Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Loď s otroky
Populární žurnalista Josef Klíma napsal detektivní román o investigativním novináři, který odhaluje skrytá tajemství politiky. Román je zrcadlem české společnosti po sametové revoluci, kdy se teprve formují pravidla demokracie a tržní mechanismy. Investigativní novinář,…

Zuřivý polibek
Za respekt a moc zaplatili nevinností. Teď dají v sázku své životy… Nicolas Fiorillo přezdívaný Mahárádža a jeho náctiletí nohsledi rychle stoupají na vrchol potravního řetězce neapolské camorry. Nicméně udržet si dobyté území v obležení jiných klanů je těžší, než parta…

V tieni mafie 2
Chápadlá slovenskej mafie siahajú do najvyššej politiky! Šokujúci príbeh V tieni mafie pokračuje! Čas dravcov odkrýva ďalšie šokujúce skutočnosti o praktikách mafie, politickej korupcii, rozkrádaní eurofondov, o biznise s prostitúciou, ale aj o vzťahoch vplyvných mužov …

Nejvzdálenější pobřeží
Mladý princ a nejmocnější čaroděj Zeměmoří musí čelit neznámé zlé síle, zaplavující ostrovy. Ve třetím pokračování cyklu ze Zeměmoří vyjíždí čaroděj Ged, tentokrát už jako letitý Arcimág, opět na cesty. Mladý Arren, dědic morredského knížectví, připlouvá na ostrov Ostr…

Ema nejde do školky
Ema měla jít se školkou na plavání, ale protože zakašlala, maminka ji nikam nepustila, aby v bazénu neprochladla. Co se Ema rozhodla doma dělat, o tom vám bude vyprávět Hajaja. Seriál je citlivým obrázkem trampot, které prožívá asi každé dítě v době, kdy do jeho domácí…

Mechovky a trilobiti
Odkud se u nás na souši vzaly všechny pozůstatky moře? Přeneste se jedním šplouchnutím do příběhů tak mokrých, že by si i vodník došel pro ručník. Převalí vás divoké dírkonoščí city, budete sdílet bratrství prakovbojů i stýskání profesora Křemene po zlaté éře písku.Obs…

Zasvěcení temnotou
Vítejte v časech nového feudalismu pod nadvládou Umělého Myšlení! Lidstvo se po prohrané válce s umělou inteligencí ponořilo do temného středověku. Ulicemi zpustošené Prahy znovu projíždějí koňské povozy a už za prvním rohem číhá smrtelné nebezpečí. V postapokalyptický…

Poslední stupeň důvěrnosti
Hlavním hrdinou románu Ivana Klímy je evangelický farář Daniel Vedra, který ztrácí svoji dosud pevnou víru poté, když se zamiluje do jiné ženy. Dřívější svět jistoty se od okamžiku přestoupení zakázané lásky hroutí a na místo Boha nastupuje jen neprostupné mlčení doprov…

Buď v pogodě
Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných …

Formulista
Vanessa už pracovala pro kdekoho. Mezi její klienty již dříve patřili zpěváci, herci i spisovatelé, ale pilot Formule 1 bude novinka. Stejně na tom nesejde, boháči jsou skoro všichni stejní. Namyšlení a zahledění sami do sebe. Bez ohledu na jejich povahu má Vanessa za ú…

Tři muži na toulkách
Humoristický román Jeromea Klapky Jeromea Tři muži na toulkách je volným pokračováním velmi slavného a oblíbeného románu Tři muži ve člunu. Nerozluční přátelé Harris, Jerome a Georg se tentokrát vydávají na poznávací výlet po Německu, aby se vymanili ze stereotypu rodi…

Tvá M.
Občas je potřeba se zastavit. Zachytit úsměv, myšlenku, absurditu, vzpomínku, postřeh, slzu. A prohlédnout si je, potěšit se s nimi. Někomu ji poslat, dát přečíst. I když dopisních schránek ubývá a let přibývá. Úsměvné, něžné, spiklenecké příhody a úvahy ze života ženy,…

Toulky s tátou
Toulky s tátou představují fiktivní román se silnými autobiografickými prvky. Jeho páteří je cesta dospělého syna se stárnoucím otcem do Ameriky – cesta za dávným snem, za domnělým ideálem svobody a za místy známými z milovaných knih, které oba hlavní aktéry formovaly. …

KONIÁŠ „Konec vlka samotáře“
Dobrodružný příběh „Konec vlka samotáře“ je součástí fantasy cyklu KONIÁŠ od jednoho z nejlepších spisovatelů české fantastiky, Miroslava Žambocha. Audiovydavatelství Walker & Volf ještě v tomto roce uvede první román z Koniášova světa – „Na ostřích čepelí“. A budou ná…

Jak se honí zloději
Veselé polopohádkové vyprávění na motivy stejnojmenné knížky... František Filipovský opět jako skvělý vypravěč v dalším ze seriálů pro děti!

Zimní pohádky
Pět jednotlivých, zvukově výpravných, původních pohádek o zimě a vánocích, pro vás napsal a namluvil herec a spisovatel Michal Gulyáš. VÁNOČNÍ HVĚZDA vám ukáže svou čarovnou moc, kterou ovládá lidská srdce právě v čas vánoc. Aby dvě smutné lidské duše byly zase šťastné,…

Démanty noci
Příliš rychlé dospívání v nelidských podmínkách. Jedna z nejpůsobivějších knih české literatury je dodnes znepokojivě aktuální. Realita židovských ghett, koncentračních táborů a transportů smrti je nahlížena očima dětí. „Démanty čistých srdcí v temnu noci všeobecné bezn…

Nabroušené pohádky III. a jiné …
Fantastické pohádky, ze kterých se utluče smíchy celá rodina. „Co je, prosím, pohádka jiného než lež, na kterou se nikdo nezlobí?“ Byl jednou jeden spisovatel. Měl velkou fantazii, rád psal. A rád si vymýšlel. Jednou ho napadlo, že by mohl napsat nějaké pohádky. Někter…

Čest královny
Kapitánka Harringtonová má problém. Druhý díl série Honor Harringtonová. Kapitánka musí čelit vnějšímu nepříteli i předsudkům vůči ženám. Když dostane možnost bojovat na palubě své lodi, opět do ní usedá s přesvědčením, že buď svoji povinnost splní, nebo zemře. Druhý dí…

Bezohledná
Království Ilya právě potlačilo povstání Odboje, ale klid nezavládl. Paedyn Grayová, patřící k Obyčejným, přežila Očistné zkoušky a poté, co v sebeobraně zabila krále, je na útěku před tím, komu začala až příliš důvěřovat. Kai Azer je nyní ilyjským Vymahatelem. Novým kr…

Potom
Vždycky existuje šance Dvě židovské děti uprchnou z transportu do koncentračního tábora a na polském venkově hledají možnosti, jak přežít. Válka je realita, ale ony chtějí prožívat normální dětská dobrodružství. Felix je obyčejný desetiletý kluk, který chce prožívat nor…

Všechny moje plesové sezóny
Jedna historka za druhou, tak se dá zkráceně popsat líčení všemožných příhod svo-bodných mládenců, kteří obrážejí plesy a kontaktují dívky za účelem seznámení. Ne-ustávají ani ve vinárnách a na ulici. Vždy je vhodná příležitost vyžádat si telefonní číslo. Pro některé hl…

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Mráz
První díl francouzské bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem.Pracovníci elektrárny v Pyrenejích najdou jednoho dne mrtvolu koně zavěšenou na stožáru lanovky, která je tu jedinou přístupovou cestou. K vyšetřování je povolán Martin Servaz, velitel jednotky …