Audiokniha Zlodějíček z pátých hradeb

Rozhlasové miniatury Miloně Čepelky
Dvě rozhlasové miniatury z pera Miloně Čepelky a také jeho manželky.Šikovatel Lemaninský.Hra na motivy povídky K. M. Čapka Choda. Svůj odmítavý postoj k absolutnímu trestu vyslovil spisovatel Karel Matěj Čapek-Chod v povídce Šikovatel Lemaninský, kterou v roce 1897 zař…

Čtení ze Starého zákona
Mám rád pohádky, zejména ty staré, v nichž je skryta pradávná lidská moudrost. Starý zákon sice není pohádkou, ale čte se jako pohádka, a moudrostí je v něm jako v žádné jiné knize na světě. Chci se pokusit přečíst vám několik úryvků z této prastaré knihy a připomenout …

Proč jsem tady doma
Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v…

Co si pamatuju
Věra Dvořáková, překladatelka z francouzštiny a manželka básníka a spisovatele Ladislava Dvořáka, vzpomíná na život v Československu poznamenaný dvěma totalitami a na vzácná celoživotní přátelství s Emanuelem Fryntou, Janem Zábranou, Jiřím Kolářem, Olgou a Václavem Havl…

Každý průšvih nemusí být krize
Výběr povídek z úspešné stejnojmenné knihy namluvených Jiřím Krampolem. Inspirací autorovi bylo jak prostředí softwarové firmy, tak i běžné denní situace, které samy o sobě, pokud se to v nich sami nesnažíte nalézt, snad ani nejsou k smíchu. Povídky je ale zachycují s h…

Poslední role
Jiří Horák. Rozhlasová hra o životě předčasně zemřelé herečky Jarmily Horákové. Herečky, která ve dvacátých letech zazářila na scéně Osvobozeného i Národního divadla.Osoby a obsazení: Jarmila Horáková (Zlata Adamovská), Milada Čálková (Taťána Fischerová), Isabela Horáko…

Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku
Další dobrodružství Boba a Bobka vznikla nejprve jako scénáře k novému seriálu TV večerníčků kreslených Vladimírem Jiránkem. Jejich autor, básník Pavel Šrut, jim dal knižní podobu (knížka vyjde v příštím roce v nakladatelství Albatros). Tento text svěřil Supraphon Josef…

Bílý tesák
Již více než sto let provází malé i velké čtenáře příběh Bílého tesáka, psa, v jehož žilách koluje i vlčí krev. Nyní máte možnost si ho poslechnout a budete poslouchat se zatajeným dechem! Sledujte osud Bílého tesáka: od prvních krůčků až po tvrdé zápasy dospělého psího…

Norské dřevo
Exotika, milostné vztahy, nespoutaný sex, studentský život, ale také studentské bouře na konci 60 let v Tokiu, – to vše lze v románu Norské dřevo nalézt. Jeho název je zvolen podle známé písně Beatles, oblíbené skladby jedné z ústředních postav dívky Naoko. Hlavní hrdin…

Toulky českou minulostí 401-600
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich proagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal aske…

Štrašidýlko Stráša
Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednoduchý…

Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové
Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti... Lze řídi o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímav…

Beznadějný Marsyas
Stát se skvělým umělcem nemusí být snadné ani v pokročilé budoucnosti. Pozoruhodné české sci-fi drama s hudbou Miloslava Ducháče, zvláštní svým zaměřením na svět umění.. Tři mladíci maturují v blíže neurčené budoucnosti, kdy "vesmír je bez hranic a bez hranic jsou i jej…

Nepřítel lidu
Přestože Ibsenova hra vznikla před bezmála sty lety, je v mnohém stále překvapivě aktuální. Politické drama Nepřítel lidu napsal Henrik Ibsen v roce 1882 již jako světově známý autor. Na příběhu lékaře Stockmanna, který se marně snaží poukázat na závadnost vody v místní…

Bílá nemoc
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •maršál – Milan Enčev •baron Krüg – Antonín Hardt •novinářka – Romana Goščíková •dcera maršála – Anna Kulovaná •Sigelius – Jan Szymik •voják / gen…

Člověk obojživelník
Scenárista Radek Veselý upravil předlohu Alexandra Romanoviče Běljajeva, spisovatele, který se celý život věnoval vědeckofantastické literatuře, a jak sám přiznával, velmi na něho zapůsobila právě četba děl Julese Verna. Hlavní postava románu, doktor Salvátor, je pod tl…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Prahou staletí (4). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k LP 1018 4171 vydanému v Supraphonu v roce 1984 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ....čím blíže docházíme ve svém putování k dnešnímu dni, tím více a naléhavěji se nabízejí nejen ve vyprávění, ale i v reálném pohledu obrazy jiné, dodnes patrné prostým …

Slavomír Pískatý. 20 let kapitánem Jumbo Jetu
Příběh prvního obřího dopravního letadla v dějinách lidstva a jeho pilota. Legendární americké dopravní letadlo B-747 (první let 9. února 1969) a jeho první český kapitán, bývalý vojenský letec ČSLA Slavomír Pískatý (narozen 23. května 1958). Jak k sobě našli cestu? Pro…

Pojednání o mé radostné cestě od kolébky ke krematoriu
Autor s osobitým humorem a ironickým nadhledem předkládá čtenářům epizody ze svého života od dětství a studentských let až po zhruba šedesátá léta 20. století. Půvabná tříšť osobních vzpomínek je podána živým jadrným jazykem, se svérázným smyslem pro absurdity života a …

Nové zbraně vlivu
>> Manipulativní techniky a jak se jim bránit – tváří v tvář i na internetu.<< # O audioknize Pojišťovákovi jste sympatičtí, zkusí vám vyjednat speciální nabídku. Lékárnici sympatičtí nejste: co vás to napadlo, chtít jiné dětské vitamíny než ty nejdražší? E-shop má skl…

Černé slunce
O neklidné cestě životem Donatiena Alphonse Françoise, markýze de Sade vypráví román Františka Kožíka Černé slunce. Markýz de Sade byl potomkem starobylého provensálského rodu spřízněného s francouzskou královskou rodinou, ale také jeho černou ovcí, kterou bylo třeba "d…

Tajemný Etrusk
Původ a dějiny starověkého národa Etrusků jsou zahaleny tajemstvím. První doklady jeho existence jsou datovány od 8. století př. n. l., kdy se objevil na území Etrurie, které se rozkládalo v dnešním Toskánsku. To ostatně získalo svoje jméno právě od Etrusků, protože v l…