Audiokniha Zapomenuté věci zapomenutého génia (výběr z her)

Nemesis
Rozhlasová dramatizace čtvrtého případu detektiva Harryho Holea z roku 2013. V bankovní pobočce v centru Osla dostává vedoucí 25 vteřin na to, aby otevřel trezor, vybral z něj peníze a naházel je do připravené tašky. Limit o 6 vteřin překročí... Jo Nesbø (*1960 v Oslu),…

Temná tajemství
Zavražděný gymnazista? Smutná záležitost, ale hlavně nesmí utrpět dobrá pověst školy! Poklidný život obyvatel švédského Västerås, proslulého pěstováním okurek a množstvím cyklostezek, naruší nález zohaveného těla šestnáctiletého chlapce v nedalekých bažinách. Rogeru Eri…

Tanečník
Hledá se zabiják. Zvláštní znamení: tetování smrtky tančící se ženou před rakví. Profesionální nájemný vrah zvaný Tanečník se chystá během pětačtyřiceti hodin zlikvidovat tři nepohodlné svědky v případu vlivného obchodníka se zbraněmi. Dokáže mu v tom zabránit ochrnutý …

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Písečný muž
Byl to právě komisař Joona Linna se svým kolegou, který před třinácti lety dopadl nebezpečného sériového zabijáka Jurka Waltera, jehož řádění ale záhadně pokračovalo a ohrožovalo detektivovy nejbližší. Dávno zahojené rány se znovu otevírají, když se jedné chladné zimní …

Válka světů
Lidstvo je postaveno před rozhodující bitvu o svou holou existenci! Na Zemi přistávají záhadní mimozemšťané a lidstvo je postaveno před rozhodující bitvu o svou holou existenci! Příběh odehrávající se v Anglii na konci 19. století barvitě líčí invazi Marťanů na Zemi a p…

Linka důvěry
Česká rozhlasová hra slavila úspěchy na festivalu Prix Italia v době svého největšího rozkvětu v 60. letech. V roce 1966 získala hlavní cenu od mezinárodní poroty. Režisérem byl Jiří Horčička. Třináct nočních zastavení na telefonní lince důvěry, kde právě slouží doktork…

Napoleon
Alexandre Dumas starší byl vypravěčským mistrem. Jeho romány jsou nadčasové, stále čtenářsky atraktivní. Je méně známé, že nepsal pouze fikce, ale vytvořil také několik životopisů skutečných historických osobností. Jeho zřejmě nejznámější biografií je životopis Napoleon…

Hrobová hora
V Lost Creek se scházejí členové podpůrné skupiny pro rodiny pohřešovaných. Pozornost Madison Harperové ale upoutá především jeden případ: před pěti lety se dvě dívky a jejich kamarád vydali na túru na nechvalně proslulou Hrobovou horu. Vrátil se jen on. Madison se zdá,…

Isabela a bílé mraky
Isabele je jedenáct, bydlí v Praze a právě končí pátou třídu. V den vysvědčení se doma dozví nečekanou novinku: rodina se přestěhuje na venkov, kde chtějí maminka s tatínkem založit kozí farmu a hospodařit. Isabela je nejdřív nešťastná, ale život na statku si postupně z…

Anne ze Zeleného domu
Naštěstí mám fantazii. Co asi dělají lidé, kteří ji nemají? Upovídané hubené děvčátko se zrzavými copy přijíždí na nádraží v Bright Riveru na kanadském ostrově Prince Edwarda. Co tady Anne Shirleyovou asi čeká? Dvojice stárnoucích sourozenců, kteří se rozhodli, že k sob…

Noční pád
Za soumraku na pláži na Long Islandu se Bob Mitchell a Janet Whitneyová oddávají milostným radovánkám a vše si natáčejí na kameru postavenou tak, aby zachytila každý lechtivý detail. Noční oblohu však najednou ozáří obrovský výbuch. Zatímco se policejní vozy ženou k mís…

Ve větvích Yggdrasilu
Agátin život se konečně srovnal. Má kde bydlet, stabilní práci, pár kamarádů. Po letech problémů se všechno zdá skvělé. Než se ztratí v lese. Než se ji kamarád pokusí zastřelit. A než taxíkem srazí severského boha.

Zlovůle
Vězeň odsouzený na doživotí za vraždu dvou dívek se rozhodne policii ukázat, kam skryl nikdy nenalezené tělo třetí oběti. Připravená prověrka na místě se však zvrtne a vrah za dramatických okolností uprchne. Wisting i jeho kolega Stiller z oddělení dlouhodobě nevyřešený…

Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl
Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie. Přinášel reportáže z dění v Donbasu i na Krymu, informoval o soudu s pilotkou Savčenkovou, zblízka sledoval Vladimira Putina a z prvn…

Ledový dech
V koloniální Americe zavál ledový dech revoluce… Píše se rok 1772 a mezi americkými osadníky to vře. Jamie Fraser cítí, že povstání se blíží, a jeho milovaná Claire už ví, kdo nakonec vyhraje. Jenže vědět, co přijde, je jedna věc – a přežít to ve zdraví je věc druhá. Ja…

Štědrý večer
Josef K. Šlejhar (1864-1914) pocházel z rodiny přísného plátenického faktora. Vydal skoro dvacet knih (debutoval povídkou Kuře melancholik, svým asi nejproslulejším dílem), přitom několik rozsáhlých próz bylo otištěno jen v časopisech, střídal různé nakladatele. Povídka…

Poslední na řadě
Daleko od skotského pobřeží se nachází ostrov Mull, mezi jehož obyvateli stále koluje řada pověr. Clarkovi se sem vydávají hledat nový život, když však jejich dcera zmizí, narážejí jen na lhostejnost místních. Rodiče si tedy najmou kanadskou soukromou vyšetřovatelku Sad…

Propast smrti
Další případ Kate Marshallové ve skvělém podání Martina Stránského. Soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera má svůj první velký případ. Před dvanácti lety zmizela novinářka Joanna Duncanová, která se naposledy zabývala velkým politickým skandál…

Padrino Krejčíř - Žralok
Kniha popisuje poslední fázi vyšetřování aktivit zločince Radovana Krejčíře v České republice, tedy od roku 2002 do roku 2005. Kniha vnáší jasno do mnoha kriminálních případů, které se tu v té době odehrály, včetně několika vražd a únosů. A přináší rekonstrukci útěku Kr…

Život na uzdě
Žijeme v éře paradoxů: zatímco společnost bohatne, my lidé nejsme šťastnější. Psychických problémů přibývá a mnozí z nás hledají úlevu tam, kde není. Co se to s námi vlastně děje? Jak z tohoto začarovaného kruhu ven? Mentální kouč Marian Jelínek v rozhovoru s novinářkou…

Balada o ptácích a hadech
Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctéh…

Smrtící nádech
Tělo mladé dívky ležící obličejem dolů v bazénu – bílé tenisky stále na nohou, kaštanové vlasy rozprostřené jako svatozář – je to poslední, co detektiv Josie Quinnová očekává při ranní návštěvě svého bratra před vyučováním na Dentonské univerzitě. Zatímco vytahuje dívči…

Klan Rudé lišky
Audiokniha Klan Rudé lišky obsahuje třináctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #13 Nastal čas, aby přicházející nová generace hraničářů převzala svou zodpovědnost a chránila Araluenské království. Hraničářka Maddie úspěšně ukončila třetí rok své…