Audiokniha Život staré Šumavy

Angličtina do ucha 1 - začátečníci
Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Agent JFK – Se smrtí v zádech
Další z příběhů agenta Johna Francise Kováře – tentokrát opět od Otce zakladatele MIROSLAVA ŽAMBOCHA. Mistr české sci-fi se rozhodl příběh napsat obsáhlejší, než je obvyklý jeden díl, a proto ho rozdělil do dvou částí. Toto je první část – a za měsíc se v dílu HOŘÍCÍ AN…

Železný půlměsíc
Dát přednost rodině, nebo obraně vlasti? Čtvrtá kniha dobrodružství kapitána Báthoryho, který nalezne svého ztraceného syna, zachrání mladou šlechtičnu a přes své slábnoucí síly se odhodlá bránit nejen svou domovinu – Horní Uhry, ale celý křesťanský svět před dobyvačným…

Zahradníkův rok
Zahradníkův rok Karla Čapka (1890-1938) zahrnuje texty jeho sloupků z let 1925 až 1928, které uveřejnil v novinách ze zkušeností, jež získal při zakládání vlastní zahrady. Jsou o slastech a strastech zahrádkářů během čtyř ročních dob a za každého počasí. Karel Čapek v n…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Konečná diagnóza - Mistři slova
Chybovat může v životě každý, ovšem ne v lékařském prostředí… Vynikající Arthur Hailey předkládá napínavý příběh z padesátých let, na kterém ukazuje, že nemocnice je mnohdy nelítostný svět s vlastními pravidly i spletitými vztahy. Střetávají se v něm ambice mladých léka…

Nebožtíci na bále
V předvečer výbuchu první světové války se odehrává příběh novely Ladislava Fukse. C. k. mocnářství už má namále, což svými činy dokazují potrhlí zástupci policie nebo nemocničního personálu v čele s dvorním radou. A tak se stane, že jednoho krásného dne doručí zřízenec…

Sestry B.
Osudy Lídy Baarové a Zorky Janů Odlišnější sestry by člověk těžko pohledal… Lída průbojná, živelná tmavovláska. Zorka křehká, věčně pochybující blondýnka. A obě zasvětily život herectví. Příběh Lídy Baarové je obecně známý. Její mladší sestra si hledala cestu k umění k…

Dobrodružství kolegijního rady Pavla Ivanoviče Čičikova (Mrtvé duše)
Mrtvé duše Nikolaje Vasiljeviče Gogola jsou jedním z nejvýznamnějších ruských románů 19. století. Inspiraci ke svému poslednímu a v mnohém vrcholnému dílu Mrtvé duše našel Nikolaj Vasiljevič Gogol ve vyprávění svého přítele Puškina. Od něj poprvé vyslechl příběh spekula…

Bídníci
K romantickému příběhu o bývalém galejníkovi, který zbohatne a pomáhá svým přátelům, se vracejí nové a nové generace čtenářů, kteří spolu s Hugovými hrdiny prožívají jeden z nejkrásnějších příběhů o utrpení a lásce, jaký kdy byl napsán. Sledujme tedy po letech znovu dob…

100 statečných - Host č. 25 - Martin Hrdinka 07.06.2014
Host L. Výborné - M. Hrdinka (moderátor Nočního proudu ČRo, scénárista, producent)

100 statečných - Host č. 73 - David Gaydečka 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Gaydečka (organizátor hudebního festivalu United Islands)

Nedělní (Lázeňská) škola Luďka Soboty
V roce 1988 natočil Supraphon v Lázeňském divadle v Luhačovicích představení Nedělní (Lázeňská) škola Luďka Soboty, které nyní vydáváme poprvé na titulu určeném pouze pro digitální obchody

Anglická konverzace
Anglická konverzace: V tomto poslechovém kurzu najdete následující lekce: pozdravy, představování, restaurace, rozhovor se zahraničním návštěvníkem, u lékaře, prohlídka města, cestování letadlem, na policii, v hotelu, určování času, nakupování, cestování, pracovní pohov…

Koule
Hlavní hrdinkou komedie Koule je bývalá slavná atletka, která v rozhlasovém studiu rekapituluje svůj dosavadní život plný komických, trapných ale i bolestných protikladů. Uvedení inscenace v lednu 2011 vyvolalo nebývalý ohlas. O svých inspiračních zdrojích a motivacích …

A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka
Příběh statečné matky dvou dětí, kterou komunistický režim donutil k riskantní cestě za svobodou. Chtěla svému synovi splnit přání vystudovat architekturu, což bylo v tehdejším Československu s rodinným kádrovým profilem vyloučené. Dva roky příprav bez možnosti svěření …

Dokumentární pásma Františka Gela - Wilhelm Roentgen a Jaroslav Heyrovský
Novinář František Gel a jeho dokumentární pásma věnovaná osobnostem domácí a světové vědy nabízejí dodnes chvíle zajímavého poslechu a poučení.

Šest diamantů
Zatímco předigitalizovaný svět nabývá sám o sobě stále většího významu a vlivu, lidstvo jako takové jej naopak ztrácí, aniž si to uvědomuje. Přesto se najde pár jedinců, kterým to dojde a vrhnou se do boje, který nemohou nikdy vyhrát. Tedy až do chvíle, než se do celého…

Kdo mě vzal prvně za ruku
Měly to pro ně být nejšťastnější chvíle. Místo toho zanechaly na jejich duších šrám… Když se Alexandra „Lexie“ Sinclairová setká s okouzlujícím Innesem Kentem, šéfredaktorem vlivného časopisu a respektovaným obchodníkem s uměním, ještě netuší, že se sama stane středem z…

Mám jméno
Než se rozhodla odhalit svou identitu, byla pro svou ochranu nazývána jménem Emily Doe: mladá žena, kterou pachatel Brock Turner sexuálně napadl v kampusu Stanfordské univerzity a poté byl odsouzen k pouhým pěti měsícům vězení. Její prohlášení zveřejněné na platformě Bu…

Rozhovor s Einsteinem
Formou dialogu titul předkládá názory A. Einsteina, týkající se životních hodnot jednotlivce i lidstva jako celku. Odrážejí nejen tvář důmyslného vědce, ale i člověka s hlubokým étosem, který svrhává člověka z piedestalu jedinečné bytosti do náruče pokory a lidskosti.

Vraždy jako z pohádky
Seriál Vraždy jako z pohádky se odehrává v současnosti v prostředí vesnice. „Chtěl jsem nějakým způsobem prozkoumat český venkov a jeho duchovní rozměr,“ vysvětluje scénárista a režisér Petr Vodička, který jako obvykle pojal příběh s humorem a nadsázkou. „Na vsi někdy n…

Pinocchio
Mistru Antoniovi, neboli mistru Třešničkovi, se jednoho dne dostalo do rukou pěkné polínko. Chtěl si z něho udělat nohu ke stolu, když tu se z polínka ozval slabounký hlásek! Ještěže přišel kmotr Geppetto a mluvící kus dřeva odnesl! Co se stalo pak? Jak Pinocchio přišel…

Velká kočičí pohádka
V jednom malém království se strhne velké detektivní pátrání po černé kočce Jůře. Královská dceruška si narazila koleno, protože se už zase vozila po zábradlí. Král se na ni zlobí. Vždyť by se měla chovat jako princezna a ne jako neposlušná holka! Královskou roztržku př…

Wolker: Sbohem, děvčátko
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1118 2649 "Jiří Wolker Sbohem, děvčátko" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Milostné dopisy Jiřího Wolkra (*29.3.1900 - †3. ledna 1924), adresované Marii Koldové...jsou více než citov…