Tři české módní podcasty, které z vás udělají módního guru

ÚvodMagazínTři české módní podcasty, které z vás udělají módního guru

1. 9. 2021 – Redakce

Chcete vědět, jaké barvy se budou nosit letos na podzim? Nebo proč bílé tričko není vzor udržitelnosti? Poslouchejte podcasty o módě a budete v obraze. Česká podcastová aplikace YouradioTalk přináší tipy na ty nejposlouchanější:

obrázek článku

Fashion Session

Podcast připravují rozhlasové moderátorky Zuzana Dutková a Natálie Pažická a zaměřují se zejména na téma udržitelného způsobu života v módním průmyslu. V cca půlhodinovém podcastu tak zazní řada zajímavých statistik, ale také informace o certifikátech, o jednotlivých módních řetězcích a způsobu, jakým se jednotlivé módní značky vyrábí a případně kde. Často se v nich objeví i nějaký host z módní branže, který dané téma doplní.

 

Jemný pán – gentleman podcast

Jemný pán – gentleman podcast připravuje Daniel Šmíd, který se zaměřuje na módu zase v trochu jiném kontextu. Poradí například jak správně zvolit kravatu, na co si dát pozor, když si necháváte oblek šít nebo jak pečovat o boty. V porovnání s výše uvedeným podcastem je ale tento podcast hodně pomalý a nemá takový švih a náboj.

 

NILA Podcast

Podcast, který je jako jeden z mála v ČR zastřešen firmou. Podcasty se nezaměřují čistě na témata kolem módy, ale i na lidské příběhy, otázky životního stylu, životní motivace apod.

 

Mezi další zajímavé české podcasty o módě lze zařadit pořad rádia Wave Šatníky, dále VogueCS Talk nebo Fashion Podcast se Zdeňkem Steinerem. Ze zahraničních pak doporučujeme sledovat podcasty světových značek jako je Gucci, Hermès, Chanel nebo podcasty profesionálů z oboru jako Fashion No Filter nebo The Business of Fashion.