Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Český rozhlas - Historie

Podcast Český rozhlas - Historie

Obrázek epizody Osudové ženy: Ode dna rybníka vzhůru k nebi. Osudové ženy: psycholožka a propagátorka teorie pevného objetí Jiřina Prekopová

Osudové ženy: Ode dna rybníka vzhůru k nebi. Osudové ženy: psycholožka a propagátorka teorie pevného objetí Jiřina Prekopová

20. 2. 2021

28 min

Obrázek epizody Historie Plus: České zdravotnictví – od amuletů po biotypologii

Historie Plus: České zdravotnictví – od amuletů po biotypologii

20. 2. 2021

25 min

Obrázek epizody Archiv Plus: Josef Lux – zkouška pravosti

Archiv Plus: Josef Lux – zkouška pravosti

19. 2. 2021

24 min

Obrázek epizody Archiv Plus: Hugo Haas: „Co se po mně chce? Chce se mě trhat na kusy?!“

Archiv Plus: Hugo Haas: „Co se po mně chce? Chce se mě trhat na kusy?!“

19. 2. 2021

23 min

Obrázek epizody Portréty: Světlana Allilujevová se stala doživotní vězeňkyní svého otce Stalina i Sovětského svazu

Portréty: Světlana Allilujevová se stala doživotní vězeňkyní svého otce Stalina i Sovětského svazu

18. 2. 2021

23 min

Obrázek epizody Historie českého zločinu: Železný muž. V cirkuse trhal řetězy, v civilu kradl a zabíjel

Historie českého zločinu: Železný muž. V cirkuse trhal řetězy, v civilu kradl a zabíjel

17. 2. 2021

25 min

Obrázek epizody Jak to bylo doopravdy: Pomohla komunistům v únoru 1948 slabost demokratických stran? Beneš odevzdal republiku Stalinovi, myslí si Pithart

Jak to bylo doopravdy: Pomohla komunistům v únoru 1948 slabost demokratických stran? Beneš odevzdal republiku Stalinovi, myslí si Pithart

17. 2. 2021

25 min

Obrázek epizody Archiv Plus: Zdeněk Fierlinger. Zrádce, který předal sociální demokracii KSČ. Beneš ho chtěl rozdupat jako hada

Archiv Plus: Zdeněk Fierlinger. Zrádce, který předal sociální demokracii KSČ. Beneš ho chtěl rozdupat jako hada

16. 2. 2021

25 min

Obrázek epizody Portréty: Miloš Kopecký: Selhal jsem. Kdo jste bez viny, hoďte kamenem

Portréty: Miloš Kopecký: Selhal jsem. Kdo jste bez viny, hoďte kamenem

16. 2. 2021

26 min

Obrázek epizody Portréty: Richard Sacher – muž, který zrušil Státní bezpečnost

Portréty: Richard Sacher – muž, který zrušil Státní bezpečnost

15. 2. 2021

24 min

Obrázek epizody Jak to bylo doopravdy: Estébáci čas od času likvidovali i své nadřízené nebo kolegy. Byl mezi nimi i velitel StB, připomíná historik

Jak to bylo doopravdy: Estébáci čas od času likvidovali i své nadřízené nebo kolegy. Byl mezi nimi i velitel StB, připomíná historik

15. 2. 2021

22 min

Obrázek epizody Úžasné životy: Úžasné životy: Vlasta Chramostová podle návrhářky Ivany Follové

Úžasné životy: Úžasné životy: Vlasta Chramostová podle návrhářky Ivany Follové

14. 2. 2021

23 min

Obrázek epizody Osudové ženy: Byla mimořádně statečná a morálně pevná. Zůstala však ve stínu slavnějších bratrů. Osudové ženy: Helena Čapková-Palivcová

Osudové ženy: Byla mimořádně statečná a morálně pevná. Zůstala však ve stínu slavnějších bratrů. Osudové ženy: Helena Čapková-Palivcová

13. 2. 2021

24 min

Obrázek epizody Historie Plus: Krádež Mony Lisy? Obrazu přinesla slávu, historii umění pomohla s rozvojem znaleckých metod

Historie Plus: Krádež Mony Lisy? Obrazu přinesla slávu, historii umění pomohla s rozvojem znaleckých metod

13. 2. 2021

25 min

Obrázek epizody Archiv Plus: Vzpomínky Urzidila a Peroutky na meziválečnou Prahu vyznívají až komicky, život Johannese Urzidila ale komický nebyl

Archiv Plus: Vzpomínky Urzidila a Peroutky na meziválečnou Prahu vyznívají až komicky, život Johannese Urzidila ale komický nebyl

12. 2. 2021

23 min

Obrázek epizody Archiv Plus: Rudá hitparáda. Zpívalo se o Stalinovi, plnění plánu i náboru traktoristek

Archiv Plus: Rudá hitparáda. Zpívalo se o Stalinovi, plnění plánu i náboru traktoristek

12. 2. 2021

25 min

Obrázek epizody Portréty: Zapomenutý šéfredaktor Svobodného slova Jan Machoň

Portréty: Zapomenutý šéfredaktor Svobodného slova Jan Machoň

11. 2. 2021

23 min

Obrázek epizody Archiv Plus: Pokus o nový krok ve starých stopách se poválečnému Československu nezdařil

Archiv Plus: Pokus o nový krok ve starých stopách se poválečnému Československu nezdařil

11. 2. 2021

24 min

Obrázek epizody Archiv Plus: Jaro 1947 – období projevů

Archiv Plus: Jaro 1947 – období projevů

11. 2. 2021

25 min

Obrázek epizody Historie českého zločinu: Řezníci. Litoměřický masakr podle skutečných událostí

Historie českého zločinu: Řezníci. Litoměřický masakr podle skutečných událostí

10. 2. 2021

21 min

Obrázek epizody Jak to bylo doopravdy: Tři králové nebyli jen biblickými postavami. Za protektorátu si tak říkali tři stateční odbojáři

Jak to bylo doopravdy: Tři králové nebyli jen biblickými postavami. Za protektorátu si tak říkali tři stateční odbojáři

10. 2. 2021

22 min

Obrázek epizody Archiv Plus: Neznámé projevy Klementa Gottwalda. Sliboval všechno všem, řečnil i opilý

Archiv Plus: Neznámé projevy Klementa Gottwalda. Sliboval všechno všem, řečnil i opilý

9. 2. 2021

25 min

Obrázek epizody Portréty: Josef Vávra-Stařík se nikdy nepřiznal – ani ke spolupráci s gestapem, ani s StB, ale ani k vraždě

Portréty: Josef Vávra-Stařík se nikdy nepřiznal – ani ke spolupráci s gestapem, ani s StB, ale ani k vraždě

8. 2. 2021

25 min

Obrázek epizody Jak to bylo doopravdy: Byl Jaroslav Klecan z Reportáže psané na oprátce hrdinou, nebo zrádcem?

Jak to bylo doopravdy: Byl Jaroslav Klecan z Reportáže psané na oprátce hrdinou, nebo zrádcem?

8. 2. 2021

21 min

Obrázek epizody Příběhy 20. století: Děkuji, že jsem se dožil svobody! Je to nejhezčí úsek mého života, říká syn esesmana, skaut pronásledovaný StB Pfeiffer

Příběhy 20. století: Děkuji, že jsem se dožil svobody! Je to nejhezčí úsek mého života, říká syn esesmana, skaut pronásledovaný StB Pfeiffer

7. 2. 2021

48 min