Audiokniha Zločin na Bezdězu

Sekora: Příhody Ferdy Mravence a brouka Pytlíka
Náš dvojdeskový komplet obsahuje vše, co skrýval archiv Supraphonu o statečném mravenci Ferdovi, který si vždy se vším věděl rady, i o jeho příteli Pytlíkovi, věčném popletovi. Dramatizací textů knih Ondřeje Sekory Ferda Mravenec a Ferda v cizích službách stvořil režisé…

Smršť
Před větrným démonem není úniku. Hrdinové mysteriózního thrilleru Smršť zažívají tu nejhorší noční můru v pustém regionu na pomezí Slovenska a Polska. Josef Karika sugestivně spojuje klasickou lidovou povídačku o větrnici s moderním žánrem hororu. Černý předmět na mokré…

Zázrak svaté Winifredy
Světaznalý bratr Cadfael se po rozmanitých životních dobrodružstvích uchýlil do kláštera v Shrewbury, kde se věnuje zahradničení a je obzvláště pyšný na svou bylinkovou zahrádku. Píše se rok 1137 a převor se pro opatství rozhodne získat ostatky velšské mučednice Winifre…

Zima v Thonnierice
Thornel měl původně namířeno k elfům. Nechal se však přesvědčit, aby strávil ještě jednu zimu v Thonnierice a pracoval pro mladého krále. Myslel si – a sám to také řekl – že jedna zima v Thonnierice ho nezabije. Neměl však ponětí, jak těžké to bude. Město je vystaveno ú…

Mína z Barnhelmu
Klasická komedie o lásce, překypující upřímným citem, humorem a vírou ve spravedlnost. Mínu v rozhlasové inscenaci režiséra Ševčíka hraje Vilma Cibulková, jejího partnera, majora Tellheima, ztvárnil Jiří Štěpnička. Dále účinkují Jana Boušková, Bronislav Poloczek, Václav…

Dva
Tragikomedie Dva (1979, původní název Paganini a Frištenský) se odehrává v prostředí psychiatrické léčebny během posledních dnů druhé světové války. Dva pacienti, z nichž jeden se považuje za slavného houslistu Paganiniho a druhý za zápasníka Frištenského, si krátí prav…

Červená kůlna
Dědeček z ostrova snů Nesentimentální, s humorem napsaný příběh o přátelství malého chlapce a starého muže, které spojuje osamělost. Míšův tatínek čte nevěřícně telegram: „Vaše objednaná Škoda MB 1000 zítra k vyzvednutí.“ Radost nezná mezí, první rodinné auto. Tatínek s…

Příběhy zvířátek
Příběhy z říše zvířat, které jsou tím nejlepším z pokladnice klasických pohádek od autorů Rudyarda Kiplinga, Jamese Baldwina a D.G. Mukerjiho. Příběhy zvířátek vycházejí z bájí a zázraků přírody, a popisují kouzlo přátelství a neuvěřitelných příběhů. Chcete vědět, proč …

Zálesák
Samotář s čistým srdcem bojuje proti banditům. Ničema Beasleyi si chce přisvojit majetek umírajícího farmáře, proto se rozhodne unést mladou dědičku farmy. Zálesák Milt Dále však dívku ochrání. Předností knihy jsou nádherné popisy přírody. Les při západu slunce sladce v…

Koule
Hlavní hrdinkou komedie Koule je bývalá slavná atletka, která v rozhlasovém studiu rekapituluje svůj dosavadní život plný komických, trapných ale i bolestných protikladů. Uvedení inscenace v lednu 2011 vyvolalo nebývalý ohlas. O svých inspiračních zdrojích a motivacích …

Až na kost
Co se stalo s čtyřiadvaceti zmizelými středoškoláky ze školního autobusu? Třetí případ neurovědkyně Sayer Altairové. Ve Washingtonu se ztratí autobus plný středoškoláků a neurovědkyně Sayer Altairová musí dopadnout viníka, s nímž ji pojí její vlastní minulost. Poté, c…

Dlouhá hra
Pokračování Spalující rivality – jiskřivá MM romance, kterou nebudete chtít odložit! Navenek jsou rivalové. Ve skutečnosti jsou pro sebe vším. Deset let. Tak dlouho se Shane Hollander a Ilja Rozanov tajně vídají. Deset let se skrývají před rodinou, přáteli… i před ligou…

Hurvínkovy příhody
Několik neznámých Hurvínkových příběhů z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové

Spalovač mrtvol
Psychologická novela s prvky hororu a černé satiry, podle níž vznikl v roce 1968 kultovní film v režii Juraje Herze, s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Kniha Spalovač mrtvol je mistrovským vhledem do duševních pochodů manipulovaného i sebemanipulovaného člověka, vlast…

Guláš pro Masaryka
Guláš pro Masaryka je zčásti fiktivní rodinnou kronikou vyhlášené hostinské z jihomoravských Židlochovic, která skutečně vařila guláš pro prezidenta T. G. Masaryka. Výstižně vylíčené útrapy a radosti nejednoho obyčejného lidského života na pozadí několika válek zachycuj…

Sherlock Holmes a Labyrint smrti
Píše se rok 1895 a Sherlock Holmes spolupracuje se soudcem nejvyššího soudu, jehož svérázná dcera beze stopy zmizela. Holmes a Watson se tedy dají do práce a začnou pátrat. Zjistí, že pohřešovaná žena – Hannah Woolfsonová – se sama dala do vyšetřování zmizení své kamar…

Atlas Mraků
Jeden z nejvýznamnějších anglicky píšících autorů současnosti... šest napříč časem propojených příběhů... sedm výborných herců... více než 22 hodin strhujícího vyprávění... Nedobrovolný cestovatel plavící se v roce 1850 přes Tichý oceán (Kryštof Rímský), vyděděný sklada…

Činoherní klub
Původní LP album 1 58 0411 "Činoherní klub" vydal Supraphon v roce 1970 - nyní titul, který uváděl úryvky několika úspěšných inscenací z repertoáru proslulého pražského Činoherního klubu (Bludiště, Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho, Zločin a trest, Na koho to slovo p…

Smrtící bílá
„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale de…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Z pamětí dr. Watsona
Další z rozhlasových dramatizací příběhů Sherlocka Holmese. V první případu nazvaném Záhada na Thorském mostě požádá senátor slavného detektiva o nalezení pachatele vraždy jeho ženy. V případu Tři Garridebové Holmes řeší záhadu trochu podivného dědictví, k jehož vyplace…

Tajemství všech tajemství
Robert Langdon, uznávaný profesor symbologie, přijíždí do Prahy. Napínavý závod světa futuristické vědy a mystických pověstí odhaluje šokující pravdu o tajném projektu, který navždy změní náš pohled na lidskou mysl. Nejpopulárnější autor současnosti se vrací na scénu a …

Dekameron: Den třetí
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Nedělní párty s Picassem
>> „Když se děti naučí vnímat umění, bude vzkvétat i místo, kde společně žijeme. ‚Nedělní párty s Picassem‘ jim v tom dokáže pomoci.“ — Krištof Kintera, vizuální umělec ## O audioknize Tato ohromující audioknížka vám otevře dveře do nového světa. A nejen vám, vy do ně…

Kdo židli má, bydlí 2.
Posezení v divadle Ungelt. Pořad s Martou Kubišovou, Milanem Heinem a jejich hosty: H. Maciuchová, Z. Bydžovská, I. Orozovič, C. Höschl