Audiokniha Zlatá jablka a devět pávic

Planeta opic
Soror je latinsky „sestra“. Bude ale na této sesterské planetě vše tak, jak jsme „civilizovaně“ zvyklí? Výprava pozemšťanů k obydlené oběžnici v souhvězdí Orion, kterou líčí zápisky francouzského novináře Ulyxe Mérouxe vložené do láhve plovoucí vesmírem, se zprvu jeví j…

Zimní včely
Je mi smutno po včelách. Utýraly je nenávistné armády. Bývalý gymnaziální učitel si na sklonku druhé světové války píše deník. Křehký román plný kontrastů – ticha včel a nacistických fanatiků, osamělosti a touze po lásce. Jsou poslední měsíce druhé světové války. Býva…

Hotel času
Některá místa nechtějí být znovu objevena. Oslava 25. narozenin má být nezapomenutelná a tahle rozhodně bude. Nika, milovnice hororů a tajemna, pozve svých sedm nejbližších přátel na víkend do jednoho z nejděsivějších hotelů v Evropě. Jenže co začíná jako hra na strach,…

Osmý život (pro Brilku)
Strhující příběh o lásce i nenávisti, o vzestupu a pádu komunismu. Na začátku 20. století se rodinným pokladem jedné gruzínské rodiny stává recept na nevšední horkou čokoládu, který si prapradědeček Nicy přivezl z Vídně. Její konzumace sice mívá tragické následky, ale o…

Koľko stojí vaše šťastie?
Peniaze nie sú cieľ. Predstavujú nástroj na šťastnejší život. Pre väčšinu ľudí sú však zdrojom stresu. Táto audiokniha vás naučí narábať s nimi tak, aby vám prinášali pokoj, istotu a viac slobody v rozhodovaní. V desiatich praktických krokoch si na začiatku upraceme oso…

Svědkyně obžaloby a další povídky
Záměr, náhoda, nehoda? Anebo vyšší moc? Pokus o vraždu nabere nečekaný obrat, neboť najednou se role útočníka a oběti vymění… Ženský šestý smysl a nabitý revolver – to nevěstí nic dobrého… Motorista v nesnázích hledá útočiště v blízkém sídle, avšak je přivítán prazvlášt…

Tetovaný
Moc démonů sílí, lidí ubývá. Démoni přicházejí noc co noc a rozsévají zkázu, smrt a utrpení. Jejich řádění se postaví tři mladí lidé, kteří musí odhalit tajemství minulosti. Jadrnci – démoni, co planou sžíravou nenávistí k lidstvu, přicházejí noc co noc v děsivé podobě …

Símka: Druhý začátek
POKRAČOVÁNÍ ÚSPĚŠNÉHO ROMÁNU Simoně, které každý říká Símka, se po smrti mámy otevírá nová kapitola. Najednou má prostor dýchat. Má volnost, jakou nikdy nepoznala. Nastal čas žít podruhé a tentokrát sama za sebe. Ale jde to vůbec, když vás odmalička učili, že si štěstí…

Hřebec a Kráska
Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s novými kriminálními příběhy atraktivní vyšetřovatelky Kláry Radové. V centru dění je oddělení vražd v čele s jeho šéfem Sloupem a další dva případy, pojmenované Hřebec a Kráska. Je možné, že kontroverzního bohatéh…

Deníček moderního fotra 3 aneb Historky z rodičovského podsvětí
I když jsou začátky krušné, nakonec si to prostě sedne. Čeňkovi už jsou tři roky, plínky zkušeně vyměnil za nočník a fotrovi na mateřské nastává podle všeho idylické období, kdy péči o hyperaktivní dítě převezme školka. Že by konečně nastal čas, kdy bude moci provozova…

100 statečných - Host č. 83 - Zdeněk Pohlreich 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - Z. Pohlreich (šéfkuchař)

Na divokém venkově
Z Oxfordu na moravský venkov. Malvína, doktorandka na univerzitě v Oxfordu se na čas vrací k rodině na severní Moravu. Střet s rázovitým okolím je zdrojem komických situací. Sedmadvacetiletá Malvína Velehorská má dva magisterské tituly, rozpracovanou disertační práci ze…

Tajemství polárního moře
Pamětníci to potvrdí, mladší snad uvěří - ti, kteří prožívali svá "raná" léta v průběhu 50. a 60. let, poměrně hodně četli. A pokud měli rádi knihy dobrodružné, napínavé, cestopisné, ale také z oblasti žánru literatury sci-fi, rozhodně jim neunikla kniha s názvem 'Trose…

U stolu
Velkého českého básníka, dramatika a překladatele připomínáme četbou z jeho lyrické prózy U stolu. Hrst vzpomínek na dětská léta, prožitá v malebném kraji mezi Vltavou a Sázavou.Jsou tři místa, která se přetahovala o tvůrčí pozornost básníka Františka Hrubína - rodná Pr…

Just Kids: Jsou to jen děti
Ve svých slavných vzpomínkách Patti Smith dokumentuje bouřlivý milostný vztah, i vlastní profesní začátky v divokém prostředí amerického undergroundu. LÁSKA, SEX A AMERICKÝ UNDERGROUND - PATTI SMITH O PATTI SMITH. Patti Smith v knize Just Kids: Jsou to jen děti upřímně …

10x Felix Holzmann
Felix Holzmann byl v uplynulých letech ozdobou každého televizního Silvestra. Holzmannův humor vycházející z nemožnosti dorozumět se s „pitomcem“ je nadčasový, a proto stále žádaný. Jména jeho partnerů na tomto titulu jsou dokladem toho, že Holzmann měl ve svém žánru v…

100 statečných - Host č. 81 - Miroslav Rybák 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Rybák (řidič tramvaje)

Spad
Postapokalyptický román mistra akční fantastiky Je po válkách, které nikdo nevyhrál. V sutinách Prahy přežívá pár desítek tisíc lidí a snaží se ze všech sil uchovat něco jako civilizaci. Jenže zbytek světa nemá o civilizaci zájem. Zbytek světa chce za každou cenu přeží…

Útěky - Lída Baarová
Otevřenou zpověď herečky Lídy Baarové zachytil v knize Útěky spisovatel Josef Škvorecký. Knížku vydal ve svém torontském nakladatelství na počátku 80. let minulého století. Český rozhlas Olomouc natočil z této knihy pětidílnou četbu na pokračování.Režie se ujal Michal B…

Lionet & jiné podivné případy
Přírodní pohroma Lionet z Glastonbury. Osm historických detektivních povídek s prvky magie, záhad a černého humoru. Londýnský koroner Lionet vyšetřuje úmrtí způsobená nadpřirozenými silami či úkladnými vrahy. Kdo je Lionet? Rodinný lékař sira Davida Lindsaye a zároveň …

Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě
Šest setkání s povídáním o Voskovcovi, Osvobozeném divadle i o životě a jako bonus společné setkání s Jiřím Suchým v pořadu Gramotingltanglu. Rozhlasové nahrávky z roku 1966.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Atlas Mraků
Jeden z nejvýznamnějších anglicky píšících autorů současnosti... šest napříč časem propojených příběhů... sedm výborných herců... více než 22 hodin strhujícího vyprávění... Nedobrovolný cestovatel plavící se v roce 1850 přes Tichý oceán (Kryštof Rímský), vyděděný sklada…

Ďáblova čísla
666. Ďáblovo číslo, číslo šelmy. Podvrh nebo důkaz působení temných sil? Během úřední cesty Jiřího Adama z Dobronína dojde ve Dvoře Králové k několika vraždám. Jednou z obětí je člen rodu Valdštejnů. Jde o dílo ďáblovo? Při běžné úřední cestě královského písaře Jiřího…