Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Zločiny v okolí Bezdězu

Audiokniha Zločiny v okolí Bezdězu

Délka:

46 hod 16 min

Čte:

Jan Hyhlík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Václav Havel

Václav Havel

Václav Havel znal spisovatelku Edu Kriseovou z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou Odboru stížností a milostí na Pražském hradě. To, co se dělo tenkrát, se už nikdy nebude opakovat: vlády se chopili

Obrázek podcastu Hra o holčičku

Hra o holčičku

Příběh Saši, bývalé novinářky, dnes profesorky na vysoké škole, a Roberta, německého lékaře se soukromou praxí, se odehrává střídavě v Čechách, Německu a Chorvatsku. Společnou láskou obou je Robertova dvanáctiletá dcera Kate, která žije se svou matkou v nové rodině. Sil

Obrázek podcastu Spasitel

Spasitel

Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan. Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže si vybavit ani své jméno

Obrázek podcastu Franta Habán ze Žižkova

Franta Habán ze Žižkova

Audiokniha zdarma ke stažení! Ať žije Svobodná republika Žižkov! V prosinci 2022 si připomeneme 140 let od narození „posledního žižkovského bohéma“ Franty Sauera. MČ Praha 3 připravila při této příležitosti audiopremiéru Sauerovy knihy „Franta Habán ze Žižkova“, ve kter

Obrázek podcastu Tři muži na toulkách

Tři muži na toulkách

Humoristický román Jeromea Klapky Jeromea Tři muži na toulkách je volným pokračováním velmi slavného a oblíbeného románu Tři muži ve člunu. Nerozluční přátelé Harris, Jerome a Georg se tentokrát vydávají na poznávací výlet po Německu, aby se vymanili ze stereotypu rodi

Obrázek podcastu A Midsummer Night's Dream

A Midsummer Night's Dream

Audiokniha A Midsummer Night's Dream namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Theseus of Athens is looking forward to his wedding to Hippolyta, Queen of the Amazons. But two other youngcouples are not so happy: Hermia wants to marry

Obrázek podcastu Dudek, Nekuda: Vodnická škola Josefa Dvořáka

Dudek, Nekuda: Vodnická škola Josefa Dvořáka

V jisté etapě svého života byl Josef Dvořák notoricky obsazován do rolí vodníků. Stal se z něj "nejlépe hovořící vodník na českých jevištích". Z této kuriózní situace těží autoři kabaretu pro děti. Popletený a splašený podvodní pan učitel Dvořák má svou havěť sice rád,

Obrázek podcastu O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku

O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku

Klasická pohádka K.J.Erbena, kterou na archivní nahrávce vypráví herečka Gabriela Vránová.

Obrázek podcastu Král, Válečník, Kouzelník, Milovník

Král, Válečník, Kouzelník, Milovník

Čtyři mužské archetypy. Jednoduchý a čitelný nástin „návodu k použití mužské psychiky“. V čem jsou muž silní a kde jsou jejich slabiny? Tato kniha se snaží znovuobjevit, posílit a podpořit mužnost v mužích. Podle autorů je mužství utvořeno čtyřmi archetypickými mužskými

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr

Obrázek podcastu Němec: Pan Sanytr chce svůj tácek a další soudničky

Němec: Pan Sanytr chce svůj tácek a další soudničky

Co si představíte, když se řekne soudnička? Slovník říká, že jde o drobný literární útvar, kterým noviny referují o případech ze soudní síně. Její úkol je prostý, informativní. Co se ale stane, když se úkolu zhostí literárně nadaný novinář, jakým byl třeba František Něm

Obrázek podcastu Malachitový květ

Malachitový květ

Dramatizace klasické pohádky z pera Františka Pavlíčka vypráví o lásce Kateřiny a Danila. Danila je brusič a je zaujat myšlenkou vytvořit malachitovou vázu, která by byla jako živá. Nemůže toho však dosáhnout. Proto touží po kamenném kvítku, který by jeho dílo oživil. N

Obrázek podcastu Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku

„Probouzeli jste se s myšlenkou, že patříte právě sem a nikam jinam…" V nitru Afriky, odkud se kdysi do světa rozšířila káva i samo lidstvo, nalézá sotva třicetiletá dánská intelektuálka nový domov a brzy i jámu lvovou, zvlášť když začne být na všechno sama. Nestěžuje s

Obrázek podcastu Není moře jako moře

Není moře jako moře

Maminka, v podání Pavly Tomicové, najde starý deník dcery Helenky z doby, kdy byla ještě malá. Ví, že by sice neměla, ale nedá jí to a začte se do něj. Dceřiny zápisky z rodinné dovolené v Polsku vyvolávají i její vzpomínky na doby, kdy jezdila do Polska jako malá holka

Obrázek podcastu Pohádky tisíce a jedné noci 11-20

Pohádky tisíce a jedné noci 11-20

Pohádky tisíce a jedné noci - druhá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Obrázek podcastu Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku

Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku

Jiří Horčička byl rozhlasový režisér par excellence. Výrazná exprese, dokonalá práce se zvukem, jasné vedení herců. Ve své režijní práci dokázal uchopit jak témata výsostně intelektuální, tak i ta, která docela prostě a jednoduše vycházela z běžného denního života. A př

Obrázek podcastu Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku

Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku

To jeli dva ve vlaku už svým názvem připomíná začátek nějakého vtipu. Na té hříčce je znát, že jsem byl venkovským učitelem a že jsem miloval Fráňu Šrámka a Karla Čapka. Nejvíc vás asi potěší dva herci, kteří tu zanechali stopu svých hlasů: Bohuš Záhorský a Rudolf Deyl

Obrázek podcastu Rozhovor v Delfách

Rozhovor v Delfách

Rozhovor v Delfách je hrou o sváru antických bohů, ke kterému dochází těsně po pádu Tróje. Trojici bohů, kteří se setkávají v Delfách, představují Apollón, Dionýsos a bohyně sváru Eris. Jejich spor o jeden lidský život brzy přerůstá v ostrý střet postojů k základním otá

Obrázek podcastu Opřete se do toho

Opřete se do toho

Ženy dlouhodobě převažují mezi absolventy vysokých škol v Evropské unii i ve Spojených státech, přesto na vedoucích pozicích v soukromém i veřejném sektoru sedí v drtivé většině muži. Ženy se tak nemohou plně podílet na rozhodnutích, která zásadně ovlivňují život nás vš

Obrázek podcastu Popelka a další pohádky

Popelka a další pohádky

Album pohádek pro malé i velké posluchače Nejznámější české pohádkové příběhy vyprávějí Libuše Šafránková, Pavel Trávníček a další. Ústřední dvojice z filmu Tři oříšky pro Popelku se v nahrávacím studiu vrátila k českým pohádkám slavným i díku filmovému zpracování - Tř

Obrázek podcastu Sex, prachy a potíže

Sex, prachy a potíže

Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom

Obrázek podcastu Esterčini otcové

Esterčini otcové

Charlotte vyrůstá v rodině nacistického soudce Wilhelma Langea. Život jí připadá naprosto idylický – až do chvíle, kdy po válce zjistí, že jejím skutečným otcem je muž jménem Josef Goldenberg. Opravdu ji jako malou s falešnými doklady ukryl u cizí rodiny v Lidicích? Jak

Obrázek podcastu Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem

Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem

Pohádkový příběh o hluboké proměně malého Nilse, který na cestě za svým napravením zažije plno dobrodružství. Je vůbec možné změnit neposlušného, sobeckého jedináčka, který nemá nikoho rád, v hodného kluka? Poslechněte si příběh o tom, že někdy musíme překonat sami sebe

Obrázek podcastu Auto z pralesa

Auto z pralesa

Tajemství světa pro křehké duše Krátké povídky Daisy Mrázkové otevírají vnímavým dětem oči, aby pochopily malé obyčejné věci, které utvářejí svět. „Bylo jedno město velice krásné, velice nové, velice skleněné, velice železobetonové. A domy byly vysoké a bílé jako kost

Obrázek podcastu Ptačí domek

Ptačí domek

Co vypovídají příběhy sýkorek o světě lidí? A je vůbec možné vymanit se z očekávání druhých? Ptačí domek vypráví o hudbě a ptačím zpěvu, ale i o tom, co znamená někam patřit. Úspěšná houslistka Len Howardová se rozhodla opustit kariéru v londýnském orchestru a přestěhov