Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Znamení rožmberské růže

Audiokniha Znamení rožmberské růže

Délka:

12 hod 35 min

Čte:

Jan Hyhlík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hodiny chémie

Hodiny chémie

Chemička Elizabeth Zottová nie je priemerná žena a rada by poukázala na skutočnosť, že priemerná žena neexistuje. Ale začínajú sa šesťdesiate roky dvadsiateho storočia a jej čisto mužský tím v Hastingsovom výskumnom ústave má veľmi nevedecký pohľad na rovnosť pohlaví. V

Obrázek podcastu Statečný cínový vojáček

Statečný cínový vojáček

Pohádkový příběh Statečný cínový vojáček od Hanse Christiana Andersena vyšel poprvé v roce 1838. Popisuje příběh jednoho cínového vojáčka, který byl poslední z várky a při vyrábění na něj nezbylo dost cínu. Proto měl pouze jednu nohu. Vojáček se zamiluje do papírové bal

Obrázek podcastu Teorie podivnosti

Teorie podivnosti

Vědkyně z Ústavu mezioborových studií člověka, třicátnice Ada Sabová už má leccos za sebou, takže není prosta jistého cynismu, či spíše poučeného sarkastického vnímání světa, lidí kolem i sebe samé. Na pozadí pátrání po zmizelém synovi své kolegyně zaznamenává a reflekt

Obrázek podcastu Německá konverzace

Německá konverzace

Německá konverzace: Cestujete často do Německa či Rakouska? Tento kurz je určrn pro mírně a středně pokročilé uživatele, kteří chtějí zlepšit úroveň komunikace při cestování. Skládá se z okruhů: pozdravy, představování, restaurace, rozhovor se zahraničním návštěvníkem,

Obrázek podcastu Můj život v Severní Koreji

Můj život v Severní Koreji

Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 13

Hovory o józe a mystice č. 13

Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Nespoutaná Aljaška

Nespoutaná Aljaška

Když byly Calle dva roky, odstěhovala se do Toronta se svou matkou, která si nedokázala zvyknout na způsob života na Aljašce. Od té doby Calla svého otce neviděla. Dnes je jí dvacet šest let a žije typický velkoměstský život. Jednoho dne ji kontaktuje otcova kamarádka a

Obrázek podcastu Ťahal dedko repku

Ťahal dedko repku

Možno to bolo vtedy, keď bol veľmi úrodný rok, alebo možno predtým a možno potom... jednoducho bolo raz tak, že dedkovi v záhrade vyrástla obrovitánska repa. Bola taká veľká, že ju sám nevládal vytiahnuť. Zavolal si teda na pomoc babku. Keď ani babka svojimi silami nepo

Obrázek podcastu Pád domu Usherů, Berenice

Pád domu Usherů, Berenice

V povídce Pád domu Usherů se samo zdivo starého paláce, „způsob sestavení jeho kamenů“, stává spolu s plísněmi, které na něm bují, a s hynoucími stromy v okolí tajemnou chemickou silou tvořící zvláštní atmosféru domu. Tento přízračný van rozkládá stavbu i determinuje os

Obrázek podcastu Disney - Lví král

Disney - Lví král

Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. Vyprávění pro volné chvíle i před spaním. Pohádka, Lví král, vypráví o lvíčkovi Simbovi, který nejprve uteče ze Lví země, ale pak se do ní vrátí jako dospělý lev, aby ji zachránil.

Obrázek podcastu Cesta na sever

Cesta na sever

Na cestě podniknuté převážně lodí zachytil Karel Čapek slovy i kresbami klid vzdálených míst, kde se spořádaně střídají polární den a noc, kde končí cesty i železnice. Spisovatel nehledal kulturní památky. Tentokrát pro něj byla středobodem zájmu příroda a místa civiliz

Obrázek podcastu O víle Dobruške

O víle Dobruške

Dávno pradávno žil múdry a spravodlivý kráľ. Ľudia ho mali tak radi, že jeho kráľovstvo nazvali Šťastnou krajinou. V susedstve však bola ríša Zlého kráľa, ktorý sa na šťastie svojich susedov nemohol pozerať. Jedného dňa vtrhol do Šťastnej krajiny so svojím vojskom, spus

Obrázek podcastu Nadpřirozená komunikace

Nadpřirozená komunikace

Záznam z úspěšné dubnové dvoudenní konference KMS, na níž Rachel Hicksonová (dcera Alana Vincenta) a její manžel Gordon vyučovali o tom, jak komunikovat s Bohem, tedy o proroctví a o modlitbě. Povzbudivé, aktuální slovo pro současnou církev.

Obrázek podcastu O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy

Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. A co je pozoruhodné, jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví. Tím stojí na počátku přebohaté tisícileté

Obrázek podcastu Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze

Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze

Když Enola Holmesová, mladší sestra Sherlocka a Mycrofta Holmesových, zjistí, že její matka zmizela, vydá se ji do Londýna hledat. Rozhodně ale není připravená na to, co ji tam čeká. Zaplete se do únosu mladého markýze, prchá před ničemnými vrahy a snaží se vyhýbat svým

Obrázek podcastu Padesát odstínů temnoty

Padesát odstínů temnoty

Druhý díl erotického románu o temných touhách v každém z nás! Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží nov

Obrázek podcastu Bohatý otec, chudobný otec

Bohatý otec, chudobný otec

Ľudia sa naučia, ako pracovať za peniaze, ale nenaučia sa, ako docieliť to, aby peniaze pracovali pre nich. Robert Kiyosaki vyvracia mýtus, že vysoké príjmy z vás spravia boháča, spochybňuje predstavu o dome ako o majetkovej hodnote, ukazuje rodičom, prečo sa nemôžu spo

Obrázek podcastu Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte

Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte

1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se

Obrázek podcastu Řím

Řím

Být něčí otrokyní nikdy nebyl Bářin sen. V rodině Lolliů se ale k otrokům chovají slušně, a tak tu Báře zas tak zle není. Pomalu zjišťuje docela překvapivé věci o běžném životě Římanů – příprava rybí omáčky garum a praní tog patří k těm nechutnějším. Postupně je ale zap

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Paní z moře

Paní z moře

Svou literární dráhu zahájil Henrik Ibsen nejprve jako básník, ale záhy svou pozornost zaměřil také na divadlo. Dnes je znám především jako dramatik, během padesáti let napsal celkem 26 divadelních her.Do posledního Ibsenova tvůrčího období patří také Paní z moře (1888)

Obrázek podcastu Technická Poľština A1 - B1

Technická Poľština A1 - B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz kurz Technická poľština A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v technickej oblasti. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen slovíč

Obrázek podcastu Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol

Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol

Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. NIKOLAJ VASILJEVIČ GOGOL (*1.4.1809 – † 4.3.1852) byl ruský prozaik a dramatik ukrajinského původu, představitel ruského romantismu s velmi silnými

Obrázek podcastu Na kometě

Na kometě

Na kometě (1877, Hector Servadac. Voyages et aventures á travers le monde solaire) je román z jeho cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires). V originále se román jmenuje podle svého hlavního hrdiny, francouzského kapitána Servadaka, podtitul lze volně přelo