Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 33 - Tomáš Vaněk 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 33 - Tomáš Vaněk 07.06.2014

Obrázek podcastu Zdivočelá země

Zdivočelá země

Ve válce nepřítele snadno poznal, ale doma jím může být kdokoliv... Ovdovělého českého pilota a válečného hrdinu Antonína Maděru, který se vrací domů v uniformě RAF a s hodností podplukovníka, ty nejtěžší zkoušky teprve čekají. Řízením osudu se z něho stává správce velk

Obrázek podcastu Forbíny života 1

Forbíny života 1

Původní LP album 1218 4300 s vyprávěním a vzpomínáním Jana Wericha na své kolegy herce, scénáristy atd. propojené průvodním slovem v podání Miloše Kopeckého vydal Supraphon v roce 1987

Obrázek podcastu Karlštejn

Karlštejn

Historická milostná hra na motivy Vrchlického veselohry Noc na Karlštejně Osoby a obsazení: šašek (Rudolf Pellar), král Karel IV. (Miroslav Doležal), královna Alžběta, jeho manželka (Jiřina Petrovická), Vladimír Leraus, Alena, Ješkova neteř (Viola Zinková), vévoda z Ber

Obrázek podcastu Buďsbohem

Buďsbohem

Když se ráno probudíte a zjistíte, že jste po smrti. Hlavního hrdinu bláznivě komického příběhu překvapí vlastní smrt. Co následuje poté ? Cesta na Onen svět je provázena flashbacky do dětství v krajském městě, vysvětluje za života nepochopená rodinná traumata a s nadsá

Obrázek podcastu Velká kniha fuckupů

Velká kniha fuckupů

Celosvětový fenomén Fuckup Nights, během kterých známé a zdánlivě vždy úspěšné osobnosti v deseti minutách mluví nikoli o svých výhrách, ale naopak o věcech, které se zrovna dvakrát nepovedly, má i svou českou verzi. V audioknize vás čeká téměř čtyřicet zpovědí: výběr t

Obrázek podcastu Vysazená okna

Vysazená okna

Slaboch a zločinec, nebo utajený hrdina? Psychologický román s tajemstvím z doby osvobozování Brna na konci druhé světové války od českého spisovatele a novináře Bedřicha Golombka. Hlavní postavou psychologického románu s tajemstvím Vysazená okna (1947) je mladá žena Mi

Obrázek podcastu Galerie slávy - Antonín Panenka

Galerie slávy - Antonín Panenka

Galerie slávy - Antonín Panenka - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Jedinečný životopisný rozhovor se slavným českým fotbalistou a internacionálem Antonínem Panenkou. Kde začala a jak pokračovala životní c

Obrázek podcastu Erotikon

Erotikon

Volný řetěz dopisů osamělého muže a paní z inzerátu. On je týž, dámy se střídají. Vyměňují si s panem Václavem podrobnosti ze svých nepříliš dramatických životů, prostřednictvím papíru se celkem snadno svěřují s intimitami, které by si lidé z očí do očí těžko zjevovali.

Obrázek podcastu Karel IV. – Stíny minulosti

Karel IV. – Stíny minulosti

Po jednání s vévodou Albrechtem Habsburským v Budějovicích na podzim roku 1350 se Karel IV. účastní lovu v blízkosti Zvíkova. Mezi lovci, kteří se po skončeném honu sešli na shromaždišti, však král chybí. Pátrači ho najdou v bezvědomí, s přeraženou čelistí a poraněnou k

Obrázek podcastu Supraphon vypravuje...7 ( Horníček, Konrád, Werich, Filipovský, Těsnohlídek, Preclík)

Supraphon vypravuje...7 ( Horníček, Konrád, Werich, Filipovský, Těsnohlídek, Preclík)

Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál

Obrázek podcastu Autoři

Autoři

Umění a život mají své vlastní zákonitosti. Zvlášť když probíhají ve dvou... Komedie o dvou kamarádech, kteří spolu píší hru a zároveň prožívají nejrůznější problémy ve skutečném životě. Hrají: Vladimír Brabec a Petr Kostka.

Obrázek podcastu Noví hrdinové okamžiku 2

Noví hrdinové okamžiku 2

Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po

Obrázek podcastu Viewegh: Nápady laskavého čtenáře

Viewegh: Nápady laskavého čtenáře

Mladý Michal Viewegh vydal po svém zdařilém debutu Názory na vraždu a úspěšném románu Báječná léta pod psa v roce 1993 svou třetí knihu Nápady laskavého čtenáře - "soubor rozverně nactiutrhačných literárních parodií". Zkusil si, jak píší autoři Bohumil Hrabal, Milan Kun

Obrázek podcastu Můj mladší bratr

Můj mladší bratr

Marek žije typickým životem studenta v osmdesátkovém Československu. Chodí na přednášky, mejdany a povinná vojenská cvičení a vytrvale usiluje o krásnou a nedostupnou Annu. Jenže ta má jiné starosti. Aktivně se zapojila do šíření petice Augustina Navrátila za nábožensko

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Dumas: Tři mušketýři

Dumas: Tři mušketýři

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrůa jejich mladého přítele d'Artagnana se dočkala několika filmových podob

Obrázek podcastu Jedlová samota

Jedlová samota

Dramatizovaná četba kriminálního thrilleru podle skutečné události Kdo vraždil? Byl to vůbec člověk, nebo symbolický černý jezdec, o němž se v kraji tradují ústně vyprávěné historky... Strhující drama nemilosrdného vyvraždění statkářské rodiny s prvky psychologické stud

Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! 19 Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí

Nebojte se klasiky! 19 Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí

Na začátku byla roura. A někdo, kdo do té roury fouknul! Narodily se žesťové nástroje. Proč ale vypadají jako zakroucené vedení ústředního topení? Který se nástroj umí s tóny klouzat, jako na tobogánu? Jak zní neduživý pozoun? Hraje lesní roh v lese? A co je to dusítko,

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje - Kamnářství

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Kamnářství

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu

Obrázek podcastu Čtení o Janu Amosovi

Čtení o Janu Amosovi

Literární koláž čtení z textů Jana Amose Komenského. Jedenáctidílná četba v podání Ladislava Mrkvičky, Jiřího Schwarze, Růženy Merunkové a Radoslava Brzobohatého.Kdo vlastně byl ten, který sám sebe nazýval "mužem touhy"? Byl Poutníkem, který v Labyrintu světa navštívil

Obrázek podcastu Vzpomínka na Karla Högera

Vzpomínka na Karla Högera

Komentář Jiřího Šrámka k původnímu titulu 2 18 0429 "Vzpomínka na Karla Högera" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně. Deska, kterou máte před sebou, vznikla mimo ediční plán, doslova osudovým zásahem, který z posledního nahrávání s nár

Obrázek podcastu Přízrak

Přízrak

V sedmém kroku k temnotě se podruhé v sérii setkáváme s Montaguem Rhodesem Jamesem, jenž pocházel z anglického hrabství Kent. Stál u kolébky anglických duchařských příběhů (jako uznávaný vědec zaměřující se na středověké výtvarné umění, literaturu a architekturu je psal