Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Míša Kulička
Míša Kulička žije se svou maminkou v jednom krásném lese a jeho největším přáním je poznat svět. Bohužel je tak trochu neposlušný a zapomíná poslouchat svou maminku. Častokrát vymýšlí spousty rošťáren, které se mu následně pořádně vymstí. Jednoho dne se rozhodne vyrazit…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Zlodej
Libor je slušný chlapec z dobrej rodiny, ale keď vyrastie, aj on bude musieť z niečoho živiť svoju rodinu. Dospelým sa stáva v 90. rokoch, keď je peňazí dosť. Mafiánom, tunelárom a všakovakým gaunerom sa váľajú len tak pohodené po zásuvkách. A okradnúť zlodeja môže byť …

Život víry 2023/07–08
Život víry 2023/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Kateřina Hodecová a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * A. Boppart: Mladí si nemyslí, že potřebují odpuštění (ro…

Tatínek píše paměti
Buďte teď pěkně potichu, protože tatínek vám dnes začne vyprávět své paměti. Věříme, že mnozí z vás při poslechu zamyšleně vykřiknou: To byl ale mumin! Nebo: Toto je opravdový život! Než potkal maminku, než měl rodinu, žil tatínek život plný dobrodružství. Svůj příběh v…

Sedíš ve správném vlaku
Audio kniha Sedíš ve správném vlaku přináší porozumění tomu, že se nacházíte přesně tam, kde máte být, a že jste tím, kým jste měli být, alespoň pro tuto chvíli. Přestanou vás trápit pochybnosti o sobě, svých vlastnostech a o tom, zda vše nemohlo proběhnout nebo být jin…

Překážka jako cesta
Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo…

Kouzelná lucerna
Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu. Audio verze oblíbené pohádkové knihy. Čte Ilona Csáková. V této knize najdete dvacet pohádek určených dětem ve věku 4 až 8 let. Hlasité předčítání těchto textů vtáhne děti do báječných dobrodružství a n…

Povětroň (1978)
"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a …

Jak zabránit další pandemii
>>„Se zápalem, ale bez moralizování přináší Gates celému světu promyšlený apel ke sjednocení proti budoucím pandemiím.“ — Booklist<< ## O audioknize Vlády, firmy i jednotlivci po celém světě přemýšlejí o tom, co přijde po pandemii covidu-19. Můžeme doufat nejen v to, ž…

Život víry 2020/5
Život víry 2020/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Petr Hodec, Pavel Kohl, Rasťo Kvasňovský, Lucie Endlicherová, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Nedokonalý křesťan Jak se pozná zralý kře…

ČERVENÝ TRPASLÍK 2: Lepší než život
Něco se stalo s časem. Zjančil se a žene se do absurdna! Už tři miliony let se hlubinami vesmíru řítí kosmická loď velká jako vrata do galaxie. Nikdo se špetkou rozumu by na ní dobrovolně nezůstal, a přece je na její palubě život…. Přesněji svérázný příslušník rodu Homo…

Zachovajte si bystrosť
Úžasný vedecky podložený návod, ako si natrvalo udržať zdravú a mladú myseľ. Pravdepodobne robíte všetko možné, aby ste boli fit a udržali si zdravé telo, ale čo robíte pre svoj mozog? Je vôbec možné zachovať si v každom veku mladú a bystrú myseľ? Donedávna si dokonca a…

Zámek Gripsholm
Zámek Gripsholm vyšel v roce 1931 a byl příběhem milenců, kteří prchají z velkoměsta a od všedního dne plného práce a starostí. Vtipný, ironický, nezávazný a nesentimentální příběh o letní dovolené spisovatele Petra a Princezny Lýdie u švédského jezera Mälaren na zámku …

Síla zvyku
Chcete se odnaučit kouřit? Uběhnout maratón? Být produktivnější v práci a dotáhnout všechny úkoly do puntíku a včas? Jestli se vám to příliš nedaří, tak vám v cestě stojí síla zvyku. Nejdřív poznejte svého nepřítele a pak ho rozsekejte na cucky – zjistěte, proč zvyky vů…

Ofenziva českých zemí
Pokračování bestselleru Nad českými zeměmi slunce nezapadá. V polovině 20. století je z království námořní velmoc s koloniemi a državami po celém světě. Nedávno se Čechům podařilo uštědřit porážku rozpínavému carskému Rusku, když česko-slovenské námořní letectvo se stře…

Když se zvěrolékař ožení
Nahlédněte podruhé do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě. Po téměř 30 letech vyšla nová kniha a nyní i audiokniha Když se zvěrolékař ožení, která volně navazuje na Herriotův první svazek To by se zvěrolékaři stát n…

Hurvínkovy příhody 2
Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové

Dekameron: Den šestý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Jiný vítr
Moudrost, statečnost a otevřené srdce. Závěrečný díl vyprávění o Zeměmoří propojují s předcházejícími knihami známé postavy – arcimág Ged, jeho družka Tenar a její dcera Tenanu. Ty pomohou radami novému králi Lebannenovi v boji proti drakům, bez zásluh však není ani mla…

Bílá nemoc
Vynikající rozhlasová nahrávka hry Karla Čapka z roku 1958, která převzala obsazení ze soudobého nastudování v Národním divadle v Praze.

Jak vzpomínám
Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.

Hurikán a jiné povídky
Lékař a vědec Jarda Červenka je Čechoameričan, píšící anglicky. Jeho povídky vyhrávaly americké literární soutěže. Do angličtiny přeložil také např. básně Jaroslava Seiferta. Díky své cestovatelské vášni, zachycuje ve svých prózách duši lidí různých kontinentů a kulturn…

Ze starobylých proroctví
Audiokniha Ze starobylých proroctví obsahuje příběhy ze Starých pověstí českých od našeho klasika Aloise Jiráska s mistry slova Norbertem Lichým a Zdeňkem Maryškou, kteří vás provedou za doprovodu bohaté zvukové skladby starými proroctvími o naší zemi. OBSAH: 1. Sybil…