Audiokniha Žena z kajuty č. 10

Nebožtíci na bále
V předvečer výbuchu první světové války se odehrává příběh novely Ladislava Fukse. C. k. mocnářství už má namále, což svými činy dokazují potrhlí zástupci policie nebo nemocničního personálu v čele s dvorním radou. A tak se stane, že jednoho krásného dne doručí zřízenec…

Mechovky a trilobiti
Odkud se u nás na souši vzaly všechny pozůstatky moře? Přeneste se jedním šplouchnutím do příběhů tak mokrých, že by si i vodník došel pro ručník. Převalí vás divoké dírkonoščí city, budete sdílet bratrství prakovbojů i stýskání profesora Křemene po zlaté éře písku.Obs…

Paranoir
Raven - skladatel, textař, zpěvák, rockový písničkář, kterého zdobí více než desítka sólových alb. Je podepsán pod divadelní scénickou hudbou, stejně jako pod hudbou k desítkám audioknih.. Tentokrát se představuje sbírkou básní, které celý rok, s intervalem jednou týdn…

Hovory o józe a mystice č. 9
Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Hodina modrých slonů
Pohádkové vyprávění podle stejnojmenné knihy Oty Hofmana, ve kterém se společně s Vlastimilem Brodským dozvíme, jak Tomáš a Zuzanka dorazili na Vánoční ostrovy a objevili tam stádo modrých slonů, jak našli sloní oko a nakonec i to, jak jim oběma začali Vánoce...

Jeremyho farma nejen zvířat
{'cs': '„Špatný den na farmě je lepší než dobrý den v kanceláři.“\n\n „I ti, kdo Clarksona zarytě nenávidí, ho jako farmáře shledají sympatickým“.\n\nUž když se Jeremy proháněl po světě v drahých autech při natáčení Top Gearu, toužil jezdit traktorem a vyorávat své vlas…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Příběh služebnice
Dystopická vize ukazuje blízkou budoucnost na půdě dnešních Spojených států amerických, které se proměnily v republiku Gileád a vlády se chopil klerofašistický režim, jenž militantně volá po návratu k tradičním hodnotám. Země se potýká s ekologickými katastrofami a ztrá…

Loupežnická šlamastyka
"Sedm a půl míle odtud stojí černý les a v něm banda loupežníků, jde z nich strach a děs," zpívá se s pohádkové komedii. V samotném příběhu je ale ve skutečnosti všechno trochu jinak... Loupežníci nejsou opravdovými loupežníky, udatný voják Ferda je obyčejný kluk po uši…

Zaklínač - Rozcestí krkavců
Zaklínači se nerodí. Zaklínači jsou vytvářeni. Toto je příběh o tom, jak vznikají legendy – a jaká je cena za její stvoření. Než se stal Bílým vlkem a Řezníkem z Blavikenu, byl Geralt z Rivie pouhým čerstvým absolventem Kaer Morhen, který vstoupil do světa, jenž jeho dr…

The Diamond Axe
Audiokniha přináší výběr nejkrásnějších pohádek z knihy Jaroslava Tichého, které jsou převyprávěny zjednodušenou angličtinou: Diamantová sekera; Jak bednář přelstil vlka, medvěda a zajíce; Tajná slova; Bída; Tříska a Kůra; Boháč a čert; Statečný voják; O zlé selce a Chl…

100 statečných - Host č. 64 - Andrea Kalivodová 08.06.2014
Hostem L. Výborné - A. Kalivodová (operní diva)

15 případů Sherlocka Holmese
První kolekce patnácti detektivních příběhů od Arthura Conanan Doyla. Každý příběh představuje v nejlepším světle bystrost a důvtip Sherlocka Holmese a jeho věrného přítele Dr. Watsona, pro které je každý nový případ velkou výzvou k nažhavení mozkových buněk.

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Tajemství legendárního bojovníka
S partou skvělých kamarádu se i obyčejný den stává výjimečným! Kdo vyhraje v bitvě s mokrou houbou na tabuli? Jak se ve třídě základní školy objevila zombie? A kdo v oblíbené počítačové hře získá titul „Legendární bojovník“? At už se jedná o hraní (nejen) počítačových h…

Deník malého poseroutky 3
Řekněme si to na rovinu: Greg se nikdy nezmění. Někdo by to ale měl vysvětlit jeho otci. Ten si stále myslí, že ještě může svého syna vychovat a udělat z něj opravdového muže. Proto se taky horlivě snaží najít pro něj tu nejvhodnější „chlapáckou“ činnost. Greg se ale po…

Osudy
O svém životě vypráví Arnošt Lustig (1926-2011) rozhlasová nahrávka z r. 2002 Tanečník s osudem Můj nejoblíbenější fotr rád tancoval. Po druhé světové válce hlavně na americký swing a české polky, po sovětské okupaci na argentinská tanga a ploužáky z Posázaví. Vydrže…

Werich: Deoduši
V roce 2010 k šedesátému výročí vydání pohádkové knihy Jana Wericha Fimfárum, připravil editor Ondřej Müller v nakladatelství Albatros soubor málo známých pohádek a bajek pro dospělé, nazvaný Deoduši. Název byl vybrán symbolicky z rozmluvy strojů v pohádce O kybernetick…

Štorch: Lovci mamutů - Kopčem v nebezpečí
Dramatizace dnes už klasického Štorchova románu pro mládež Lovci mamutů zaujala už v loňském roce svou 1. částí Kopčem, strážce ohně. Druhý díl (zcela samostatný a dějově uzavřený) nabízí volně navazující pokračování, v němž sledujeme další strastiplná, avšak napínavá d…

Jak jsme pašovali Turka
Druhá série povídek z cyklu Povídky a průpovídky. Patnáct jiskřivých příhod, které byly primárně napsané pro vyprávění na divadelních prknech. Jsou to historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i …

Rodrigo Raubíř a neohrožený Špunt
Během strašlivé bouře po cestě temným Děsohvozdem zmizí z maringotky kočovných loutkoherců Baculíkových jejich jediný synek zvaný Špunt. Zatoužil totiž po kariéře panoše Rodriga Raubíře ‒ nejhrůznějšího z loupeživých rytířů, jenž sídlí ve zdejších končinách ‒ a vydal se…

Bylinkové pohádky
Deset originálních příběhů, které ne přímo na sebe navazují. Hlavními postavami je princezna Justýnka z Květinového království a princ Narian ze Solného království, kteří vás zavedou do říše bylinek a jejich zázračných účinků. Každý z nich zažívá od dětství až do dospěl…

100 statečných - Host č. 58 - Radana Štěpánková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Štěpánková (partnerská psycholožka)