Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 63 - Milan Švihálek 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 63 - Milan Švihálek 07.06.2014

Obrázek podcastu Svěrák: Horká neděle aneb Vynechané povídky

Svěrák: Horká neděle aneb Vynechané povídky

V roce 2009 vyšel v Supraphonu dvoudiskový komplet s názvem Zdeněk Svěrák Povídky. Obsahoval šest příběhů ze stejnojmenné knihy, vydané nakladatelstvím Fragment, čtených autorem. Čtyři povídky se do tehdejšího vydání nevešly, a proto vycházejí nyní samostatně. Tato nová

Obrázek podcastu Pavel: Povídky

Pavel: Povídky

Komplet všech příběhů legendárního autora, čtený některými neméně legendárními interprety, s bonusem nových nahrávek V letošním roce (2. července 1930) uplyne 90 let od narození Oty Pavla. K významnému výročí vychází komplet, obsahující souhrn díla tohoto mimořádného p

Obrázek podcastu Studené slunce

Studené slunce

Autobiografické vyprávění o době, kterou autor v padesátých letech prožil ve vězeňském táboře jako horník. V pauzách při práci si pod zemí na útržky papíru zachycoval své dojmy o práci, spoluvězních apod. Ve vzpomínkách prožívá znovu svůj život?

Obrázek podcastu Rozmarné léto

Rozmarné léto

V době první republiky, v náladě poetismu napsal autor tuto navýsost zajímavou a zvláštní knížku, o které Ivan Olbracht prohlásil, že je to vedle Haškova Švejka jedna z nejpůvabnějších knih, které byly v Čechách napsány.Byla rovněž téměř doslovně zfilmována, a to i se z

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Meditační promluvy 1 - Sestup Ducha Svatého

Meditační promluvy 1 - Sestup Ducha Svatého

Spojení átmavičáry a vnitřní pránájámy rozšířené o vnitřní dýchání sušumnou. Záznam živé meditace ze svatodušního pondělí 28. 5. z meditačního semináře Jiřího Vacka na Morávce 2007. Nejde o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Rychlejší než vítěz

Rychlejší než vítěz

Nejdelší cyklistický závod z pohledu českého ultracyklisty a spisovatele Daniela Polmana, který dojel i přes těžký pád a zranění do cíle jako první s náskokem 500 km! Po návratu domů byl ovšem z výsledkové tabulky přesunut do neklasifikované kategorie. Ryzí svědectví o

Obrázek podcastu Života běh

Života běh

Ukázky z humorně laděných vzpomínek básníka, prozaika a překladatele Josefa Macha (1883 - 1951) Života běh. Laskavé ohlédnutí za životní poutí "vystřízlivělého" příslušníka české předválečné bohémy. Čte Petr NárožnýPřelomovým obdobím autorova života bylo deset let, kte

Obrázek podcastu Všech 15 her a texty, na které se nedostalo

Všech 15 her a texty, na které se nedostalo

Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo DJC patnáct divadelních premiér, sehrálo nespočet představení v Praze i na zájezdech, stalo se neodmyslitelným kulturním fenoménem moderních dějin českého humoru a svými hrami ve zvukové podobě potěšilo miliony posluchačů. A tak

Obrázek podcastu Čarodějčin průvodce magickým pohostinstvím

Čarodějčin průvodce magickým pohostinstvím

ROZMARNÝ PŘÍBĚH O TOM, JAK JEDNA ČARODĚJKA DOSTALA DRUHOU ŠANCI! Saira měla být nadějí britského čarodějného cechu. Jenže pak porušila takový blbý, pitomý a vlastně docela nepodstatný zákon – oživila svou náhle zesnulou pratetu. No dobře, no. Jako bonus jí teď ještě po

Obrázek podcastu Kurz anglicko-české konverzace

Kurz anglicko-české konverzace

144 konverzačních témat namluvených rodilými mluvčími pro všechny, kteří se učí anglicky. Česko - anglická část.

Obrázek podcastu Tom Jones

Tom Jones

Slavný román Tom Jones anglického prozaika, dramatika a myslitele 18. století Henryho Fieldinga převedl pro Český rozhlas do dvanáctidílného seriálu František Pavlíček. V řadě epizod tu autor sleduje osud nalezence od jeho narození do dospělosti, historii jeho lásky ke

Obrázek podcastu Česká umělecká próza

Česká umělecká próza

Z komentáře Václava Kamelského k původnímu titulu DV 15133 "Česká umělecká próza" vydanému v Supraphonu v roce 1961 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Úsilí o živou literární výchovu spjatou se životem vyvolalo potřebu bohatšího fondu základních pomůcek. Patří mezi ně

Obrázek podcastu Rozhlasové ranní tělocviky IV (výběr 1990-91)

Rozhlasové ranní tělocviky IV (výběr 1990-91)

Zacvičte si s námi tak, jak bývalo v rozhlase zvykem... V druhém výběru nabízíme výběr šesti Ranních tělocviků z počátku 90. let. Ranní tělocvik 26. 3. 1990 Ranní tělocvik 28. 3. 1990 Ranní tělocvik 29. 3. 1990 Ranní tělocvik 5. 6. 1991 Ranní tělocvik 6. 6.1991 Ranní

Obrázek podcastu Muž, který se rozpadl

Muž, který se rozpadl

Povídky Edgara Allana Poea se vždy vyznačují mistrně vystavěným příběhem se zcela nečekanou pointou. V příběhu Muž, který se rozpadl se otevírá neskutečný případ armádního generála A. B. C. Smithe, který, jak se zdá, odolal neuvěřitelnému dílu zkázy. Jak? To se pokouší

Obrázek podcastu Konec starých časů

Konec starých časů

Vážení spoluobčani ! Vy jste se tady sešli, abyste vyslechli výklad o politický situaci. Jelikož se nikdo nemá k tomu, aby vám ty události vysvětlil, řeknu stručně, o co de: sme podruhý ve sračkách a podruhý až po uši. Jaroslav Žák je znám jako autor populárních knížek

Obrázek podcastu Kříďák

Kříďák

Všichni máme tajemství. Před některými utíkáme, ale ona si nás najdou. A některé hry končí vždycky stejně… Mysteriózní thriller Kříďák je tu – a nedá se před ním utéct. Cítíte to v lese, ve škole i na hřišti, cítíte to v domech a v lunaparku. Cítíte to na většině míst v

Obrázek podcastu Totální rauš

Totální rauš

Komplexní studie drogové problematiky ve třetí říši, která je strhující jako thriller. Nacistické Německo pěstující fanatickou ideologii čistotné rasy, ducha i těla, udržovalo absurdní iluzi o své nadvládě především díky nebetyčné konzumaci povzbuzujících preparátů. Na

Obrázek podcastu Pět kluků, kocour a velryba

Pět kluků, kocour a velryba

Když je něco jenom jako, tak to ve skutečnosti není, i když by to být mohlo, a když se to něco ocitne v pohádce, klidně to je, třebaže by to být ani nemělo. Pokud se zdá tahle úvaha trochu bláznivá, pak ji berte jako pozvánku k pohádce, v níž všechno trochu je a trochu

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Ohnivé znamení

Ohnivé znamení

Na začátku je lidská ruka v psí tlamě... Napínavý příběh, ve kterém ožívá dávná Bratislava a během vyšetřování série vražd se splétají místní strašidelné pověsti s historickými souvislostmi. Nález lidských ostatků v podunajských lesích přivede notáře Barbariče na stop

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1977

Neumannovy Poděbrady 1977

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0566-69 v roce 1978 vychází nyní poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští u

Obrázek podcastu Soudruzi, když se tak zamyslíme

Soudruzi, když se tak zamyslíme

Po velkém úspěchu titulu Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo (SU 5604-2), v němž jsme vybrali z archivu Supraphonu a Českého rozhlasu nejrůznější záznamy z dob totality, následoval další titul - Soudruzi, to snad ani není pravda (SU 5750-2) - kdy jsme čerpali i

Obrázek podcastu Fazóna

Fazóna

Buďte ve střehu a kryjte se. Tahle mozaika ze současného Finska útočí direktem na srdce i na bránici! Samiho tlačí čas. Táhne mu na čtyřicet, rád by se usadil a stal se otcem, jenže najít budoucí matku svých dětí se mu jaksi stále nedaří. Urputnost, s níž se do navazová