Audiokniha Zpěv o Vinnetouovi

Jestli vůbec někdy
Anynka v ústavu pro duševně choré, řeholnice Jitka v Bílé Vodě, Jana a Standova máma ve Standově bytě, paní Hanáková v cizí, bezejmenné Praze, Olina s rodiči v Berlíně, Jarda a Magda v obchodním domu Záře, Marie a její dcera Helenka – doma, v obýváku a kuchyni, Věrka s …

Čapek: O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek
Původní titul DM 15209 Čapek,K O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek vydal Supraphon v roce 1964 - nyní tuto dramatizovanou pohádku vydáváme digitálně

Světelné (k)roky
Galaktická výprava posledního člověka ve vesmíru. Hynek Prokop je obyčejný člověk pracující v obyčejném zaměstnání a ubírající se svým obyčejným životem k naprosto obyčejné smrti… pokud se tedy nestane něco neobyčejného. Například proměna Země a okolní galaxie v hroma…

Co číhá za humny
Tato herečka a spisovatelka v jedné osobě má vskutku vypravěčský talent a kouzlo osobnosti. V nahrávce podle stejnojmenné knížky líčí komické situace a rozmanitá úskalí, s nimiž se setkala na prázdninových cestách se svými muži.

Woyzeck
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé. Georg Büchners Drama Woyzeck gehört zu den meistgespielten Bühnenstücken der deutschen Literatur. Infolge seines frühen Todes im Jahr 1837 – Georg Büc…

TERIBEAR - Tajemství modré krabice
Je malý a kapku neohrabaný. Zato dobroty má na rozdávání! Z jedenácté krabice, která Tomově mamince nedopatřením vypadla v zahradě u lesa, vylezlo malé chlupaté stvoření. Je to medvídek Teri, příjmením Bear, dohromady Teribear – ale červený, a proto se obává, že mezi le…

Helimadoe
Vynikající psychologický román Jaroslava Havlíčka (nejen) o dospívání, lásce a ztrátě. Helimadoe je akronymická zkratka složená z počátečních slabik jmen pěti dcer venkovského lékaře Hanzelína – Heleny, Lidmily, Marie, Dory a Emy. Do Starých Hradů se přestěhuje úřednick…

Pískací kornoutek
Legendární pohádky pro nejmenší lidičky. Oblíbená dětská knížka se spoustou veselých a milých příběhů s originální zápletkou, které zvednou náladu a pohladí na duši nejen před usnutím. Nejmilovanější dětská kniha plná pohádek a bajek pro nejmenší děti, které vás pobav…

Historky z Tinderu 2 aneb Láska, sex a ten pravý nikde
Neštěstí nechodí po horách, ale po single holkách! Lucie je zpátky (nejen) na Tinderu a přichází s další várkou milostných karambolu, vypečených historek a peprných i bláznivých příběhů ze světa randění. Ze světa, ve kterém každý někoho hledá – a občas i sám sebe. Dozví…

Srab
Román o šikaně a neschopnosti postavit se tyranům. Všechno to byla jen hra a přiznaná póza: zhudebňování hororové tematiky, stylizování se do rolí násilníků a vrahů, nošení děsivých masek na pódiu. Dokud Ripper nevzal do ruky skutečnou zbraň a nezměnil falešné pozérstv…

Léčivá zelenina
Bylinky – slovo, které vyvolá u lidí důvěřujících přírodnímu léčitelství nadšení, u dalších možná opovržení a mnozí pak začnou vyprávět o šarlatánech, kteří zrazují lidi od moderní lékařské pomoci. Bylinky opravdu účinkují na mnohé nemoci a obtíže. Používají se již mnoh…

Magorské modlitby
Ivan M. Jirous byl nejen duchovní v ůdce undergroundu, v ěze ň, básník a magor, ale té ž velký modlitebník. Z Magorovy summy jsou vybrány nejlep ší básn ě duchovní a se řazeny shora dol ů: Nejprve B ůh ve t řech podobách – Stvo řitel, Vykupitel a Ut ěšitel. Poté nebeské…

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Chřestýš Callahan
Když Chřestýš Callahan tasí kolt, štvanci padají po tuctech. Fantasy western autora cyklů Černokněžník, Bohatýr, Bivoj a Dobrodružství kapitána Báthoryho. Meče vystřídaly kolty, ale jedno se nezměnilo – příběhy nabité drsnou akcí. Od fantasy westernu okořeněného horor…

Doktor Proktor a konec světa. Možná…
Vzhůru do odboje! Kdo na záchranu světa kašle, z toho nadělaji vafle! Nejprve se začala ztrácet diakritika, pak ponožky a nakonec i vlastní názor - to vypadá na invazi z vesmíru. Diktatuře šířené hypnózou z televizních obrazovek je třeba se bránit. Doktor, Bulík a Líza …

Vilma běží o život
Malá Vilma se během běžeckých závodů v Africe ztratí uprostřed neprostupné džungle. Dostane se až do vesnice, kde ji domorodci přijmou za svou. Vilma poznává jejich způsob života, tolik odlišný od toho, co zná, a najde si i nové kamarády. Život v džungli ji fascinuje, z…

Jako chlapce by mě zastřelili
V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou…

Štaflík a Špagetka
Kreslíř a ilustrátor Zdeněk Smetana vytvořil před dvaceti lety dvojici psíků, malého, podlouhlého Špagetku, a vysokého, dlouhonohého Štaflíka. O jejich příhodách vznikl animovaný večerníček, stále reprizovaný v České televizi. Autoři filmového scénáře o příbězích dvou p…

Svatojánský oheň
Pohádka o neštěstí a nástrahách, které překoná jen síla lásky. Se svátkem svatého Jana souvisí řada pověr a zvyků: pálí se ohně a zvláštní síla se připisuje bylinám natrhaným v předvečer svátku. Tajemná svatojánská noc tvoří rámec rozhlasové pohádky básníka Karla Šiktan…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Toulky českou minulostí 401-600
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich proagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal aske…

Dvojník
Můžeme napravit své chyby v jiné realitě? Jedinečný technothriller od mistra neotřelých zápletek a napínavých rozuzlení, vydávaného ve 46 zemích. Dylanu Moranovi se jedné deštivé noci zhroutil svět: jeho auto pohltila rozvodněná řeka a pod hladinou zůstala jeho milovaná…

Panoptikum starých kriminálních případů
Panoptikum starých kriminálních případů je první knihou z trilogie Jiřího Marka. Už při prvním vydání (1968) zaujala originálními zápletkami, nostalgickou atmosférou první republiky, světa pánů inspektorů a jejich galérky, ale i osobitým humorem. Příběhy volně vycházejí…

O lásce a dalších citech
Devátý krok k temnotě s názvem O lásce a dalších citech nás přenese do finále celé série – do samotné temnoty. Setkáváme se v něm s Nájemnicí chaty pod cedry autorky Mary Elizabeth Pennové – v příběhu, který se točí okolo msty ze záhrobí. O autorce je známo velmi málo, …