Obrázek podcastu Zinnerová: Režná nitka

Audiokniha Zinnerová: Režná nitka

Délka:

46 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sleva 30% - Druhá šance

Sleva 30% - Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Obrázek podcastu Mnich, který prodal své ferrari

Mnich, který prodal své ferrari

Kniha patřící mezi nejznámější klasická díla s duchovní a psychologickou tematikou. Tato „úchvatná knížka, která přináší potěšení i poznání“, jak se o ní vyjádřil Paulo Coelho, byla přeložena do třiačtyřiceti jazyků a inspiruje miliony čtenářů na celém světě. Vypráví př…

Obrázek podcastu Kobra

Kobra

Mistr politického thrilleru Frederick Forsyth opět ve skvělé formě! Mladík, který umírá ve washingtonské čtvrti Anacostia, by se ani v nejmenším nenadál, že jeho smrt vyvolá novou válku mocností. Tentokrát však nepůjde o politiku, o vojenskou převahu ani o zdroje surov…

Obrázek podcastu Můj životopis a mé vynálezy

Můj životopis a mé vynálezy

Pohled do magické mysli génia. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech dob, objevitele střídavého proudu a rádiových vln, který už na počátku 20. století předpověděl bezdrátové přenosy dat mobilními sítěmi. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech …

Obrázek podcastu Než zmizím

Než zmizím

Nejen válka na Ukrajině ukazuje, že žijeme v přelomové době. Liberální demokracie je v krizi, vzmáhají se populistické, autoritářské a extrémní politické strany a hnutí. Magda Vášáryová tuto zlomovou dobu v rozhovorech s novinářem Petrem Šabatou popisuje způsobem, který…

Obrázek podcastu Smrtící nádech

Smrtící nádech

Tělo mladé dívky ležící obličejem dolů v bazénu – bílé tenisky stále na nohou, kaštanové vlasy rozprostřené jako svatozář – je to poslední, co detektiv Josie Quinnová očekává při ranní návštěvě svého bratra před vyučováním na Dentonské univerzitě. Zatímco vytahuje dívči…

Obrázek podcastu Noční brána

Noční brána

Je Mona Lisa společným jmenovatelem vražd, které od sebe dělí více než sedmdesát let? Smrti chladnokrevně zavražděného pařížského obchodníka s uměním v ospalé francouzské vísce na březích řeky Dordogne předcházel nečekaný nález ostatků muže s prostřelenou hlavou, jehož …

Obrázek podcastu Čísla nelžou

Čísla nelžou

Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie také odpovědi na otázky typu: Proč elektrická…

Obrázek podcastu Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

„Model světa je lepší mít v cajku“ Jak funguje naše mysl, jak se zbavit úzkostí a nejistot? Jednou z cest jsou „mimořádné“ stavy vědomí, například meditace. Kniha Jiřího Charváta je nejen poučením, ale přináší i pochopení a úlevu. Chcete pochopit, jak se tvoří naše „já“…

Obrázek podcastu Prorok

Prorok

V Prorokovi nabízí Chalíl Džibrán mapu pro cestu životem. Díky němu si totiž můžeme už nyní a bez zbytečného bloudění osvojit to, co bychom se jinak dozvídali až mnohem později – anebo taky vůbec. Umíte si představit, o co lepší život vás čeká? Inspirace Prorokem se měn…

Obrázek podcastu Věk mloků

Věk mloků

Záhuba lidstva se neodvratně blíží! Sci-fi ze série Agent JFK. Hlavní postava Nikita Bernstein se nakazí nemocí přivlečenou z paralelního světa. Při pátrání po jejím zdroji jí pomáhá agent JFK. Agent John Francis Kovář, hledaný muži z mocné Agentury, pomáhá své kolegyni…

Obrázek podcastu Andělé a démoni

Andělé a démoni

V knize Andělé a démoni americký spisovatel Dan Brown poprvé představil postavu harvardského symbologa Roberta Langdona, který se později znovu objevuje ve světovém bestselleru Da Vinciho kód. Ve špičkovém švýcarském výzkumném ústavu CERN je nalezen brutálně zavražděný …

Obrázek podcastu Apollinaire: Pásmo

Apollinaire: Pásmo

Z komentáře Adolfa Kroupy k původnímu LP albu 1 18 1483 "Guillaume Apollinaire Pásmo" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..."Veliký Guillaume, bez kterého by nebylo poezie dvacátého století a jehož díla mají pro poezii takový význam j…

Obrázek podcastu Tajné životy Marilyn Monroe

Tajné životy Marilyn Monroe

Marilyn Monroe - jedna z nejslavnějších filmových hvězd 50. let 20. století, sex-symbol a idol mužů, ve skutečnosti však rozháraná bytost s duší malého děvčátka, která zoufale toužila po dětech a troše hereckého uznání. Biografická kniha přináší řadu nových svědectví a…

Obrázek podcastu Katovny a mučírny

Katovny a mučírny

Středověké praktiky mučení, pranýřování a řemesla katovského. Základní mučení se dělilo do dvou kategorií – první byla ta mučení, která mohla člověka nenávratně zmrzačit; druhá působila pouze silnou bolest, ale nemohla člověku vážně ublížit. Kolik si proslulý kat Jan M…

Obrázek podcastu Duch s rozkvetlým penisem

Duch s rozkvetlým penisem

Mýty amazonských indiánů. Magický svět amazonských domorodců zblízka poznal Mnislav Zelený-Atapana, který jejich mýty osobně zaznamenal a poté přeložil. Amazonii, rozsáhlou oblast tropických lesů, deštných pralesů, savan a vysočin, protkanou stovkami vodních toků, obý…

Obrázek podcastu Politická filozofie

Politická filozofie

Co je to politika a kdy, kde a za jakých podmínek je možná? Má nebo nemá vliv na politiku moje právo volit politické představitele? A kdo je to vůbec občan? To je malý výběr z otázek, které ve vzdělávacím cyklu Politická filozofie zodpoví doc. Štěpán Holub z Katolické t…

Obrázek podcastu Nebuďte people-pleaser

Nebuďte people-pleaser

Osvoboďte se od nutkání dávat přednost pocitům ostatních lidí před těmi vašimi. Už jste někdy šli na návštěvu jen proto, že jste neuměli říct ne? Souhlasili se třetím rande, přestože jste už na prvním věděli, že to nebude ono? Dokončili úkol mimo vaše pracovní povinnost…

Obrázek podcastu Atomové návyky

Atomové návyky

Nezáleží na tom, co přesně chcete změnit, Atomové návyky vám s tím pomohou. James Clear, jehož blog čte měsíčně milion čtenářů, vydestiloval to nejlepší z biologie, psychologie a neurověd, aby vás naučil dosáhnout cílů. Pomocí drobných každodenních kroků – stačí 1% změn…

Obrázek podcastu Je těžké být bohem

Je těžké být bohem

Pozemšťan na cizí planetě, procházející právě temným údobím středověku, plným špíny, intrik a krutosti, to nemá lehké. Znalostmi, schopnostmi a technickými možnostmi je roven bohům. Někdy je ale opravdu těžké být bohem…

Obrázek podcastu Chladnokrevně

Chladnokrevně

Chladné londýnské ráno. Velký kufr, který vyplavila Temže. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a její kolegyně Mossová už tuší, že je uvnitř nečeká příjemné překvapení… Ale na to, co doopravdy najdou uvnitř, když se jim zrezivělý kufr podaří na několikátý pokus otevří…

Obrázek podcastu Žil jsem ve 20. století

Žil jsem ve 20. století

Jaroslav Novák, náruživý čtenář starých novin a knížek o historii a politice, se narodil na samém začátku dvacátého století, dožil se poměrně vysokého věku, téměř konce století a vzpomíná na to co vše zažil. Byly to hospodářské krize, popravy, koncentráky, dvě světové v…

Obrázek podcastu Spalující bůh

Spalující bůh

„Nenávist byla dalším druhem ohně a hřála, když nebylo k dispozici nic jiného.“ Z nevýznamné vesnické siroty v chudé jižní provincii se Rin pozvedla až k nejvyšším příčkám velení armády Nikanu. Přesto je vítězství pro její národ, jemuž obětovala vše, stále v nedohlednu.…

Obrázek podcastu Přecitlivělost není slabost

Přecitlivělost není slabost

Pochopte sami sebe a mějte se rádi. Dánská psycholožka popisuje, jak přecitlivělost vnímat jako výhodu a jak čelit hněvu či vlastnímu studu. V neposlední řadě se zabývá i tím, jak se vyrovnat s depresí a úzkostí. Vysoce citliví lidé mají obzvláště jemnou nervovou sous…

Obrázek podcastu O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy

Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. A co je pozoruhodné, jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví. Tím stojí na počátku přebohaté tisícileté …