Audiokniha Životom na zelenú

Angličtina pre mierne pokročilých B1 - časť 2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina pre mierne pokročilých B1 - časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už angličtinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte…

Meditační promluvy 5 - Očista a vysvobození mysli
Záznam promluv J. Vacka a J. Krutiny ze semináře v Jedlových Kostolanoch 2009. 1) Očista emocí a mysli, energetická podstata mysli, prvotní řízení pozornosti vědomí, rozpuštění ega a s ním i zdroj všech negací aj. 2) Práce s myslí, očista mysli, duchovní léčení aj.

Profil zabijáka
Midnight Jonesová má nevšední jméno i zaměstnání – pracuje pro korporaci vyvíjející nejmodernější biotechnologie a s pomocí AI vyhodnocuje profily uchazečů o studium na vysoké škole. K zásadnímu zvratu dojde, když narazí na profil Z, jehož iniciála značí „zabijáka“. Ví,…

Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse
Vyprávění o českém hrdinovi, který z okupované vlasti utekl do Francie, odkud se vydal do Velké Británie a nastoupil do královského letectva. Kniha vypráví o jeho mnohých odvážných a riskantních útěcích z německého zajetí. Ze vzpomínek pamětníků a jeho ženy je tak poskl…

The Egyptian Souvenir
Audiokniha The Egyptian Souvenir namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Sally wants to be a detective and her hobby is solving mysteries. But this time the mystery is really difficult! Read about Sally’s adventures and enjoy!

Někdo blízký
Když rodiče osmileté Daisy Masonové nahlásí její zmizení z večírku na zahradě, inspektor Adam Fawley se soustředí na výslechy lidí, kteří děvčátko znali. Příbuzní totiž reagují poněkud zvláštně – matka dbá především o to, jak vypadá, otec se chová chladně a nepřístupně.…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Hácha 1939
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •ministr – Milan Enčev •Brody – Alžběta Fišerová •Max – Marek Helma •Emil Hácha – Antonín Hardt •komorná – Jitka Sedláčková •doktor – Lukáš Burian…

Arila: Hranice času
Aldolon se rozpadá, jeden svět za druhým mizí. Prorokovaný konec světa je tady. Zbývající přeživší se stáhli do temporálního města, kde plánují poslední odboj. Jak ale zvítězit nad tím, co se nedá porazit? Arila před třemi měsíci v Raalmě zaplatila obrovskou cenu za zác…

Emilovy skopičiny
Emil je kluk jako buk, pěkný divoch a paličák, který však vypadá jako andílek. Ovšem v malé švédské vesnici každý dobře ví, co je zač. Kdo by neznal rošťáka Emila a kdo by se neobával jeho vykutálených kousků? Každou chvíli promýšlí novou skopičinu. Všechny se do knížky…

Taliančina na dovolenku A1-B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Talainčina na dovolenku A1-A2. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu a frázy, ktoré môžete použiť pri cestovaní a najmä na dovolenke. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa…

Luisa a Lotka
Jsou si podobné jako vejce vejci. Dokoulejí se na správné místo, i když je osud zase rozdělil? To je k nevíře. Když kudrnatá Luisa Palffyová chviličku postojí a Lotka Körnerová si rozplete copánky, snad i stařenka s brýlemi jako láhev od okurek pozná, že tyhle devítil…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (piata séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Temná dcera
Leda je rozvedená profesorka anglické literatury. Má dvě dospělé dcery, které odjely za otcem do Kanady, a ona si konečně může užívat léta bez pracovních i rodinných povinností. Na pláži u moře se setkává s neapolskou rodinou, tolik podobnou té, z níž sama pochází. Její…

Smrt staré posluhovačky
„Zabili bábu, už je v pánu. – Jak? – Prý ji dali takhle ránu. – Bác…“ Nepříliš sympatický, zato velmi nervózní James Bentley předstoupil před porotu se značně nepřesvědčivou historkou… A protože důkazy hovořily jasně, verdikt zněl „vinen“. Policejní inspektor Spence z …

Duchové rodiny Folcroftů
Když jejich matka po havárii skončí v nemocnici v kómatu, Tara s bratrem Kylem jdou bydlet k prarodičům, které nikdy předtím neviděli. May a Peter Folcroftovi se zpočátku zdají být vřelí a okouzlující a jejich velký dům, schovaný v horách na kraji lesa, působí idylicky.…

Alenka a divy v domě za zrcadlem
Pohádka o malé Alence, která se vydá do zázračného světa skrytého za zrcadlem, v němž je všechno naruby Alenka je obyčejná zvídavá holčička s velkou představivostí, která touží po dobrodružství. Vlastně byla obyčejnou holčičkou, dokud se neocitla na místě, které má do …

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (druhá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Takový milý chlapec
Jaroslava Moserová - Davidová a její monodrama, oceněné prvním místem na Celostátní přehlídce českých a slovenských rozhlasových her v roce 1988. Zpověď ženy, která se dostala do konfliktu se svým svědomím. V roli ženy - v uhrančivém hereckém monologu: Jaroslava Adamová…

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Jirotka: Saturnin
Předlohou pro naši nahrávku je humoristický román spisovatele Zdeňka Jirotky Saturnin (1942) s postavami vypravěče, nepředvídatelného sluhy Saturnina, tety Kateřiny, jejího syna Milouše, krásné slečny Barbory, strýce Františka, doktora Vlacha a vypravěčova dědečka. Jde …

Mezičas
Dramatický rozhlasový dialog dvou mužů, které rozděluje generační propast, ale spojuje nedobrovolný pobyt v kabině uvízlého výtahu. Ladislav Mrkvička a David Prachař v režii Michala Pavlíka.

Zinnerová: Čarovné prstýnky
Pohádkový příběh, klasická pohádka, která zaujme děti od 5 let výše. Zavede nás do chudého, leč malebného kraje Jizerských hor do chalupy hajného a jeho dcery a také nechá nahlédnout do života svobodného mládence, jehož živobytím je výroba krejcarových prstýnků z kočičí…

Rande
Divadelní hra Rande. je komedií o seznamování mužů a žen. A o tom, jak nečekaně může dopadnout jedno rande. Navazuje na některé humorné autorovy knížky o ženách například Všechny moje plesové sezóny a Dana.