Obrázek podcastu Zelenskyj

Audiokniha Zelenskyj

Délka:

16 hod 41 min

Čte:

Daniel Ratimorský

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Slovensky

Obrázek podcastu Hudba přítelkyně

Hudba přítelkyně

Pětidílná četbu na pokračování ze vzpomínkové knihy hudebního skladatele a režiséra Zdeňka Petra.Autor těchto vzpomínek, hudební skladatel a aranžér Zdeněk Petr, působil celý život v Československém rozhlase a ve vydavatelství Supraphon jako redaktor a hudební režisér.V…

Obrázek podcastu Ať žije Žeryk! aneb 85 let spolu

Ať žije Žeryk! aneb 85 let spolu

Jak již název této nové kompilace napovídá, vychází na počest chrabrého psíka Žeryka! Ten totiž právě v dubnu tohoto roku oslaví již 85. narozeniny, podle psích konvencí pak dokonce 595. Stejně dlouho doprovází naši čtveřici hrdinů - Hurvínka, Spejbla, Máničku a paní Ka…

Obrázek podcastu Coura

Coura

Co se přihodí mladé herečce Lucii a její malé dceři, když při práci na roli potká svou bývalou lásku? Muže, kterého nechce potkávat ani na zastávce tramvaje, a teď ho musí pracovně líbat a vyznávat mu lásku? Jak dalece může iluze lásky zahýbat životem hlavní hrdinky? A …

Obrázek podcastu Dům pod náměstím

Dům pod náměstím

Lidé přicházejí, pachtí se a odcházejí, ale domy zůstávají. A naděje s nimi. Barokní dům v Dolní ulici kousíček pod náměstím se ujal role vypravěče ságy o nenápadných velikánech, kteří zvelebovali bramborářské maloměsto uprostřed Česka. Za tři staletí jeho bytelné zdi u…

Obrázek podcastu Mne soudila noc

Mne soudila noc

Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Obrázek podcastu V tieni

V tieni

Krauzova schopnosť, možno až talent, zapliesť sa do prípadov podfarbených politicko-mocenskými machináciami bola všeobecne známa, preňho charakteristická. Našťastie, nie všetky vraždy vyšetrované na oddelení vrážd boli z tohto súdka. Oveľa častejšie mali ich prípady oby…

Obrázek podcastu Bůh je z Brna

Bůh je z Brna

Milí čtenáři, autor se k vám obrací s úctou a pokorou, v naději, že nezavrhnete toto skromné dílko a bude vám vděčný nejen za úsměv, ale i za pouhé pozvednutí jednoho koutku. Ovšem i to je význačným přínosem českému zdravotnictví, zvláště v současné, těžké době. Obsah k…

Obrázek podcastu Velká pohádka doktorská  (1977)

Velká pohádka doktorská (1977)

Jedna z nejznámějších z Devatera pohádek Karla Čapka, tentokrát v přednesu Františka Filipovského.

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Mrtví v Badger’s Drift (Vraždy v Midsomeru 1)

Mrtví v Badger’s Drift (Vraždy v Midsomeru 1)

Pokud oběť znala svého vraha, určitě ho znáte i vy, a on zná vás. Na smrti postarší slečny Emily Simpsonové neshledá lékař ve vsi Badger’s Drift nic podivného. Její dobrá přítelkyně s ním ovšem nesouhlasí a se svými pochybnostmi se svěří šéfinspektorovi Barnabymu. Od ch…

Obrázek podcastu Setkání s pastýři

Setkání s pastýři

První díl ze série příběhů pro děti ve věku 6–9 let, v němž tři děti žijící v současnosti zažívají velká dobrodružství pokaždé, když se dostanou do minulosti, do doby za Ježíšova života. K tomu nedochází náhodně, ale pokaždé se tak děje, když řeší nějaký „problém“. Cest…

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti

Staré řecké báje a pověsti

{'cs': 'Staré řecké báje a pověsti převyprávěla autorka tak, aby jim snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním nebo pro přípravu do školy. Příjemný poslech!'}

Obrázek podcastu Hotel Pastis

Hotel Pastis

Romantický příběh s kriminální zápletkou plný humoru i napětí. Simon Shaw, šéf dobře prosperující londýnské reklamní agentury, se vydá na dlouho odkládanou dovolenou do slunné Francie. Potřebuje nabrat síly po nedávném rozvodu, věčných tahanicích s chamtivou exmanželkou…

Obrázek podcastu Rok na vsi

Rok na vsi

Rok na vsi - obsáhlá kronika vesnice Hrabůvka. Děj, ve kterém defilují vesnické postavy a postavičky viděné s úctou, láskou, humorem, účastí i odstupem, výrazně rytmizuje koloběh přírody, která se stává dalším hrdinou kroniky. Autor dramatizace Miroslav Krobot v koresp…

Obrázek podcastu Kamil - malíř snů

Kamil - malíř snů

Vašek se těší k dědečkovi a babičce. Děda ho tentokrát vezme na výstavu malíře Kamila Lhotáka v Obecním domě. A Vašek je nadšený. Zvláště z dopravních prostředků. Ta krásná letadla, lodě, ponorky, vlaky, kola a jiné! A to ještě děda tvrdí, že jsou obrazy kouzelné. Večer…

Obrázek podcastu Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Obrázek podcastu H2O a pastýřové snů

H2O a pastýřové snů

Padouch nikdy nespí. Ani nemůže. Vždyť o naše sny mu jde v první řadě! Vzducholoď Abramis po havárii odplula do věčných lodišť, jenže klan H2O – tedy úderná jednotka ve složení Hubert, Hugo a Ofélie – si nezoufá. Ještě je tu strýčkův zrezlý náklaďáček Citroën H se střec…

Obrázek podcastu Vzpomínky národního umělce Josefa Lady / Vzpomínky na Jaroslava Haška

Vzpomínky národního umělce Josefa Lady / Vzpomínky na Jaroslava Haška

Původní titul DM 15049 "Vzpomínky národního umělce Josefa Lady / Vzpomínky na Jaroslava Haška" vyšel poprvé v roce 1957 - ač již byl první snímek digitálně vydán na jiné kompilaci, v původní sestavě vychází titul digitálně poprvé. Titul zajímavý jak pro obsah, tak pro …

Obrázek podcastu Vrazi

Vrazi

Ve čtvrtém kroku k temnotě s názvem Vrazi se posluchač přenese do hájemství příběhů o upírech a strašidelných domech. Prvním z nich je Sářina hrobka anglického námořního důstojníka a spisovatele Fredericka George Loringa. Není bez zajímavosti, že její první překlad do č…

Obrázek podcastu Kůže

Kůže

Hra Ludvíka Aškenazyho vycházející z události, která předcházela lidickou tragédii, patří ke klenotům české rozhlasové tvorby. Jména tvůrců slibují vynikající posluchačský zážitek: před mikrofonem stáli Rudolf Hrušínský, Růžena Merunková a Jiří Adamíra, inscenaci v roce…

Obrázek podcastu Útěk z lodi Hurikán

Útěk z lodi Hurikán

Dramatizace románu R.L.Stevensona Únos.Když David Balfour přijde do domu svého strýce, očekává vřelé přijetí, teplé jídlo a přátelské popovídání. Namísto toho je uvězněn, unesen, ztracen na moři, falešně obviněn z vraždy a ocitá se na útěku s pašerákem, který si říká Al…

Obrázek podcastu Čtvrtek: To nejlepší z Rumcajse

Čtvrtek: To nejlepší z Rumcajse

K dnes už klasickým a stále oblíbeným televizním večerníčkům patří příběhy loupežníka Rumcajse z lesa Řáholce nedaleko Jičína. Na jeho úspěchu se podílely tři velké osobnosti: spisovatel Václav Čtvrtek, výtvarník Radek Pilař a herec Karel Höger. Tento titul vám nabízí z…

Obrázek podcastu Mlýn na mumie

Mlýn na mumie

Komisař Durman je sympatický poživačný prasák. V této staropražské detektivce sice vyšetřuje sérii bizarních vražd, hodně času však věnuje ženským vnadám, dobré krmi či zrzavému moku. Zažijete s ním honičku na střechách zteřelého židovského ghetta, navštívíte nejstarší …

Obrázek podcastu Faustovské srdce Karla Högera

Faustovské srdce Karla Högera

Vzpomínka na velkého českého herce. Listování životními osudy Karla Högera a stejnojmennou knihou společně s Jaroslavou Adamovou a Luďkem Munzarem a archivními zvukovými záznamy.

Obrázek podcastu Toskánsko na každý den

Toskánsko na každý den

Bramasole - malebný italský venkov. Pozvánka do míst, kde autorka našla nový domov, přináší popisy toskánských městeček, zvyků, umění a všemožných vůní vycházející z místních receptů. Vydala se do Itálie, kde spolu s přítelem zakoupili opuštěnou usedlost a našli v ní d…