5 tipů na zajímavé české podcasty o cestování

ÚvodMagazín5 tipů na zajímavé české podcasty o cestování

16. 7. 2021 – Redakce

Patříte mezi milovníky cestování? Zajímáte se o nejrůznější známé i méně známé turistické tipy? Youradio Talk, česká aplikace pro poslech podcastů, zveřejnila tento týden 5 tipů na zajímavé české podcasty o cestování. Ať už cestujete po Čechách nebo dáváte přednost zahraničním destinacím, tyhle podcasty vám přinesou zajímavou inspiraci.

obrázek článku

Výlety s KČT

Objevujete-li rádi krásy naší země, tak vás určitě nesmí minout tenhle bezmála pětiminutový podcast. Ačkoliv je podcast co do stopáže výrazně kratší než naše ostatní tipy, tak po obsahové stránce je dokonale vyladěný. Už dle nadpisu se dokážete orientovat, kam vás Klub českých turistů tentokrát zve. V epizodě se pak dozvíte itinerář cesty a krok po kroku vás autoři provedou nějakou turistickou stezkou. A kdo by vás mohl seznámit s Českou republikou lépe než samotný Klub českých turistů, že?

LETECKÝ PODCAST

Stopáží poměrně hutný podcast (v průměru má kolem 2 hodin) přináší příběhy ze světa letectví. Autorem je Rosťa Kopecký, který si do podcastu zve zajímavé osobnosti, od pilotů, přes letušky, až po odborníky z řízení leteckého provozu. Ale nenechte se zmást, podcast není určený jen odborníkům. Určitě má ambici zaujmout každého milovníka cestování, protože v podcastu se například dozvíte, jak to chodí, když cestuje prezident, jak probíhá nouzové přistání nebo záchrana života na palubě letadla.

Travel bible podcast

Přibližně hodinové rozhovory s dobrodruhy a cestovateli nabízí velké množství informací. Ať už jde o praktické tipy, zajímavé poznatky k digitálnímu nomádství, dobrovolničení, blogování nebo travelhackingu. Na své si přijdou i cestovatelé s dětmi. Tvůrci podcastu mají podcast jako doplňkovou aktivitu ke svým dalším cestovatelským projektům realizovaných pod hlavičkou Travel Bible, možná proto jsou podcasty po obsahové stránce vystavěny velmi atraktivně.

Casablanca

Podcast Pavla Sladkého z Rádia Wave je postavený jako cestovatelský a outdoorový magazín. Opět je veden formou rozhovoru s cestovateli, ale oproti Travel bible podcast je výrazně kratší. Navíc díky tomu, že je podcast realizovaný v rádiu, tak je více korporátní, resp. v tomto případě více veřejnoprávní než Travel bible (která je méně formální a točená v odlehčeném tónu).

Naše nej

Opět jde o reportáže z dílny Českého rozhlasu, které mají stopáž kolem 5 minut. V krátkosti představují zajímavá NEJ z České republiky, například nejvyšší komín, nejmohutnější dub nebo místo, kde žije v ČR největší sova. V tuto chvíli je k dispozici více než 120 epizod a každý týden přibude jedna další.