚNÝ HUMOREM, VENKOVSKÝM KOLORITEM A MÍSTNÍMI KULINÁŘSKÝMI SPECIALITAMI. Na jednom z ostrovů Glénan, vzdáleném deset námořních mil od bretaňského pobřeží, jsou objevena tři mrtvá těla, zjevně vyplavena přílivem po silné bouřc…

Staroměstský orloj
Audiokniha Staroměstský orloj obsahuje příběh ze Starých pověstí českých od Aloise Jiráska. Mistr slova Jiří Klem Vás provede s bohatou zvukovou skladbou Staroměstským orlojem a jeho pověstí. Režie: František Jílek Natočeno v roce 2021 ve studiu S Pro Alfa v Praze

Mefisto
Román jedné kariéry. Životní příběh talentovaného umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících v Německu k moci. Životní příběh umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících…

Rozum a cit
Světoznámý příběh o osudových láskách, nadějích a milostných zklamáních. Osudových lásek, nadějí, ale i zklamání nejsou ušetřeny Elinor a Marianna, hrdinky slavného románu britské autorky Jane Austenové Rozum a cit. Podle něj natočila v roce 2001 režisérka Hana Kofránko…