Bezmocní tohoto světa
Děj románu se odehrává na přelomu tisíciletí v Petrohradě, kde žije a schází se skupina lidí s nadpřirozenými schopnostmi, jež byly objeveny a rozvinuty tajemným mistrem, sensejem. Když se jeden z členů této skupiny stane terčem vydírání ze strany mafiánského bosse, kte…

Malé ženy
Bestseller, který nikdy neomrzí. Příběh čtyř sester odehrávající se v době občanské války v Americe. Romantické ideály a sourozenecká soudržnost pomáhají přežít krutou dobu. Zpola autobiografický román, v němž autorka líčí příběh své rodiny. Čtyři sestry, sedmnáctiletá…

Přístav v mlze
Komisař Maigret řeší případ záhadné vraždy, nenadálého dědictví a tajemných rodinných souvislostí.

Jožánek
Rodiče pětiletého Jožky Karpíška odjíždějí služebně na dva měsíce do Londýna a chlapce svěří do péče sousedky, paní Pokorné. Jožánek však uteče ke svému dědečkovi, který je bývalý převozník. Bydlí přímo u vody se psem Sultánem a oslíkem Kylijánem. Tady chlapec prožívá k…

100 statečných - Host č. 98 - Jindřich Böhm 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Böhm (vrakový potápěč)

Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku
To jeli dva ve vlaku už svým názvem připomíná začátek nějakého vtipu. Na té hříčce je znát, že jsem byl venkovským učitelem a že jsem miloval Fráňu Šrámka a Karla Čapka. Nejvíc vás asi potěší dva herci, kteří tu zanechali stopu svých hlasů: Bohuš Záhorský a Rudolf Deyl …

Pohřbená pravda
Nález starých kosterních ostatků na pomezí dvou policejních okrsků postaví inspektorku Kim Stoneovou nejen před nový případ, ale také před neobvyklou výzvu – spolupracovat s bývalým parťákem, s nímž se nerozešla právě v dobrém. Podrobný průzkum hrobu odhalí, že těl tu l…

Dekameron: Den desátý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Lanďák
Vzpomínky herce Pavla Landovského (čte Michal Pavlata), které sepsal spolu se svou ženou Helenou Albertovou, jsou stejně svérázným svědectvím o životě a herectví této nepřehlédnutelné osobnosti českého divadla, jako je svérázný on sám. Jsou napsány s ohromnou uvolněnost…

Chrám Matky Boží v Paříži
Tragický příběh znetvořeného Quasimoda a krásné Esmeraldy z pera známého románu francouzského klasika Victora Huga. Četba na pokračovánív režii Hany Kofránkové. Čte Petr Kostka.

Smutek poručíka Borůvky
Vtip, nadhled, smutné oči – a vyšetřování zločinů. Soubor vtipně napsaných detektivních povídek z šedesátých let, které spojuje postava melancholického vyšetřovatele – poručíka Borůvky. Josef Škvorecký se asi musel dobře bavit při psaní příběhů postaršího melancholick…

Muž z labyrintu
Ne každý labyrint má cestu ven… Na nemocničním lůžku leží osmadvacetiletá Samantha Andrettiová, která byla od svých třinácti let nezvěstná. Prapodivné okolnosti jejího nalezení se snaží rozklíčovat profilovač Green. Všichni doufají, že dokáže v Samanthině popletené mys…

Biomanžel
Biomanžel je volným pokračováním Vieweghova bestselleru Biomanželka (2010), kterého se prodalo více než sto tisíc výtisků a dočkal se úspěšného divadelního zpracování. Známému spisovateli Mojmírovi praskne v cíli pražského maratonu aorta a někdejší sebevědomý světák se …

Dr. No
Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Pohádky 2
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! A proto je tu druhý díl naší nové miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody.

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Hurvínkovy příhody
Několik neznámých Hurvínkových příběhů z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové

Zpupnost
Když jsou nalezena v pražské Kolbence dvě ohořelá těla, všichni se domnívají, že jsou to bezdomovci. Mrtvoly není možné identifikovat, nikomu ale nechybí. A vedle toho se na základě anonymního udání spustí vyšetřování dlouholetých korupčních praktik v největší městské f…

Madeleine the Little Pike and a rainbow ball
Obtížnost četby A2. Pro děti ve věku 6-9 let, mírně pokročilí. Knihu čte rodilý mluvčí. Hlas je doplněn přenádhernými hudebními melodiemi. Pohádkový příběh se šťastným koncem. Madeleine the Little Pike is a rascal. She gets her teeth into anything that moves and is resp…

Meditace mettá
V této knize nás Visu seznamuje se meditací mettá. V první kapitole najdete instrukce, které nám umožňují praktikovat meditaci mettá v nejrůznější životních situacích. Další kapitoly pak popisují rozvíjení dalších tří Čtyř božských dlení – soucitu (karuná), spoluradosti…

Záhadný pan Quin
Povídky pro milovníky dobrých konců. Agatha Christie ve svých povídkách uvádí novou postavu – záhadného pan Harleye Quina, který se objevuje tam, kde je třeba vyřešit roky neobjasněný zločin, jenž komplikuje život ostatním lidem. V povídkové sbírce Záhadný pan Quin se j…

František Palacký - Aristokrat českého ducha
František Palacký (1798–1876) je vnímán jako Otec národa, politik a zakladatel české moderní historiografie, ale za touto oficiální fasádou se skrývá nevšední člověk, který zažil nejen slávu a ocenění, ale i nezdary a osobní utrpení. Jeho fascinující životní příběh přib…

Zikmund Lucemburský
Tajné vzpomínky, sepsané po vzoru císaře Karla, mého milovaného otce Závěrečný díl Lucemburské pentalogie přináší zápisky ze života posledního Lucemburka na českém trůnu – Zikmunda. Jestliže Václavova vláda, i jeho osoba bývají posuzovány s rozpaky, v případě Zikmunda b…