Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Zelený vítěz

Audiokniha Zelený vítěz

Délka:

1 hod 7 min

Čte:

Zdeněk Buchvaldek

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Ada

Ada

Je důležité najít svoje kořeny. Román je inspirovaný osudem autorčiny německé praprababičky, jejíž rodina v květnu 1945 prošla nechvalně proslulým internačním táborem pro Němce v Nových Hodolanech, přezdívaným Hodolanské peklo. Mladá novinářka Anastázie prochází osobní

Obrázek podcastu Bridgertonovi IV: Čekanka

Bridgertonovi IV: Čekanka

Další audiokniha z oblíbené série o Bridgertonových. Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska. A nejvíc mu vadilo, že všichni hltali klepy z pera lady Whistledownové, která se o něm zmiňovala snad v každém ze svých sloupků. Po n

Obrázek podcastu Všechno si pamatuju...

Všechno si pamatuju...

Pan Otakar Brousek oslavil v roce 2013 89 let svého života. Života, který je naplněn časy šťastnými i trudnými, setkáními s mnoha významnými osobnostmi v divadlech i mimo nich, úspěchy i prohrami, ale života, který vždy překypuje nezměrným optimismem. Mistr má obdivuhod

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Červenka

Červenka

Neústupný detektiv se potýká s tragickým dědictvím norské minulosti, zradou ve vlastních řadách, abstinencí i láskou. Třetí případ Harryho Holea vychází jako audiokniha poprvé současně s vydáním českého překladu románu Červenka. Píše se rok 1944. V zákopech u Leningradu

Obrázek podcastu Jesenin: Anna Sněgina

Jesenin: Anna Sněgina

Z komentáře Jiřího Hraše k původnímu LP albu 1118 2607 "Sergej Jesenin Anna Sněgina" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...byl označován za básníka ruské vesnice anebo za chuligána poezie. Oba jednostranné a zkreslující puncy ve své

Obrázek podcastu Modrá karbunkule

Modrá karbunkule

Jeden z pozoruhodných případů Sherlocka Holmese se odehrál v čase vánočních svátků. Při pátrání po uloupeném klenotu se slavný detektiv blýskl svým uměním dedukce do té míry, že užasl i jeho nerozlučný přítel doktor Watson. Co všechno se dá vyčíst z pouhého klobouku a v

Obrázek podcastu Emilia Galotti

Emilia Galotti

První evropské politické drama anebo první měšťanská tragédie, tak bývá označována Emilia Galotti německého osvícenského myslitele, dramaturga a dramatika Gottholda Ephraima Lessinga.Hra vznikla v roce 1772, a ačkoliv je ústředním tématem milostný trojúhelník, ve své do

Obrázek podcastu Potom

Potom

Vždycky existuje šance Dvě židovské děti uprchnou z transportu do koncentračního tábora a na polském venkově hledají možnosti, jak přežít. Válka je realita, ale ony chtějí prožívat normální dětská dobrodružství. Felix je obyčejný desetiletý kluk, který chce prožívat nor

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří

Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří

Medvědi si s kamarády užívají sluníčka. Plavou v potoce, chytají ryby, postaví stan, a zpívají u táboráku. Škodí tam však straka zlodějka, která jim nakonec bude jen k smíchu.

Obrázek podcastu Misery

Misery

Uvízl v ošklivé pasti. Ta ženská není normální. Misery Chastainová je mrtvá. Zabil ji Paul Sheldon – s úlevou a radostí. Léta byla hrdinkou jeho úspěšných historických romancí a přinesla mu obdiv statisíců čtenářek a život v luxusu. S překročením čtyřicítky se však Paul

Obrázek podcastu Vytváření hojnosti

Vytváření hojnosti

Vytvořte si tolik bohatství, kolik si Vaše srdce přeje. Čte Aleš Zbořil Hojnost je zážitek, ve kterém jsou naše potřeby naplněny a naše touhy spontánně vyplněny. Vnímáme radost, zdraví, štěstí a vitalitu v každém momentu své existence. Jak jich dosáhnout? Zásady vyjádř

Obrázek podcastu Dítě v nás - 6. Salón Lyry pragensis

Dítě v nás - 6. Salón Lyry pragensis

DÍTĚ V NÁS (6. Salón Lyry pragensis) 1) Zamyšlení hostitele a průvodce večerem Petra Ebena na téma "Dítě v nás" 2) Claude Debussy: Dětský koutek: Serenáda panence Ivan Moravec klavír 3) Claude Debussy: Dětský koutek: Sněhové vločky Ivan Moravec klavír 4) Johannes Brahms

Obrázek podcastu Stín Otce

Stín Otce

V tomto románovém příběhu o Josefovi z Nazaretu se autor ujímá náročného úkolu převyprávět život významné biblické postavy, která je spojena s narozením a dětstvím Ježíše Krista. Zachycuje nesnáze jeho každodenního života stejně jako napjatou atmosféru tehdejší doby, v

Obrázek podcastu Božský imperátor Duny

Božský imperátor Duny

Když budeš poslouchat, koření tě nemine! Největší dravec, jakého kdy svět poznal, a zároveň nejosamělejší tvor v celém vesmíru nese jméno Leto Atreides II. a už po celá milénia vládne pevnou rukou multigalaktickému Impériu. Jeho otec, Paul Atreides známý jako Muad’Dib,

Obrázek podcastu Notre-Dame de Paris

Notre-Dame de Paris

Audiokniha nabízí nejznámější příběh o lásce a vášni ze samotného srdce Paříže, který je převyprávěn zjednodušenou francouzštinou. Ponořte se do surové ho prostředí středověké Francie a poslechněte si příběh o krásné tanečnice Esmeraldě a o mužích, kteří propadli jejímu

Obrázek podcastu Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol

Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol

Vyprávění pro děti v mateřské škole o tom, co je to svítání, poledne a večer, co se v té době děje v přírodě, co musí udělat maminka a tatínek, když se probudí, o co vše se musí postarat ráno, v poledne i večer.... Vyprávění je protkané dětskými říkánkami a hádankami a

Obrázek podcastu A nad tím vším je slunce aneb Když se kruh uzavřel II

A nad tím vším je slunce aneb Když se kruh uzavřel II

V létě 2020 vzbudil značnou pozornost příznivců audioknih thriller Kamila Pešťáka KDYŽ SE KRUH UZAVŘEL v interpretaci Martina Stránského. Román plzeňského spisovatele a písničkáře o horách, sobectví, lásce i pomstě je tetralogií a na trh nyní vstupuje jeho druhý díl. Po

Obrázek podcastu Tvrdohlavá Marie

Tvrdohlavá Marie

Marie Sklodowská – obětavá ve prospěch vědy Beletristicky zpracovaná mladá léta slavné fyzičky Marie Curie-Sklodowské. Autor líčí povahu a charakter mladé dívky, která ve prospěch studia a později vědy je ochotna takřka obětovat sebe samu. Z jakých kořenů vyrostla slavn

Obrázek podcastu Námi to končí

Námi to končí

Lily neměla jednoduché dětství, a tak se stěhuje do Bostonu, aby tam začala nový život. Její první přítel Atlas jí kdysi prozradil, že v tomhle městě „je všechno lepší“. A i když se pak po něm slehla zem, ona je odhodlaná mu věřit. Zpočátku se zdá, že měl Atlas pravdu –

Obrázek podcastu Svět mentogritů

Svět mentogritů

Volné pokračování třetí části fantasy trilogie Mentogriti, Svět Mentogritů. Příběh volně navazuje na předchozí dva díly Mentogriti a Válka Mentogritů. Odehrává se v nedaleké budoucnosti, tedy asi po necelých stu letech. V tomto díle pokračují v úsilí svých rodičů jejich

Obrázek podcastu Nejmilejší pohádky 2

Nejmilejší pohádky 2

V roce 1989 vydal Panton audio kazetu 81 1082-4 s pohádkami, které původně vyšly jednotlivě na malých deskách. Pohádky Čert a Káča, O Smolíčkovi, Sněhurka, Smrt kmotřička, Otesánek, Honza se učí latinsky a další ve skvostné interpretaci Blanky Bohdanové, Václava Postrán

Obrázek podcastu Čarodějky z Eastwicku

Čarodějky z Eastwicku

„Tři čarodějnice seděly tiše a uvědomovaly si, že jsou očarovány někým mocnějším…“ K uzoufání pokrytecké maloměsto Eastwick v americkém státečku Rhode Island nabízí trojici bájných čarodějnic jako z Macbetha přímo ideální rejdiště. Povětrnice Alexandra, Jane a Sukie, na

Obrázek podcastu Hlavně o mamince...

Hlavně o mamince...

"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold

Obrázek podcastu O Popelce a jiné pohádky

O Popelce a jiné pohádky

Libuše Šafránková vypráví O Popelce a další pohádky Rozhodli jsme se shromáždit nahrávky pohádek, které načetla Libuše Šafránková pro Supraphon, v tomto celku, aby v různorodosti textů mohl ještěvíce vyniknout něžný, milý, srdečný hlas a přirozený herecký výraz oblíben