3 tipy na podcasty, které osloví zejména matky

ÚvodMagazín3 tipy na podcasty, které osloví zejména matky

30. 11. 2021 – Redakce

Nedávné průzkumy ukázaly, že současné matky jsou aktivní ženy, které se dobře orientují v online světě. Vyhledávají tu informace a současně sdílí rady se svým okolím. V redakci Youradio Talk ale vidíme, že i ony propadly fenoménu podcastů. A proto právě pro ně dnes přinášíme zajímavé tipy na podcasty, které by je mohly oslovit.

obrázek článku

Máma a táta na síti

Je nová série podcastů, za kterou stojí Nadace Avast. Podcasty jsou určené zejména rodičům náctiletých dětí, proto i jednotlivými epizodami provází herci a zasloužilí rodiče Ester Geislerová a Matouš Ruml. Ačkoliv kvalita zvuku mnohdy není úplně vyladěná, tak po obsahové stránce jsou podcasty velmi atraktivní. Jednotlivé doposud vydané epizody jsou zaměřené na témata jako influenceři a jejich vztah s followery, kyberšikana a sexting, digitální detox, online vzdělávání nebo hraní a streamování her. Nás v redakci Youradio Talk zaujala zejména osmá epizoda s influencerkou Adélou ADDY Zouharovou, o tom, na co všechno mají v životě náctiletých vliv sociální sítě a nakolik třeba jí do jejího byznysu zasahují rodiče.

Tipy F1 pro chytré rodiče

Tyto podcasty jsou z dílny mediálního domu Active a připravují ho pro Frekvenci 1 Katka Krůtová a Jan Mühlfeit. V jednotlivých epizodách hovoří o tom, jak v dětech rozvinout jejich přirozený potenciál, kreativitu a osobnost. Tím, že za podcastem stojí rádio, tak je po zvukové stránce velmi kvalitní. V dnešní zrychlené době oceníte i stopáž, která je kolem necelých 2 minut. Epizody ale navazují na knihu, kterou Jan Mühlfeit vydal, takže více informací musíte hledat tam. V poslední epizodě se autor například věnuje tématu „řešení konfliktů“. Sice tu popíše stručně cestu, jak na řešení konfliktů jít, ale jak se vůbec k danému stavu přiblížit, to už si musíte najít jinde.

Houpačky

Podcast Houpačky je z dílny Českého rozhlasu. Tedy opět velmi kvalitní, co do zvukového provedení. Podcast v podobě cca půlhodinového rozhovoru přináší zajímavá témata, která moderátorka rozebírá s lékaři, pedagogy, psychology, poradci nebo i samotnými rodiči. Poslední epizoda se kromě motivace dětí věnuje i aktuálnímu tématu tedy mikulášské nadílce. Terapeut a lektor Jan Vávra zde například vysvětluje, že strašení dětí pomocí postavy čerta není ideální a rozhodně nepřináší dlouhodobý efekt. Spíše naopak může způsobit i trauma a vždy je proto potřeba zohlednit aktuální věk a mentální stav dítěte.