Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Podhoubí: Michelinské restaurace vaří bio kapra. Větší prestiž ryby by mohla mít pozitivní dopad v krajině

Podhoubí: Michelinské restaurace vaří bio kapra. Větší prestiž ryby by mohla mít pozitivní dopad v krajině

Obrázek epizody Podhoubí: Michelinské restaurace vaří bio kapra. Větší prestiž ryby by mohla mít pozitivní dopad v krajině

Poslechněte si podcast

16. 12. 2025

41 min

Česko je jedním z největších producentů kapra v Evropě. Tradice našeho rybníkářství sahá do středověku – ryby byly považovány za postní pokrm. Postní odkaz si nese i tradiční štědrovečerní večeře. Většina české produkce jde ale v průběhu roku do Rakouska, Německa a Francie. Asi 40 % se prodá u nás na Vánoce. Jinak si kapřího masa moc nevšímáme a ani s ním neumíme příliš pracovat. Změnit to chce Jan Čulík.

Všechno z tématu Příroda můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .

Popis podcastu

Fascinující svět přírody a rozhovory s vědci.

Všechno z tématu Příroda můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .