Audiokniha Znamení Jidáš

Já, Iulia
Má s manželem i impériem vlastní plány. A tak budou jeho války hlavně jejími válkami. V roce 192 budoucího křesťanského letopočtu je zavražděn tyran Commodus a upadající Řím zabředává do další vleklé občanské války. Z krvavých šarád vzejde jako vladař slaboch Pertinax, …

Holky to chtěj taky
Z „rodina, nebo kariéra“ se během let stalo „rodina a kariéra“. Ale… Ženy žijí v době plné rozporů. Na jedné straně naše předchůdkyně vydobyly práva, o kterých si před lety mohly nechat jen zdát. Na straně druhé ale emancipace vlivem politiky a historických událostí zůs…

Anglické listy
Humorný cestopis bystrého pozorovatele. Soubor fejetonů, které psal Karel Čapek pro Lidové noviny, když v roce 1924 pobýval dva měsíce v Anglii. Čapkův pozorovatelský a spisovatelský talent dělá z Anglických listů skutečný cestopisný klenot. Čapkův jedinečný pozorovatel…

Euforie
Vyřaďte alkohol a vybudujte si život, který budete milovat! Alkohol je v naší společnosti na každém kroku a je těžké mu odolat. Nátlak na to, abychom zapadli a dali si „jen jeden drink“ – který se změní na několik – ať už na večírku nebo v pátek večer, může vést k nevyr…

Černá rota aneb Válčili jsme za komančů
Kniha s humorem, ironií a jistou nadsázkou zachycuje dnes už takřka neuvěřitelný svět, který se v 70. a 80. letech minulého století skrýval za branami kasáren Československé lidové armády. Prostřednictvím hlavní postavy Vašulína se čtenáři seznámí s tím, co tehdejší mla…

Shaw: Pygmalion, Živnost paní Warrenové. Svatá Jana - ukázky z her
Původní titul DM 15084 "G.B.Shaw Pygmalion / Živnost paní Warrenové" vydal Supraphon v roce 1959 a nyní vychází poprvé digitálně. K albu jsme přidali jako bonusy tři poslední snímky z našeho archivu autora G.B. Shawa, které nebyly zahrnuty do titulu VT 7464-2 Divadlo, d…

Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva
Stárnoucí spisovatel Mojmír se rozhodne během uprchlické krize ubytovat občany Ukrajiny prchající před válkou, a tak na prahu jeho sázavského domu jednoho dne stanou pětatřicetiletá Oxana se synem Sašou. A plachá a věčně se za něco omlouvající Oxana brzy nevědomky vyvol…

Lelkovy neplechy
Další ze vzácných archivních snímků. Původní pohádkový seriál napsal Viktor Slavík. Účinkují Vlastimil Brodský, Miroslav Masopust, Jitka Molavcová, Jiří Hálek, Petr Nárožný a další.

Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští
Tento dobrodružný román pro děti je jakousi „českou Narnií“. Hrdinové příběhu (tři sourozenci a bratranec) se záhadným způsobem dostanou do příběhu hry, kterou si samy vymyslely, a společně putují za Pastýřem.

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Teorie podivnosti
Vědkyně z Ústavu mezioborových studií člověka, třicátnice Ada Sabová už má leccos za sebou, takže není prosta jistého cynismu, či spíše poučeného sarkastického vnímání světa, lidí kolem i sebe samé. Na pozadí pátrání po zmizelém synovi své kolegyně zaznamenává a reflekt…

Brok, Flek a strašidla
Dva stateční psi, pan hajný a les plný roztomilých strašidel. Brok je jezevčík. Žije v lese s panem hajným. A ten mu jednoho dne přivede kamaráda – štěně voříška jménem Flek. Spolu pak zažívají různá dobrodružství. Zdejší les je totiž rájem nejen pro srnky, zajíce nebo …

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Jiné místo
Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obklopení lesů? Po příjezdu se rozhodnou prozkoumat okolí, a i když se schyluje k dešti a na krajinu padá…

Ve škole se dějou věci
Hedvice je sedm let a za pár dní půjde poprvé do školy. Škola je v takové úplně malinkaté vesničce a široko daleko není nic jiného. Hedvika se strašně těší, čeká už celou věčnost, aby mohla nasednout na školní autobus a rozjet se tam. Na kole by to rozhodně nešlo, na to…

Smysluplná práce
Včely nečekají. Nečekají, až jim někdo poručí, nečekají na dokonalost, nečekají na pozdější dobu. Ani my nemusíme čekat. Dnešek nesmíme promarnit. Přehodnocení toho, čím může být práce a vedení, z hlavy vizionáře, známého autora a myšlenkového vůdce Setha Godina. Proč m…

Zhluboka se nadechni
>> „Elissa Epel dokazuje, že zvládat stres neznamená vyhýbat se mu, ale umět s ním žít.“ — Esther Perel, psychoterapeutka<< # O audioknize Cítíte se pod neustálým tlakem a nevíte, jak z toho ven? Elissa Epel přináší sedmidenní plán, který vám pomůže přehodnotit váš v…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

10 kroků k radostnému životu a naplnění svých snů
Audioprogram 10 kroků k radostnému životu a naplnění svých snů vám přináší 10 základních a jednoduchým metod, jak naplnit svůj život radostí a smyslem. Zároveň zjistíte, jak si plnit svá přání a cíle efektivněji a snadněji. Tento program 10-ti kroků je možné zvládnout z…

Válka Mentogritů
Pokračování vědeckofantastického příběhu o soužití lidí, inteligentních rostlin a dalších neméně inteligentních tvorů v závislosti na jejich Mentogritech. Vyprávění je protkáno odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů, mystickým zamyšlením a hlavně upřímnými mezilidsk…

100 statečných - Host č. 94 - Libor Zámečník 08.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Zámečník (urolog a androlog)

Lada: Kocour Mikeš Díl 1.
Původní audio kazetu 71 0309-4 "Josef Lada Kocour Mikeš Díl 1." vydal Bonton Music v roce 1995. Později vyšly některé části vyprávění o kocourkovi, který uměl mluvit v podání herečky Nadi Gajerové na různých CD, ale kompletní titul v původní sestavě a délce vydává Supra…

Neboj se vrátit domů
Smysluplné odpovědi na stěžejní otázky našeho bytí Marie Svatošová je lékařka, spisovatelka, zakladatelka hospicového hnutí v České republice. Se svými přednáškami neúnavně objíždí republiku a propaguje paliativní péči. Mluví pozitivně o tématu tak zásadním, ale i vytě…

Rostlinstvo v národních písních, pověstech, bájích a obyčejích
Josef Kořenský (1847- 1938) působil jako ředitel dívčí měšťanské školy v Praze Smíchově. Patřil mezi známé cestovatele a napsal řadu ve své době populárních cestopisů. Svou celoživotní cestovatelskou zálibu provozoval v době prázdnin a po odchodu do penze v roce 1908 jí…