Audiokniha Ztracen v zemi mamutů

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Vyměnit vodu květinám
Podmanivý příběh silné ženy, která přes všechny rány osudu tvrdošíjně věří ve štěstí. Violette Dušičková je správkyní hřbitova v malém burgundském městečku. Nezvyklé povolání pro ženu. Návštěvníci hřbitova i místní obyvatelé se přicházejí ohřát do jejího služebního domk…

Rothschildova flaška
Rothschildova flaška je příběh takřka detektivní, napsaný autorovým nezaměnitelným a vyzrálým stylem. Příběh ze současnosti a o současnosti zavede posluchače do Anglie, do jedné velké londýnské herny. Najde pozoruhodný proutkař ztracenou dívku a poradí si s výherními au…

Příběhy Staré dámy
Komplexně zmapovaná historie Tour de France Tour de France představuje více než 100 let dechberoucích dramat, komických situací i tragických nehod, má své hrdiny i poražené. Tohle podivuhodné divadlo nepřestává fascinovat, v kulisách francouzské přírody ji každoročně sl…

Můj útěk z olověných kobek
Historie mého útěku z vězení republiky benátské, zvaného Olověné kobky, jak zní celý název předlohy četby na pokračování Můj útěk z olověných kobek, byla sepsána roku 1787 v severočeském Duchově na panství valdštejnském, kde italský básník, hudebník, dějepisec, diplomat…

Krvavý rok 5784
Je 6. října před půlnocí a válečný zpravodaj David Borek leží v hotelové posteli v Kyjevě. Usíná a hlavou mu víří zcela všední myšlenky… O den později se však probouzí do brutálního rána. Teroristé Hamásu napadli Izrael a rozpoutali nejhorší masakr v dějinách státu. Už …

Malé lesní pohádky
Proč dělá jelen po lese zrcátka Jelen samotář se zamiloval do krásné Vendulky z hájovny. Vendulka však nechtěla o jeho lásce ani slyšet a řekla mu, že se jí líbí jen ten, kdo nosí myslivecký klobouk. A tak se jelen rozhodl, že si takový klobouk opatří. Pohádku Františka…

Kyselé jablko
Co svět světem stojí, snaží se lidé přijít na to, jak přelstít čas, jak se vyhnout neodvratnému konci své existence, či alespoň jak co nejvíce odvrátit stárnutí. Doktoru Mudrovi, hlavní postavě tak trochu sci-fi hry Kyselé jablko z pera Vlasty Dvořáčkové, se to bezděčně…

Pište jako copywriter
Zjistíte důležitost sloganů, headlinů, výzev k akci a mnoha dalších textů na vašem webu, a jak na ně. Na jejich umístění, výstižnost a překvapivost. Proč a jak si dát na web opravdový magnet, který návštěvníky zaujme. Proč je efekt prvního daru zásadní a proč zákazníky …

Fraktální šum
Píše se 25. července roku 2234: Posádka lodi Adamura objevuje Anomálii. Na zdánlivě neobydlené planetě Talos VII se nachází kruhová jáma o průměru 50 kilometrů. Její pravidelný tvar není dílem náhody. Kdo ji vyhloubil a proč? Po tom pátrá malý tým výzkumníků. Pro někter…

Do smrti daleko
Billy Cowen, veterán kosmické války Británie s Čínou, dostal za službu velkorysý dar – detektivní licenci. Myslel si, že je to terno. Opravdu si to myslel... Jak se odhodlaný muž stane závislým na stavengeru, hořkém likéru s příchutí dešťové vody? Kdo mu nechává tajupln…

Dula
Stárnoucí spisovatel Mojmír se nikdy nesmířil s rozvodem. Za maskou protřelého cynika se skrývá zklamaný, bolestínský a nejistý muž, který manželce Hedvice nikdy neodpustil, že od něj odešla, když ji nejvíc potřeboval. Vlastní dcery ho moc vídat nechtějí, a tak ústřední…

Spotify
Příběh nejslavnějšího švédského startupu. To, jakým způsobem dnes posloucháme hudbu se zdá samozřejmostí, vývoj současných možností avšak trval téměř dvě desetiletí. A není u konce. Hledání investorů, boj o práva, vyjednávání s Markem Zuckerbergem, vstup na akciové trhy…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 5 - Alibaba a štyridsať lúpežníkov & Studňa zlodějov
Alibaba a štyridsať lúpežníkov, Studňa zlodějov - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců. Ali Baba je náhodným svědke…

Dášeňka čili život štěněte
{'cs': 'Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anižto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka…\n\nObjevujte svět s Dášeňkou, kt…

Forrest Gump
Forrest Gump - audiokniha obsahuje nezkrácenou verzi původního románu Winstona Grooma, jenž proslul hlavně svou filmovou adaptací s Tomem Hanksem. Čte Jan Hartl. Film Forrest Gump se podstatně liší od knihy, na jejíž motivy byl natočen. Pro čtenáře a nyní i posluchače …

Iluze
„Zkušený kouzelník se snaží oklamat spíš mysl než oko.“ Pohled na uškrcenou flétnistku, nad níž se ještě sklání vrah, policejní pochůzkářky šokoval. Na jejich rozkaz si ten hnědovlasý padesátník s plnovousem přesto poslušně lehl čelem k zemi. Než však strážkyně zákona s…

Rakoncaj. Měl jsem kliku
Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

Babí léto
V roce 1981 vytvořil Miloš Nedbal v rozhlase brilantní roli ve hře Mirko Stiebra s názvem Babí léto. Jde o příběh založený na generačním střetu otce a syna, na sporu, v němž si oba účastníci musí postupně přiznat mnohé dosud nevyřčené a nevyřešené vnitřní konflikty. Mil…

Malý princ (1961)
Zřejmě nejznámější literární dílo francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho. Jde současně o jeden z nejčtenějších "pohádkových" příběhů moderní světové literatury. Nenechte si ujít básnickou a lehce filozofickou pohádku pro malé i velké, jejímž mottem je vid…

Mít vše hotovo
Audiokniha Mít vše hotovo vás naučí, jak se vyhnout typickým chybám při zvládání stavu, který většina z nás nazývá „nestíhám“. David Allen v ní vysvětluje, jak si pomocí metody GTD (Getting Things Done) rozdělit velký, zdánlivě neohraničený úkol na menší, konkrétní krok…

Bourneův mýtus
Nacpali ho do boxu jako koně. A má běžet tam, kde ho chtějí mít. Chtěl na hrůzy zapomenout, jenže osud je proti. Nějaký zabiják podřízl čínského pohlavára v hongkongském baru a na zeď krví připojil podpis: JASON BOURNE. Byť je jasné, že ten to určitě být nemohl, protože…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Špitál
Zkušený lékař, jemuž náročná operace nedá spát. Starý pacient, který najde spřízněnou duši v laskavé medičce. Rodiny, které stmelí až vážná nemoc. To jsou jen některé ze širokého spektra příběhů, s nímž kardiolog a spisovatel Josef Veselka přichází v nové povídkové sbír…