Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 4 - Jan Kramář  06.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 4 - Jan Kramář 06.06.2014

Obrázek podcastu Faktor Churchill

Faktor Churchill

V životopise Winstona Churchilla podává autor se svým charakteristickým vtipem a pronikavostí podobiznu premiéra, který nebojácně vedl svůj národ do boje, přestože nenáviděl válku a pohrdal politiky postrádajícími zkušenost s jejími hrůzami; muže potýkajícího se s depre

Obrázek podcastu Hipík

Hipík

Ve svém zatím nejvíce autobiografickém románu se Paulo Coelho vrací do svého mládí, do doby přelomu 60. a 70. let 20. století. Mladý Brazilec Paulo a Nizozemka Karla se setkávají v Amsterdamu, tehdejším ohnisku hnutí hippies, který se stává jedním z cílů Paulovy první c

Obrázek podcastu Zubatá

Zubatá

Hluboko v lese, kde si jezevci staví nory a lišky se tiše plíží vysokou trávou, bydlí jezevec jménem Jezi. Žije obyčejný jezevčí život – honí králíky, staví podzemní chodby a sní o ztracené lásce. Jenže jednoho dne se vše změní a Jezi se ztratí mezi světem živých a zemř

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 16

Hovory o józe a mystice č. 16

Podstata úsilí o poznání sebe a vysvobození - díl 1. Objasňuje základní zásady a postupy vedoucí k poznání vědomí, kterým jsme a výklad účinného soustředění, meditace přinášející poznání našeho pravého božského Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Černé světlo

Černé světlo

V černém světle vystoupí na povrch minulost. Enzo Macleod už dokázal rozlousknout dva zločiny ze sedmi nechvalně proslulých vražd popsaných v knize odložených případů. Na třetí případ ovšem nemá ani pomyšlení. Právě mu diagnostikovali zákeřnou chorobu, a se mu kdosi sna

Obrázek podcastu Hop sem, hop tam

Hop sem, hop tam

Legendární český prvorepublikový herec Jára Kohout patřil ve své době k největším hvězdám filmu a divadla. Původní profesí zubař se stal slavným nejprve jako partner jiného oblíbeného komika - Ference Futuristy. Později svého velkého učitele přerostl a stal se velkým di

Obrázek podcastu Cirkus Hurvajz

Cirkus Hurvajz

Oblíbená a úspěšná řada archivních nahrávek Divadla Spejbla a Hurvínka s Milošem Kirschnerem, dlouholetým interpretem obou dřevěných protagonistů a ředitelem tohoto divadla, pokračuje už čtrnáctým titulem. Hurvínek s Máničkou se tentokrát dostanou do opravdového cirkusu

Obrázek podcastu Čtení ze Starého zákona

Čtení ze Starého zákona

Mám rád pohádky, zejména ty staré, v nichž je skryta pradávná lidská moudrost. Starý zákon sice není pohádkou, ale čte se jako pohádka, a moudrostí je v něm jako v žádné jiné knize na světě. Chci se pokusit přečíst vám několik úryvků z této prastaré knihy a připomenout

Obrázek podcastu Poutníkův deník

Poutníkův deník

Pokud si někdy rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele J. K. Jerome. Jeho Poutníkův deník je ideální čtení pro ty, kteř

Obrázek podcastu Richard III.

Richard III.

Je odvážný, je chytrý, má šarm. Je mrzák. S úsměvem kráčí přes mrtvoly za svým cílem. Rozhlasová adaptace jedné z nejznámějších Shakespearových tragédií s Jiřím Adamírou v hlavní roli.

Obrázek podcastu Zapřený Albert aneb Příběh o žalu a lži

Zapřený Albert aneb Příběh o žalu a lži

Ústřední postavou příběhu plného paradoxů, ve kterém na sebe fatálně narazí milosrdná lež dospělých a neschopnost dítěte pochopit plnou pravdu, je Albert Brixi. Jako dospělý muž se ve vzpomínkách vrací do roku 1942 a vypráví krutý zážitek z vlastního dětství. Připomíná

Obrázek podcastu Pád titánů

Pád titánů

První část monumentální historické ságy Století, v níž bestsellerista Ken Follett (Pilíře země, Na věky věků) poutavým, jímavým a zároveň napínavým způsobem mapuje fiktivní osudy několika rodin v různých částech světa, jež byly dramaticky poznamenány moderními dějinami.

Obrázek podcastu Dům v Matoušově ulici

Dům v Matoušově ulici

V roce 1927 koupil dům v Matoušově ulici na Smíchově vdovec, židovský právník Eduard Schwarz, aby pro sebe a svou rodinu získal důstojné sídlo. Měl štěstí, že zemřel dřív než začala druhá světová válka. Tereza Boučková, která v domě od narození do své dospělosti žila a

Obrázek podcastu Letadlo E jako Edward

Letadlo E jako Edward

Autentická reportáž o provozu britských bombardérů za II. světové války a svědectví o průběhu náletu na Berlín. Nahrávky z gramofonových desek BBC.

Obrázek podcastu Kdo je mým soudcem?

Kdo je mým soudcem?

Josef Pohl vytvořil na soudobé poměry nezvyklou spolupracující dvojici: soudce a kapitán kriminálky, přesněji Veřejné bezpečnosti. V den soudcových narozenin přichází policista za soudcem s případem, který se stal na stejném místě a za velmi podobných okolností jako rok

Obrázek podcastu Krvavé léto

Krvavé léto

Děj historické detektivky se odehrává v srpnu 1306, bezprostředně po olomoucké vraždě posledního přemyslovského krále Václava III. Nevyjasněné okolnosti královy smrti, kterou královský soudce Melichar z Roupova nedokáže vyřešit, ho staví do nepříznivého světla před nový

Obrázek podcastu Julius Zeyer

Julius Zeyer

Píše se rok 1891, v Praze se těší nadšené pozornosti Zemská výstava. Sjíždějí se na ní celebrity vlasteneckého života. Julius Zeyer v té době žije v dobrovolném exilu ve Vodňanech. Osud a jeho přátelé ho ale vystaví novým výzvám.Osud má podobu madam Kershow, dámy, se kt

Obrázek podcastu Nadělení

Nadělení

Přál bych si mít život jako z pohádky, řekl jednoho dne herec Daniel Krejčík svému partnerovi a spustil tím řetězec nečekaných událostí. Umět si správně přát je totiž mnohem těžší, než si myslíte, zejména když si nejdřív pořídíte rovnou zámek. Chátrající zámek. Jak vypa

Obrázek podcastu Buď v pogodě

Buď v pogodě

Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných

Obrázek podcastu Někdy člověk nevypadá

Někdy člověk nevypadá

Dramatický monolog ženy, která rekapituluje vlastní život a řeší problémy s dospívajícím synem. Vynikající rozhlasové herectví Jany Štěpánkové v citlivé režii Hany Kofránkové.

Obrázek podcastu Tři muži ve člunu a na toulkách

Tři muži ve člunu a na toulkách

Dva legendární romány tohoto anglického humoristy v podání dvou vynikajících českých herců!

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Život víry 2021/7–8

Život víry 2021/7–8

Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.

Obrázek podcastu Rytíř milostného květu

Rytíř milostného květu

Příběh o Záviši z rodu Vítkovců, který měl ve znaku růži, milostný květ. O životě plném touhy po moci a koruně, o odvaze a rozumu, ale také o pýše a zradě. Vyprávění o muži, který se zmocnil vlády, bránil se Rudolfu Habsburskému a pomohl králi Václavovi k velikosti. Boh