Obrázek podcastu Zítřek ti nikdo neslíbil

Audiokniha Zítřek ti nikdo neslíbil

Délka:

8 hod 49 min

Čte:

Pavel Batěk

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Veterinářka vypráví

Veterinářka vypráví

Chyťte papouška v supermarketu! Příběhy o zvířatech a o tom, co je možné při jejich léčení zažít. Veterinářka se snaží za každých okolností zvířatům pomoci. S láskou a velkým osobním nasazením. Lýdia Suková je veterinářkou v severních Čechách. Specializuje se na koně a …

Obrázek podcastu Pravda o mém muži

Pravda o mém muži

Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

Obrázek podcastu Cyklistka

Cyklistka

Být vzornou manželkou: takový osud měl čekat Blanku ze šlechtického rodu Battaglia. Její dobrodružná povaha jí však velela jinak. Z divokého děvčete vyrostla sebevědomá žena, která na kole zcestovala kus světa. Své stáří Blanka pak tráví v chátrajícím rodném zámečku v j…

Obrázek podcastu Homér: Odysseova dobrodružství - úryvky

Homér: Odysseova dobrodružství - úryvky

Původní EP titul 0 39 9896 vydal Supraphon a Československý spisovatel v roce 1968 pro Klub přátel poezie. EP/SP desky byly součástí knih s díly českých i zahraničních autorů, s klasickou i moderní poezii. Na těchto deskách se objevovaly hlasy samotných autorů a profesi…

Obrázek podcastu Nepil: Pohádková lampička

Nepil: Pohádková lampička

Pohádky pro vnoučky.

Obrázek podcastu Jak být úspěšný

Jak být úspěšný

Každý může proměnit své sny o úspěchu v realitu. Použitím rad a inspirativních nápadů, založených na zdravém selském rozumu, audiokniha Jak být úspěšný provází posluchače krok za krokem programem sebepoznání, který pomůže nalézt sebedůvěru, nastavit si vlastní cíle, pře…

Obrázek podcastu Kudy bloudí Odysseus

Kudy bloudí Odysseus

Slaboch, lhář a pochybovač Odysseus a jeho neslavná pouť? Hořká aktualizace homérského mýtu. Z původních her Karla Tachovského si tentokrát připomínáme ironický apokryf na Odysseovské téma, který Tachovský zasadil do dvacátého století.Bájný hrdina je v tomto případě př…

Obrázek podcastu Já si to všechno pamatuju

Já si to všechno pamatuju

Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své…

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 3

Staré řecké báje a pověsti 3

Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obrázek podcastu Padreho klan

Padreho klan

Kryli a zahladzovali prúsery spriaznených podnikateľov a oligarchov, ktorí mali už dávno sedieť v base. Milióny z pokútnych kšeftov prali cez čínsku práčku, aby si ich potom delili na rušnom bulvári ako bossovia talianskej mafie, keď vyplácali svojich vojakov za predaj …

Obrázek podcastu Hudba přítelkyně

Hudba přítelkyně

Pětidílná četbu na pokračování ze vzpomínkové knihy hudebního skladatele a režiséra Zdeňka Petra.Autor těchto vzpomínek, hudební skladatel a aranžér Zdeněk Petr, působil celý život v Československém rozhlase a ve vydavatelství Supraphon jako redaktor a hudební režisér.V…

Obrázek podcastu Jak se plaší smrt

Jak se plaší smrt

Svoje válečné prožitky publikoval Antonín Liška v knihách Stíny na obloze, Jak se plaší smrt a Cesty mužů. Zvláště druhá z nich je považována za jednu z nejlepších knih o československých letcích bojujících v Anglii.Někdy je dokonce srovnávána se slavnými Nebeskými jezd…

Obrázek podcastu Velká kočičí pohádka

Velká kočičí pohádka

V jednom malém království se strhne velké detektivní pátrání po černé kočce Jůře. Královská dceruška si narazila koleno, protože se už zase vozila po zábradlí. Král se na ni zlobí. Vždyť by se měla chovat jako princezna a ne jako neposlušná holka! Královskou roztržku př…

Obrázek podcastu 5x Sherlock Holmes

5x Sherlock Holmes

Audiokniha 5x Sherlock Holmes, autor Sherlock Holmes, čte Jiří Miroslav Valůšek. Pět případů pro geniálního detektiva Sherlocka Holmese a jeho přítele doktora Watsona. Osamělá cyklistka Charles Augustus Milverton Tančící figurky Zlatý skřipec Černý Petr Překlad Frant…

Obrázek podcastu Vánoce Hercula Poirota

Vánoce Hercula Poirota

Členové rozvětvené rodiny Leeových se sjíždějí na staré rodinné sídlo, aby spolu v poklidu anglického venkova oslavili Vánoce. Pozvání od Simeona Leea v nich ale vzbuzuje spíše pochybnosti a znepokojení než radost z příjemného setkání. Proč je chce bezcitný a panovačný …

Obrázek podcastu Lord Edgware umírá

Lord Edgware umírá

Mrtví hovoří. Ano, někdy mrtví hovoří… – Hercule Poirot Krásná herečka Jane Wilkinsonová prohlásila, že snad bude muset svého manžela – bohatého, ale výstředního lorda Edgwarea – zabít, když se s ní odmítá rozvést. Naštěstí ale potkává Hercula Poirota, který se uvolí př…

Obrázek podcastu Rozmarné léto

Rozmarné léto

V době první republiky, v náladě poetismu napsal autor tuto navýsost zajímavou a zvláštní knížku, o které Ivan Olbracht prohlásil, že je to vedle Haškova Švejka jedna z nejpůvabnějších knih, které byly v Čechách napsány.Byla rovněž téměř doslovně zfilmována, a to i se z…

Obrázek podcastu Zimní pohádka

Zimní pohádka

Hra Williama Shakespeara, označovaná nejčastěji jako romance, spadá do pozdního období autorovy tvorby. U nás je populární také proto, že se částečně odehrává v kraji nazvaném Bohemia, teda v Čechách - i když historické ani zeměpisné odkazy ve hře neodpovídají skutečnos…

Obrázek podcastu Jirotka: Saturnin

Jirotka: Saturnin

Předlohou pro naši nahrávku je humoristický román spisovatele Zdeňka Jirotky Saturnin (1942) s postavami vypravěče, nepředvídatelného sluhy Saturnina, tety Kateřiny, jejího syna Milouše, krásné slečny Barbory, strýce Františka, doktora Vlacha a vypravěčova dědečka. Jde …

Obrázek podcastu Úmluva

Úmluva

Historický román s biblickou tematikou, který zachycuje Abraháma jako hlavní postavu. Abrahám je zde popsán jako člověk z masa a kostí se všemi pochybnostmi a starostmi. Román byl napsán pod dojmem válečných zážitků z vězení a koncentračního tábora a měl být pomocí pro …

Obrázek podcastu Conan - Meč s fénixem, Šarlatová citadela

Conan - Meč s fénixem, Šarlatová citadela

Barbar Conan je zpět! Jeden z otců fantasy přivádí neohroženého Conana na bitevní pláň, kam spěchá na pomoc svým spojencům. Je to však zrádná past. Království Aquilonské. Sem přišel Conan, zvaný Cimmeřan, černovlasý a zachmuřený, s mečem v pěsti, zloděj, pobuda a rváč…

Obrázek podcastu Šachová novela

Šachová novela

Dr. Heirich Kleibert byl za druhé světové války vězněm pověstného Hermanna Spitze ve vídeňském hotelu Metropol. Pobyt v samovazbě přežíval díky knize rozborů šachových partií světových šachistů, které se naučil nazpaměť. Utkvělý přízrak šachu ho však pronásleduje i po v…

Obrázek podcastu Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Obrázek podcastu Valard & vejce na draka

Valard & vejce na draka

Převážně nevážná fantasy, kořeněná přirozeně nadpřirozenými bytostmi, krví, chtíčem a halucinogeny. Prvotina libeňského kováře, Jana M. Horna, popisuje pouť Valarda a jeho drakonického přítele, z bodu A do bodu B, zatímco vnáší do žánru humor, absurdno a moment překvap…