Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Živého mě nedostanou!

Audiokniha Živého mě nedostanou!

Délka:

15 hod 2 min

Čte:

Gustav Hašek

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Tolstoj: Kreutzerova sonáta

Tolstoj: Kreutzerova sonáta

Ve světové literatuře je jen málo děl tak slavných jako Tolstého Kreutzerova sonáta. Když v roce 1890 vyšla, způsobila senzaci, která v kulturních dějinách neměla obdoby. Jestliže ji někdo neznal, pak to byl – podle tehdejších zpráv – snad jen negramotný nebo ten, kdo s

Obrázek podcastu Brevíř lásky. Česká milostná poezie

Brevíř lásky. Česká milostná poezie

Za trochu lásky šel bych světa kraj, Šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý. Šel v ledu, ale v duši věčný máj, Šel vichřicí, však slyšel zpívat kosy. Slovy Jaroslava Vrchlického se otvírá Brevíř lásky, soubor české milostné poezie. Divíšková Nina;Hanzlík Jaromír;Kotva Ja

Obrázek podcastu Zábranský: Bludičky a Jakoubek a další pohádky

Zábranský: Bludičky a Jakoubek a další pohádky

Bludičky jsou podle pověstí zelená, modrá i jinak zbarvená mihotavá světélka, která se objevují v noci u bažin a lákají pocestné do močálů. Někdy ale také pomohou hodným lidem najít cestu z lesa či dokonce poklad a jindy potrestají lidi zlé.... První dvě pohádky z pera

Obrázek podcastu Andělé s vlčím cejchem

Andělé s vlčím cejchem

Portréty dvanácti hudebních osobností, jejichž životy ovlivnila tragická éra budování Třetí říše. Někdo se na ní podílel dobrovolně, jiný ze strachu o sebe a své blízké, další byl víceméně přinucen. Jak se ve své době zachovali Herbert von Karajan, Franz Lehár, Carl Orf

Obrázek podcastu Msta písecké panny

Msta písecké panny

Český král Přemysl II. Otakar přijíždí do Prácheňska, kde se má konat zasedání zemského soudu. Spolu s jeho dvorem se do Písku vypraví také Oldřich z Chlumu v doprovodu svých pomocníků. Ale hned první noc poté, co vzácná návštěva projede branami města, je zavražděn zems

Obrázek podcastu Medvěd

Medvěd

Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Smirnov – Milan Enčev •Popovová – Vanda Hybnerová •Luka – Otto Rošetzký režie – Lukáš Burian producent – Filip Mareš hudba a efekty – Zdeněk Urbano

Obrázek podcastu Herečka

Herečka

První světová válka skončila a duch divokých 20. let posedl srdce všech svobodomyslných umělců. Patřila mezi ně i herečka Jarmila Horáková. Za oponou jejího talentu se však skrývala vážná nemoc, která oslnivou kariéru přerušila v zárodku. O dvě desetiletí později objevu

Obrázek podcastu Hudba přítelkyně

Hudba přítelkyně

Pětidílná četbu na pokračování ze vzpomínkové knihy hudebního skladatele a režiséra Zdeňka Petra.Autor těchto vzpomínek, hudební skladatel a aranžér Zdeněk Petr, působil celý život v Československém rozhlase a ve vydavatelství Supraphon jako redaktor a hudební režisér.V

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 50 - Petr Bláha 07.06.2014

100 statečných - Host č. 50 - Petr Bláha 07.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Bláha (koreanista, překladatel)

Obrázek podcastu Adina Mandlová vzpomíná

Adina Mandlová vzpomíná

Autentické zvukové záznamy vzpomínek velké hvězdy české kinematografie V roce 1974 přiletěl Josef Škvorecký z Kanady na Maltu do domu Adiny Mandlové a několik dnů s ní nahrával rozhovor, který měl sloužit jako pracovní podklad pro knihu vydanou nakladatelstvím manželů

Obrázek podcastu Dar nedar

Dar nedar

Pohádka o třech narozeninových dárcích, které věnuje pastucha Prokop starostově dceři.Mají-li se dva lidi potkat, má-li to tak po správnosti být, pak se to jednoho dne natotata stane, ať si třeba jeden uhání na koni jako ztřeštěný a druhý třeba leze po kolenou v křoví?

Obrázek podcastu Všechny cesty vedou do Santiaga

Všechny cesty vedou do Santiaga

Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní

Obrázek podcastu Stříbrný tloušť

Stříbrný tloušť

Povídka Stříbrný tloušť z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy, je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Obrázek podcastu Pád Cařihradu

Pád Cařihradu

Příběh lásky a zrady na pozadí dobytí nejslavnějšího města přelomu středověku a novověku. Historický román pojatý jako fiktivní deník uvádí do života, myšlení, zvyků a mravů lidí v někdejší metropoli východní civilizace v době končícího byzantského středověku a zachycuj

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 82 - Markéta Fialová 08.06.2014

100 statečných - Host č. 82 - Markéta Fialová 08.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Fialová (moderátorka zpravodajství TV Nova)

Obrázek podcastu Umění vítězit

Umění vítězit

Autor je zakladatelem společnosti Nike, Inc. a jedním z nejvýznamnějších představitelů mezinárodního obchodu. Jako čerstvý absolvent obchodní školy si od svého otce půjčil padesát dolarů a založil firmu s jediným prostým cílem: dovážet z Japonska vysoce kvalitní a zárov

Obrázek podcastu Malinský: Šťastné a veselé... 9 pohádek pod stromeček

Malinský: Šťastné a veselé... 9 pohádek pod stromeček

Vánoční pohádky Zbyňka Malínského voní jehličím, vánočním cukrovím a jsou milým dárkem pod stromeček. Zásluhu na tom mají také tři velcí vypravěči, jejichž hlasy důvěrně znají nejenom děti, alei jejich rodiče.

Obrázek podcastu Nejkrásnější nevěsta

Nejkrásnější nevěsta

Hana Maciuchová nebo Ladislav Mrkvička v kouzelném příběhu na motivy italské pohádky. Starého krále jednoho dne napadlo, že se ožení. Za ženu že prý si vezme tu nejkrásnější dívku pod sluncem. Králův panoš Antonio tvrdí, že nejkrásnější není žádná urozená paní ze vzdále

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Mao sexu

Mao sexu

Blaho je přirozený stav vesmíru. Všechno, co není blaho, je faleš, lež, sebeklam, přetvářka, předstírání, náhražka. Blaho je pocit harmonie s tokem vesmíru, který se čínsky jmenuje Tao. Faleš, napodobenina, předstírání a sebeklam se čínsky řeknou Mao. Tao nám prospívá,

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 15. - Kocourkovští, Enšpígl, První prášilovská, Pohádka naruby...

Album pohádek "Supraphon dětem" 15. - Kocourkovští, Enšpígl, První prášilovská, Pohádka naruby...

Patnáctý díl řady Album pohádek "Supraphon dětem" přináší tentokrát převážně pohádky humorné - jejich hrdiny jsou mimo jiné občané bláznivého Kocourkova či Enšpígl. Účinkují v nich skvělí herci jako Jiřína Bohdalová, Josef Kemr, Jaroslav Marvan, Ladislav Potměšil, Danie

Obrázek podcastu Hrášková princezna a skřítek se šišatou hlavou

Hrášková princezna a skřítek se šišatou hlavou

Láska v pohádkách prochází vždy velkými zkouškami. Stejně tak je tomu v příběhu prince Eduarda. Zamiloval se do Božidary, která je krásná, chytrá, hodná, skromná, ale není z urozeného rodu. Mezi princeznami není moc velký výběr: skoro u každé hrozí, že by princ mohl při

Obrázek podcastu Toulky první republikou 1-25

Toulky první republikou 1-25

Světla a stíny první republiky v novém seriálu Českého rozhlasu. Vznik republiky, Masaryk, Rašín, Slovensko, Podkarpatská Rus, Hašler, Baťa, Sokolové, Derby pražských S, Kafka, prostituce, Devětsil, trampové a mnoho dalšího

Obrázek podcastu La Fontainovy bajky

La Fontainovy bajky

Nejznámější příběhy francouzské literatury ani po 360 letech neztrácejí na aktuálnosti a stále baví děti po celém světě. Znovu a znovu čtou nové generace bajky O lišce a čápu či O lišce a vráně a mnoho dalších, které vyšly z pera Jeana de La Fontaina a svým vtipem a chy