Audiokniha Zmizení Edwina Lindy

Paddington se zabydluje
Paddington, medvídek z nejtemnějšího Peru, se spokojeně zabydluje u rodiny Fouskových v Londýně. Svými ztřeštěnými nápady mnohdy převrátí celý dům vzhůru nohama a Fouskovi se nestačí divit. Medvídek se totiž mimo jiné pustí do fotografování, vymaluje si pokoj, uspořádá …

Záhada čínského zlata
LEGENDÁRNÍ SOUDCE TI ŘEŠÍ ZÁHADNOU SMRT SVÉHO PŘEDCHŮDCE… Mladý soudce Ti Žen-ťie přijíždí do sychravého přístavu Peng-laj, aby se ujal svého prvního úřadu. Namísto poklidné správy okresu ho však čeká mlhou zahalené hnízdo intrik. Jeho předchůdce Wang za záhadných okoln…

100 statečných - Host č. 93 - Jan Zedník 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Zedník (Geofyzikální ústav Akademie věd ČR)

Baskervillský pes
Jedinečné líčení atmosféry tajemství a hrůzy z událostí, které se zprvu vzpírají logickému chápání, činí z Baskervillského psa nejslavnější Doylův detektivní román. Detektiv Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem vyšetřují případy záhadných úmrt…

Dalajlamova kočka a síla meditace
Zaposlouchejte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace. „Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým těl…

Zlatí netopýři a růžoví holubi
Kdyby Durrell dorazil včas, možná by blboun nejapný nevymřel. Vtipná i poučná kniha o velké výpravě za záchranou ohrožených druhů ptáků a plazů na ostrově Mauricius v Indickém oceánu. Když Portugalci objevili v Indickém oceánu souostroví později nazvané Maskarény, nast…

Pyramida
Jak to vlastně všechno začalo? Mnohé fanoušky série o komisaři Kurtu Wallanderovi zajímalo, co se dělo před 8. lednem 1990 – tedy před oním časným zimním ránem v Ystadu, kdy tenkrát téměř třiačtyřicetiletého policistu vzbudil telefonát na začátku Vrahů bez tváře. Pětice…

Život víry 2020/10
Život víry 2020/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Štěpán Matuška, Petr Hodec. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – 400 let od Bílé hory Jaké změny politické, náboženské, so…

Život víry 2023/09
Život víry 2023/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Mariam Ibrahímová: I ve vězení jsem měla radost Súdán…

Hurvínkovy příhody 3
Několik neznámých Hurvínkových příběhů z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Vladimíra Straky, Luboše Homoly, Jiřího Středy a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové.

Symfonie s úderem kotlů
Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef KemrIlja Hurník, skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu své knihy: "Pů…

Pozdější život Panny
Co by se stalo s Janou z Arku, kdyby její život nebyl korunován mučednickou smrtí? Co se stane s člověkem, jenž ztratí zdroj i cíl svého poslání? I takové otázky položil ve své obšírné historické románové fikci Pozdější život Panny Ferdinand Peroutka (1895-1978).Do Jani…

Čuk i Gek
Dojemný příběh o cestě malých chlapců a jejich maminky za tatínkem, který pracuje daleko na severu, je protkán neuvěřitelně světlou a dobrou atmosférou. Autor knihy, Arkadij Gajdar, s láskou píše o malých šibalech a neposedech a podrobně popisuje jejich malé pranice a v…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Dům duchů
Audiokniha Dům duchů je nejlepší ukázkou románového magického realismu a okamžitě se zařadil mezi nejúspěšnější díla 20. století. Jedná se o groteskní až dojemný příběh rodiny chilského senátora Estebana Trueby na pozadí složité doby v Chile od počátku 20. století až po…

Nadpřirozená komunikace
Záznam z úspěšné dubnové dvoudenní konference KMS, na níž Rachel Hicksonová (dcera Alana Vincenta) a její manžel Gordon vyučovali o tom, jak komunikovat s Bohem, tedy o proroctví a o modlitbě. Povzbudivé, aktuální slovo pro současnou církev.

100 statečných - Host č. 23 - Michal Jagelka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Jagelka (moderátor a dabér)

100 statečných - Host č. 86 - Robert Tamchyna 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Tamchyna (redaktor, dramaturg, moderátor ČRo)

Můj život mezi slzami a smíchem
Stejnojmennou knihu sepsala Jiřina Bohdalová společně s Jiřím Janouškem. Nyní ji ve svých devadesáti letech vlastním hlasem převyprávěla s mírnými úpravami. Vedle vysoké profesionality má tak tato audio nahrávka ještě další – hlubší – rozměr. Jak Jiřina Bohdalová bilanc…

Dobrodružství šesti trampů
Knihu Dobrodružství šesti trampů aneb nové pověsti české Vlastimila Rady a Jaroslava Žáka známe mimo jiné i z televizního zpracování z roku 1969. Klasikové českého humoristického žánru prezentovaného například známými študáckými romány, zde zpracovali neznámé epizody z …

Rothschildova flaška
Rothschildova flaška je příběh takřka detektivní, napsaný autorovým nezaměnitelným a vyzrálým stylem. Příběh ze současnosti a o současnosti zavede posluchače do Anglie, do jedné velké londýnské herny. Najde pozoruhodný proutkař ztracenou dívku a poradí si s výherními au…

Ledová sfinga
V Ledové sfinze se Verne pokusil navázat na "Dobrodružství Arthura Gordona Pyma" od Edgara Allana Poea. Poeovo fascinující vyprávění o plavbě do jižních moří končí tajuplnou scénou: uprchlíci se ocitají v oblaku páry, z něhož probleskuje jakási bílá postava... Verna ta…

Čest královny
Kapitánka Harringtonová má problém. Druhý díl série Honor Harringtonová. Kapitánka musí čelit vnějšímu nepříteli i předsudkům vůči ženám. Když dostane možnost bojovat na palubě své lodi, opět do ní usedá s přesvědčením, že buď svoji povinnost splní, nebo zemře. Druhý dí…

Anarchista Čtvrtek, zlý sen
Dokážete si v detektivce představit pikantnější situaci, než je chvíle, kdy se policista Scotland Yardu ocitne na jednání nejvyšší rady anarchistů právě připravující atentát? Přesně tak tomu je v rozhlasové hře, kterou napsali Zdeněk a Marie Hořínkovi podle slavné prózy…