Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Zimní královna

Audiokniha Zimní královna

Délka:

11 hod 41 min

Čte:

Jakub Saic

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Edgar Allan Poe - Famous Stories

Edgar Allan Poe - Famous Stories

Příběhy Edgara Allana Poea nabízejí pohled do jiné reality, temné a často děsivě nadpřirozené. Posluchače pohltí tajuplná atmosféra, ponoří se do světa plného napětí, strachu a tajemné nejasnosti. Audiokniha nabízí nejznámější povídky Edgara Allana Poea, mistra a průkop

Obrázek podcastu Můj brácha tornádo

Můj brácha tornádo

Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo

Obrázek podcastu Klub sebevrahů

Klub sebevrahů

Tajemné případy, které vám ukáží, že se ta největší tajemství neukrývají na pustých ostrovech, ale také v nitru člověka. Romantické příběhy skotského spisovatele R. L. Stevensona (1850?1894) se často odehrávají v odlehlých končinách nebo dávno minulých časech a vyznačuj

Obrázek podcastu Klekí Petra, bílý otec Apačů

Klekí Petra, bílý otec Apačů

Našel svět, který hledal. Stal se indiánem a vychoval Vinnetoua. Český spisovatel, milovník mayovek, napsal příběh, který předchází příběhům náčelníka Apačů Vinnetoua z pera Karla Maye. Z knížky vyzařuje duch originálu i smutek nad osudem indiánů. „Stal jsem se indiánem

Obrázek podcastu O králi Jasnozřivém a slepci převozníku

O králi Jasnozřivém a slepci převozníku

Původní rozhlasová pohádka Karla Šiktance vypráví příběh převozníkova syna Lukáše, kterému se stala téměř osudnou nezkrotná pýcha tamního krále. Hrají Jiří Adamíra, Martin Sobotka, Jiří Bartoška, Radoslav Brzobohatý, Věra Galatíková a další.

Obrázek podcastu Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku

Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku

Další dobrodružství Boba a Bobka vznikla nejprve jako scénáře k novému seriálu TV večerníčků kreslených Vladimírem Jiránkem. Jejich autor, básník Pavel Šrut, jim dal knižní podobu (knížka vyjde v příštím roce v nakladatelství Albatros). Tento text svěřil Supraphon Josef

Obrázek podcastu Vánoce Hercula Poirota

Vánoce Hercula Poirota

Členové rozvětvené rodiny Leeových se sjíždějí na staré rodinné sídlo, aby spolu v poklidu anglického venkova oslavili Vánoce. Pozvání od Simeona Leea v nich ale vzbuzuje spíše pochybnosti a znepokojení než radost z příjemného setkání. Proč je chce bezcitný a panovačný

Obrázek podcastu Kalibův zločin

Kalibův zločin

Dramatizovaná četba na pokračování. Kalibův zločin byl poprvé vydán časopisecky roku 1892 a knižně vyšel v roce 1895. Patří mezi klasická díla K.V. Raise.

Obrázek podcastu O Popelce a jiné pohádky

O Popelce a jiné pohádky

Libuše Šafránková vypráví O Popelce a další pohádky Rozhodli jsme se shromáždit nahrávky pohádek, které načetla Libuše Šafránková pro Supraphon, v tomto celku, aby v různorodosti textů mohl ještěvíce vyniknout něžný, milý, srdečný hlas a přirozený herecký výraz oblíben

Obrázek podcastu Tichá pošta

Tichá pošta

Hrdinství není fráze Čtyři povídky zasazené do období od konce druhé světové války až do nedávně minulosti spojuje výjimečná autorská erudice Jiřího Stránského, smysl pro vystižení atmosféry a především víra v lidi a vzájemnou pomoc. Čtyři povídky Jiřího Stránského js

Obrázek podcastu Robinson Crusoe

Robinson Crusoe

{'cs': 'Zdaleka nejúspěšnějším dílem Daniela Defoe je Robinson Crusoe, vydaný poprvé v roce 1719 pod titulem Robinson Crusoe, námořník z Yorku, jeho život a neobyčejná dobrodružství. Předpokládá se, že předobrazem Robinsona byl skotský námořník Alexandr Selkirk, který s

Obrázek podcastu Šest diamantů

Šest diamantů

Zatímco předigitalizovaný svět nabývá sám o sobě stále většího významu a vlivu, lidstvo jako takové jej naopak ztrácí, aniž si to uvědomuje. Přesto se najde pár jedinců, kterým to dojde a vrhnou se do boje, který nemohou nikdy vyhrát. Tedy až do chvíle, než se do celého

Obrázek podcastu Loutka

Loutka

Široce koncipovaný román o varšavské společnosti osmdesátých let předminulého století. Při svém prvním knižním vydání v r. 1890 nedošel ohlasu a polskou kritikou byl plně uznán vlastně až po druhé světové válce. Teprve nová doba rozpoznala, že není jen běžným příběhem

Obrázek podcastu Zubatá

Zubatá

Hluboko v lese, kde si jezevci staví nory a lišky se tiše plíží vysokou trávou, bydlí jezevec jménem Jezi. Žije obyčejný jezevčí život – honí králíky, staví podzemní chodby a sní o ztracené lásce. Jenže jednoho dne se vše změní a Jezi se ztratí mezi světem živých a zemř

Obrázek podcastu Malý princ (1961)

Malý princ (1961)

Zřejmě nejznámější literární dílo francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho. Jde současně o jeden z nejčtenějších "pohádkových" příběhů moderní světové literatury. Nenechte si ujít básnickou a lehce filozofickou pohádku pro malé i velké, jejímž mottem je vid

Obrázek podcastu Liška

Liška

Nejnovější hit od legendy špionážní prózy Fredericka Forsytha je důkazem, že ani po letech neztratil nic ze svého spisovatelského umu! Do počítačových databází Pentagonu, americké Národní bezpečnostní agentury a CIA se dostal hacker. K velkému překvapení tajných služeb

Obrázek podcastu Hrdinné, veselé a slavné příběhy Thylberta Ulenspiegla...

Hrdinné, veselé a slavné příběhy Thylberta Ulenspiegla...

Thyl Ulenspiegel je historicky spíše znám jako šašek a kašpar, ale tady byl autorem povýšen na hrdinu národního odboje, přičemž se nabízí, byť kulhající, srovnání v českých dějinách přibližně s bratrem Palečkem. De Coster však byl zaražen poměrně chladným přijetím, jeho

Obrázek podcastu Farma paní Láryfáry

Farma paní Láryfáry

Třetí díl řady o paní Láryfáry, která si poradí s každým zlobidlem, protože mu ukáže, jak dovedou nehezké vlastnosti zbytečně kazit radost ze života. Děti občas sužují zákeřné slabosti a záludné choroby, jimiž pak trpí i jejich rodiče. Existuje však snadná pomoc: pobyt

Obrázek podcastu Nalezený

Nalezený

Ztracený syn se sice našel, ale jako by z něj najednou byl někdo jiný… Jedenáctiletý Evan se neopozdil – on totiž z ragbyového tréninku domů nakonec nedorazil. Policejní tým vedený svéráznou inspektorkou Naylorovou se pouští do pátrání, nicméně nenachází žádné svědky ch

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Vodník Čepeček (1972)

Vodník Čepeček (1972)

Seriál příběhů s klasickým pohádkovým hrdinou Václava Čtvrtka?Osoby a obsazení: vodník Čepeček (Josef Patočka), mlynář (Jaroslav Moučka), Dagmar Bláhová, Josef Červinka, hraběnka (Slávka Budínová), hrabě (Josef Kemr), posel (Michal Pavlata) a další.Díly: 1. Jak vodník Č

Obrázek podcastu Hora Duchů

Hora Duchů

Ani všechny krásy Tasmánie vám nevyženou z hlavy Hladového dědka… Když se v divočině tasmánských hor ztratí během výletu čtveřice náctiletých školaček, mají obyvatelé městečka Limestone Creek pocit děsivého déjà vu, neboť k podobné události tu došlo už v roce 1985. Práv

Obrázek podcastu Ptáčátko

Ptáčátko

V Kodani řádí bestiální sériový vrah. Nemá jinou zbraň než telefon, přesto své oběti dokáže dovést až na pokraj šílenství. Jeho ohavné zločiny opět svedou dohromady agenta Europolu Marka Hesse a Naiu Thulinovou, která opustila oddělení vražd, aby se mohla věnovat nové p

Obrázek podcastu Poslední prvotina

Poslední prvotina

S úsměvem, lehkostí a upřímností popsané vzpomínky na vyrůstání v komunistickém Československu v 50.letech minulého století. Autorka dětskýma, udivenýma očima pozoruje absurdní svět kolem sebe. S dojemnou bezprostředností komentuje nejen společenskou a politickou situac