Audiokniha Zkáza Jezerní kotliny

Parker Pyne zasahuje
Šťastný klient, náš cíl! Chcete být šťastní? Pan Pyne to zařídí. Jeho kancelář zbavuje lidi příčin jejich neštěstí. Pět originálních povídek z pera první dámy zločinu. Chcete být šťastní? Kdo by nechtěl! Pan Parker Pyne, penzionovaný úředník, ví, jak nešťastným lidem ke…

Malý velký muž
„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Ona, oni a já
Vítejte ve světě, ve kterém není místo pro špatnou náladu a kde se nakonec vše v dobré obrátí! Mladík z dobře situované rodiny, s břitkým humorem a zálibou v krásných ženách, se za účelem bližšího seznámení s (další) půvabnou dívkou nechává najmout na místo vychovatele …

Vychováváme děti a rosteme s nimi
Knižní bestseller o výchově, o dětech, ale ze všeho nejvíce o nás samotných. Nezaměnitelný přednes Jaroslava Duška a Yellow Sisters.

Na seznamu smrti
Poručík elitních jednotek Navy SEAL James Reece byl na jedné z tajných misí se svým týmem přepaden a jako jediný tento útok přežil. Po návratu domů je plný protichůdných vzpomínek a otázek, jak k něčemu takovému mohlo dojít. Když však zjistí, že smrt členů jeho týmu nez…

Penzion v Portugalsku
Rebecca potřebuje zmizet. Naprosto se totiž znemožnila, když sledovala muže, kterého už roky tajně miluje, jak si klidně odkráčel v doprovodu jiné. Takže jakmile se jí naskytne příležitost pracovat v rodinném penzionu na portugalském pobřeží, bez váhání ji přijme. Slunc…

Sherlock Holmes a případ Karel Marx
Otci světového proletariátu Karlu Marxovi kdosi odcizil rukopis Kapitálu. Kdo jiný ho může vypátrat než geniální detektiv Sherlock Holmes?!

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

…stačilo jen říct Jáchymov
Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí…

Doživotí
Za knihu Doživotí získal Luboš Xaver Veselý cenu Egona Ervina Kische za rok 2007. Jedná se o zcela unikátní dílo, které nemá v Čechách obdoby. V českých věznicích žije více než třicet doživotně odsouzených vězňů. Všichni odsouzení odpykávají trest za hrůzné činy, které …

Lenka a Nelka
Daniela Fischerová. Četba na pokračování ze stejnojmenné knihy.Ty dvě se prostě nenávidí. Lenka a Nelka jsou jednovaječná dvojčata, která sotva kdo rozezná, a přitom je každá docela jiná. Režie Hana Kofránková.

Tanec papírových draků
„Na první pohled panoval zákon, řád a systém. Občas ale někdo musel někoho střelit do hlavy. Občas někdo musel řádu a systému amputovat prst, aby celé tělo nezemřelo na infekci. To byla naše práce. Dělali jsme věci, které se dělat nesměly, ale musely. Které byly často z…

Oklamanci
Zdeněk Kryzánek - český herec, spisovatel a dramatik. Možná si vzpomenete na starého sedláka Žalmana v televizním seriálu F. L. Věk, Hejtmana Pivo v Markétě Lazarové nebo Pána z Vlkova v Údolí včel Františka Vláčila. Po válce nastoupil do plzeňského divadla, kde vytvoři…

Donbas: Reportáž z ukrajinského konfliktu
Strhující a mrazivá reportáž je očitým svědectvím slovenského novináře přímo z místa konfliktu a živým kaleidoskopem mnoha životních příběhů, jež autor na východě Ukrajiny posbíral na obou stranách fronty. osudu Gruzínce Mamuky, bojujícího s ruskou agresí s kalašnikovem…

Vzduch
Před minulostí neutečete. Ani v jedenácti tisících metrech nad zemí. Úspěšný dětský psycholog Aaron Umber se nachází na osudové životní křižovatce. Místo oslavy čtyřicátin na prosluněné pláži v Sydney sedí v letadle se svým dospívajícím synem Emmetem, který s ním komuni…

Počkej na moře
Něžná i vášnivá je láska dvou mužů / O okamžicích, které by mohly trvat věčnost. O přitažlivosti a oddanosti. Román o lásce dvou mužů – studenta a profesora – v šedesátých letech minulého století na britském ostrově Wight. Jsou šedesátá léta 20. století a v Anglii je …

Čtvrtek: Nejkrásnější pohádky hezky pohromadě
Pohádky a jejich hrdinové od Václava Čtvrtka tak, jak je všichni pamatujeme a milujeme již po několik generací Čtrnáctihodinový soubor obsahuje vše, co se od padesátých let nashromáždilo v archivu Supraphonu z pera Václava Čtvrtka, k jehož 110. dubnovým narozeninám kom…

Jirous: Povídá šmudle ťululum. Magor dětem
Duchovní vůdce undergroundu, rocker, kunsthistorik, esejista, kulturní organizátor, výstředník a především básník Martin Jirous, zvaný Magor, psal pohádky a básničky svým dvěma malým dcerkám, Františce aMartičce během těžkého žaláře ve Valdicích, kam byl odsouzen z poli…

Inspektorka
Jednoho krásného sobotního rána si občané na náměstí v Nemanicích přišli nakoupit tradiční čerstvé rohlíčky od pekaře Přemysla a jeho ženy Jitky. U jejich stánku se jako obyčejně vytvoří dlouhá fronta spokojených zákazníků. Paní Kraftová však z moci úřední všechny předb…

Treasure Island
Audiokniha Treasure Island namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. After Jim Hawkins finds a map in an old sea chest, he starts an exciting adventure which will take him to a far off island in search of treasure. He sets sail with …

Vánoční příběhy Shelrocka Holmese
Druhého dne Vánoc se doktor Watson vydal popřát Sherlocku Holmesovi vše nejlepší a našel ho, jak zkoumá ošuntělý, plstěný tvrďák, který nalezl poslíček Peterson na ulici společně s tučnou vánoční husou. Tak podivně začal jediný Holmesův vánoční příběh. Nakonec se ze zdá…

Za vše můžu já
Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Kvapka
Harry Bosch je opäť v akcii a dostal naraz dva prípady. Prvý súvisí s obvinením z roku 1989, no súčasná analýza DNA potvrdila, že usvedčujúci dôkaz, kvapka krvi, patrí niekoľkokrát trestanému násilníkovi, čo sedí za mrežami. Problém je však v tom, že gauner mal v čase z…

Vánoční příběh a dva navíc
Nechte se osvěžit nenapodobitelným humorem spisovatele a novináře Karla Poláčka a zároveň si připomeňte umění Josefa Kemra, Rudolfa Hrušínského a několika dalších hereckých legend. Z bohaté povídkové tvorby Karla Poláčka vám k poslechu nabízíme tři brilantní etudy. Ván…

Pád Cařihradu
Příběh lásky a zrady na pozadí dobytí nejslavnějšího města přelomu středověku a novověku. Historický román pojatý jako fiktivní deník uvádí do života, myšlení, zvyků a mravů lidí v někdejší metropoli východní civilizace v době končícího byzantského středověku a zachycuj…