Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Akcent: Výběr týdne: veřejné knihovny nabízejí literaturu v ukrajinštině a nakladatelství propagují ukrajinské učebnice, bienále umění v Benátkách, 90. léta v uměleckém ztvárnění, Pražské jaro začalo a s ním i sezóna tradičních hudebních festivalů

Akcent: Výběr týdne: veřejné knihovny nabízejí literaturu v ukrajinštině a nakladatelství propagují ukrajinské učebnice, bienále umění v Benátkách, 90. léta v uměleckém ztvárnění, Pražské jaro začalo a s ním i sezóna tradičních hudebních festivalů

13. 5. 2022

25 min

Obrázek epizody Vizitka: Markéta Othová: Otočit se, něco zahlédnout a jít dál. Nejraději fotím nejobyčejnější obyčejnost

Vizitka: Markéta Othová: Otočit se, něco zahlédnout a jít dál. Nejraději fotím nejobyčejnější obyčejnost

13. 5. 2022

49 min

Obrázek epizody Mozaika: Z vojny doma, přes svou první psychiatrii. Daniel Hradecký vepsal svůj život do Silážních jam

Mozaika: Z vojny doma, přes svou první psychiatrii. Daniel Hradecký vepsal svůj život do Silážních jam

13. 5. 2022

5 min

Obrázek epizody Mozaika: Povyk v Národním. Divadlo zve na rozlučkovou party s Danielou Špinar

Mozaika: Povyk v Národním. Divadlo zve na rozlučkovou party s Danielou Špinar

13. 5. 2022

4 min

Obrázek epizody Ranní úvaha: Markéta Pilátová: Co ocení děti

Ranní úvaha: Markéta Pilátová: Co ocení děti

13. 5. 2022

4 min

Obrázek epizody Akcent: Pražské jaro začíná

Akcent: Pražské jaro začíná

12. 5. 2022

26 min

Obrázek epizody Vizitka: Petr Zelenka: V době covidu a války nevíme, co bude druhý den. Jako scénárista tak žiju celý život

Vizitka: Petr Zelenka: V době covidu a války nevíme, co bude druhý den. Jako scénárista tak žiju celý život

12. 5. 2022

47 min

Obrázek epizody Mozaika: Začíná Pražské jaro. Speciál Mozaiky nabídl kompletní informace o festivalu i koncert Dua Bohémo

Mozaika: Začíná Pražské jaro. Speciál Mozaiky nabídl kompletní informace o festivalu i koncert Dua Bohémo

12. 5. 2022

47 min

Obrázek epizody Ranní úvaha: Vladimír Just: O dadaismu a válce

Ranní úvaha: Vladimír Just: O dadaismu a válce

12. 5. 2022

5 min

Obrázek epizody Akcent: Devadesátky na divadle, v TV nebo ve filmu - to je hlavně reflexe tehdejších zločinných událostí

Akcent: Devadesátky na divadle, v TV nebo ve filmu - to je hlavně reflexe tehdejších zločinných událostí

11. 5. 2022

25 min

Obrázek epizody Mozaika: Maison Louis Carré. V lesích u Paříže se skrývá mistrovské dílo skandinávského modernismu

Mozaika: Maison Louis Carré. V lesích u Paříže se skrývá mistrovské dílo skandinávského modernismu

11. 5. 2022

9 min

Obrázek epizody Vizitka: V choreografii jsem zpracovala i chvění březových listů, říká režisérka Jana Burkiewiczová

Vizitka: V choreografii jsem zpracovala i chvění březových listů, říká režisérka Jana Burkiewiczová

11. 5. 2022

43 min

Obrázek epizody Ranní úvaha: Karel Hvížďala: Mnichovský komplex dnes

Ranní úvaha: Karel Hvížďala: Mnichovský komplex dnes

11. 5. 2022

5 min

Obrázek epizody Akcent: Benátské bienále je letos bez české účasti. Československý pavilon je v dezolátním stavu

Akcent: Benátské bienále je letos bez české účasti. Československý pavilon je v dezolátním stavu

10. 5. 2022

26 min

Obrázek epizody Mozaika: Asambláž prostoru. Jak dva autoři vytvářejí nový celek rozdílnými způsoby?

Mozaika: Asambláž prostoru. Jak dva autoři vytvářejí nový celek rozdílnými způsoby?

10. 5. 2022

8 min

Obrázek epizody Mozaika: Polská publicistka Margo Rejmer ve své druhé reportážní knize odhaluje totalitní kořeny Albánie

Mozaika: Polská publicistka Margo Rejmer ve své druhé reportážní knize odhaluje totalitní kořeny Albánie

10. 5. 2022

15 min

Obrázek epizody Mozaika: Progresivní francouzský modernismus. Zapomenutá tvorba Dirka Jan Rola a Janine Abrahamové opět ožívá

Mozaika: Progresivní francouzský modernismus. Zapomenutá tvorba Dirka Jan Rola a Janine Abrahamové opět ožívá

10. 5. 2022

7 min

Obrázek epizody Ranní úvaha: Alena Scheinostová: V svatou hledě řeku

Ranní úvaha: Alena Scheinostová: V svatou hledě řeku

10. 5. 2022

3 min

Obrázek epizody Akcent: Knihovny a nakladatelé nabízejí literaturu v ukrajinštině

Akcent: Knihovny a nakladatelé nabízejí literaturu v ukrajinštině

9. 5. 2022

24 min

Obrázek epizody Vizitka: Nechtěl jsem tvořit podle cizího diktátu. Proto jsem odešel z Československa, říká skladatel Cmiral

Vizitka: Nechtěl jsem tvořit podle cizího diktátu. Proto jsem odešel z Československa, říká skladatel Cmiral

9. 5. 2022

50 min

Obrázek epizody Mozaika: Z Osvobozeného divadla přes Terezín do Osvětimi

Mozaika: Z Osvobozeného divadla přes Terezín do Osvětimi

9. 5. 2022

6 min

Obrázek epizody Mozaika: Nezanechat stopy. Chtěl jsem ukázat mladým, v čem jsme žili, říká Cezary Łazarewicz

Mozaika: Nezanechat stopy. Chtěl jsem ukázat mladým, v čem jsme žili, říká Cezary Łazarewicz

9. 5. 2022

8 min

Obrázek epizody Spirituála: L. N. Tolstoj a ruský pacifismus

Spirituála: L. N. Tolstoj a ruský pacifismus

8. 5. 2022

26 min

Obrázek epizody Vizitka: Ondřej Havelka: Na koncertech se pokaždé těším, že někdo přijde pozdě. Rád to beru do hry

Vizitka: Ondřej Havelka: Na koncertech se pokaždé těším, že někdo přijde pozdě. Rád to beru do hry

7. 5. 2022

49 min

Obrázek epizody Akcent: Výběr týdne: kniha Bílá Voda Kateřiny Tučkové, mecenáška umění Meda Mládková zemřela, PC hry a agresivní chování dětí, režisér a herec Miroslav Macháček se narodil před sto lety

Akcent: Výběr týdne: kniha Bílá Voda Kateřiny Tučkové, mecenáška umění Meda Mládková zemřela, PC hry a agresivní chování dětí, režisér a herec Miroslav Macháček se narodil před sto lety

6. 5. 2022

27 min