Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Zasvěcení temnotou

Zasvěcení temnotou

Vítejte v časech nového feudalismu pod nadvládou Umělého Myšlení! Lidstvo se po prohrané válce s umělou inteligencí ponořilo do temného středověku. Ulicemi zpustošené Prahy znovu projíždějí koňské povozy a už za prvním rohem číhá smrtelné nebezpečí. V postapokalyptický

Obrázek podcastu Marie a Magdalény

Marie a Magdalény

Jedna rodová linie a stejný osud Pokud nedokážeme svým dcerám předat příběhy o svých chybách, hrozí, že je budou opakovat. Ale jsou to vůbec chyby, když ničeho nelitujeme? Magdaléna, Libuše i Eva vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino kolekti

Obrázek podcastu Lovec čertov

Lovec čertov

Po udalostiach v Plzni Bohdan Jaroš prestal veriť, že sa ešte niekedy stretne so Steinom a Barbaričom. Na vlastnú päsť putuje po Českej ceste, ktorá spája Prahu s Budínom, pričom sa živí ako nájomný kat a lovec zločincov. V Trnave si ho predvolá gróf Stanislav Thurzo, k

Obrázek podcastu O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 11.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 11.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je psychiatr a spisovatel Jan Cimický.

Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Neotevřené dopisy

Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova

Obrázek podcastu Noční žokej

Noční žokej

Antonín Přidal. Příběh jednoho nočního rozhlasového vysílání. Režie Hana Kofránková.O klamných iluzích, strachu z osamění, ale i o lásce a smrti vypráví komorní příběh několika postav, jejichž osudy dramaticky propojí jeden rozhlasový moderátor a jeho noční pořad.

Obrázek podcastu Neapolská choroba

Neapolská choroba

Pavel Landovský v groteskní sci-fi o nemocech mocných a (ne)možnostech léčby. Do pochybné nemocnice uprostřed přebujelého lesa přichází Komoří léčit svoje banální potíže, které ale sám diagnostikuje jako interesantní pohlavní chorobu, a staví tak lékaře před neřešitelný

Obrázek podcastu Aforkalypsa

Aforkalypsa

Humoristický fantasy román ze sarkastické dílny Jakuba Boudy, kde barbar Conan hraje až druhé housle. Svět, ve kterém řinčení mečů, doplňuje hučení metaných ohnivých koulí a rachot blesků, zatímco ti co nebojují, kouří zakázaný herb rostoucí v horách. Schyluje se k válc

Obrázek podcastu Bílé apartmá

Bílé apartmá

Bílé apartmá, to je název jedné z nejznámějších povídek spisovatele a bývalého politického vězně Jiřího Stránského. Neskrývá se kupodivu v luxusním hotelu, ale vězňové tak přezdívají marodce v komunistickém lágru. Když se jednomu z nich splní sen a v "bílém apartmá" se

Obrázek podcastu Les

Les

Dva provinční herci komik Šťastlivec a tragéd Nešťastlivec se setkají, když marně hledají po ruském venkově angažmá. Společná cesta je zavede na statek, kde se statkářka Gurmyžská snaží připravit svou neteř o dědictví. To je výchozí situace komedie klasika ruského divad

Obrázek podcastu MAVERICK – Pěšec na odpis

MAVERICK – Pěšec na odpis

Jeden z nejlepších tvůrců české fantastiky Miroslav Žamboch přichází s dalším úderným příběhem z jeho oblíbeného žánru fantasy. Rozsáhlá novela „MAVERICK – Pěšec na odpis“ se řadí do úspěšné řady Žambochových knižních „kolibříků“, z níž vám přinášíme již čtvrtý příběh.

Obrázek podcastu Josefina

Josefina

Josefina nabízí úsměvný příběh z prostředí studentů dramatické konzervatoře. Vančurova divadelní komedie byla poprvé realizována v roce 1957, protože byla objevena až později v pozůstalosti spisovatele. Příběh dívky Josefiny je variací Shawovův Pygmalion.Upozorňujeme na

Obrázek podcastu Dědictví

Dědictví

Ještě v létě byla Eva docela jiná: potřeštěná mladá holka, která poslouchá divokou hudbu a netrápí se tím, co s ní bude a jakou práci si najde. Jenže pak se v rodině objevil otčím. A tetička Anda, která žila celý život na samotě a nikdy se tam nebála, se ve své starobyl

Obrázek podcastu Veterán

Veterán

Drsný svět mezi ocelí a magií – první část trilogie odehrávající se v prostředí románu „Seržant“ oceněného Akademií science-fiction, fantasy a hororu. Vstupte do úvodního příběhu, v němž se další ikonický Žambochův hrdina, veterán Max Bronštejnm ocitá ve světě, v němž s

Obrázek podcastu Černý korzár

Černý korzár

Padouch musí za své činy zaplatit! Příběh italského šlechtice, který mstí smrt svých bratrů. Odehrává se pozadí bojů námořních lupičů a korzárů proti španělským koloniím v 17. století. Ze tmy vystoupil muž v hedvábném kabátci. „Černý korzár,“ zašeptali piráti. „Vy jst

Obrázek podcastu Les přízraků

Les přízraků

Další z historických detektivek s Joachimem Steinem, zasazených do dob protitureckých válek na sklonku 16. století, odkrývá kapitánova zranitelná místa. Klidné Vánoce Joachima Steina s rodinou na hradě Stříbrná skála zkalí potyčka se zločineckým podsvětím v nedalekém m

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 1

Povídky Šimka a Grossmanna 1

Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed

Obrázek podcastu Silnější než smrt

Silnější než smrt

Dramatická rekonstrukce příběhu čs.horolezecké expedice v Peru 31.5.1970.Jedenatřicátého května 1970 postihlo Peru silné zemětřesení, při kterém zahynulo přibližně 75 tisíc lidí. Několik měst a vesnic bylo srovnáno se zemí. V osudný den stanovala na úpatí hory Huascarán

Obrázek podcastu Jak se vraždí v Čechách

Jak se vraždí v Čechách

Jak se vraždí v Čechách - audiokniha obsahuje autentický dokument o zločinných praktikách v Česku. Autor Luboš Xaver Veselý. Účinkují Lukáš Janota, Zdeněk Bureš, Vojtěch Blahuta, Lukáš Kantor, Jan Brožek, Martin Havelka, Kristian Pekar, Aleš Slanina, Tomáš Sagher, Jakub

Obrázek podcastu Její pastorkyňa (2015)

Její pastorkyňa (2015)

Nové nastudování hry Její pastorkyňa připravil režisér Aleš Vrzák s Helenou Dvořákovou v roli Kostelničky a Klárou Suchou jako Jenůfou. Dvě ústřední mužské postavy, nevlastní bratry Števu a Lacu, si zahráli Ondřej Brousek a Jiří Vyorálek. Režisér se při práci nepouštěl

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat

Obrázek podcastu Štěstí

Štěstí

Jiří Stránský byl ve vykonstruovaném soudním procesu odsouzen na osm let - ty prožil v pracovních táborech. Poznal tam příběhy mnoha mužů nepohodlných tehdejší komunistické moci, odsouzených k mnohaletým trestům. V prostředí lágrů a kriminálů padesátých let se také odeh

Obrázek podcastu Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka

Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka

Profesor UK, prezident České křesťanské akademie a farář Akademické farnosti Praha, člen Evropské akademie věd a umění, Tomáš Halík patří mezi významné české intelektuály a morální autority, uznávané doma i ve světě. Je autorem řady knih, přeložených do různých světovýc

Obrázek podcastu Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Vyprávění o českém hrdinovi, který z okupované vlasti utekl do Francie, odkud se vydal do Velké Británie a nastoupil do královského letectva. Kniha vypráví o jeho mnohých odvážných a riskantních útěcích z německého zajetí. Ze vzpomínek pamětníků a jeho ženy je tak poskl