Audiokniha Zápisky z tranzice

Karlínská č. 5
Původní LP album 1218 0488 "Helena Šmahelová Karlínská č. 5" vydal Supraphon v roce 1984 - nyní toto vyprávění o partě dětí z pražského činžáku, které se rozhodly pomoci svému kamarádovi, jemuž onemocněla maminka, vychází poprvé digitálně. HELENA ŠMAHELOVÁ (*14. červen…

Mumínci a čarodějův klobouk
Ať se tam dělo, co dělo, na nudu nikomu času nezbývalo. A to byla přece velká výhoda. Není nad to, probudit se po dlouhém zimním spánku do prvního jarního rána... Všichni tvorečkové běhají v tajícím sněhu, hledají své věci, chvilku se zastaví na kus řeči, ale pak spěch…

Nauč se to!
>> Nauč se to! je návod, jak se efektivně porvat s učením a pamatováním si – a pokud jste pedagog nebo lektor, tak i s tím, jak svoje znalosti předávat co nejúčinněji. Schválně, vzpomenete si, kdy vám naposledy někdo radil s tím, jak se vlastně učit? A kolik vám tehdy b…

Sněhurka z vesmíru
Spisovatel Sebastian neprožívá zrovna nejšťastnější období svého života. Vztah s manželkou skomírá, syn se proti jeho vůli chce vydat také na spisovatelskou dráhu. On sám je totiž slavný, uznávaný a bohatý, ale vůči svým schopnostem, a vlastně i vůči možnostem literatur…

Nic nebude jako dřív
Zlo má ďábelskou podobu… Abigail Campanová, zámožná matka sedmnáctileté dcery, přijíždí domů dřív, než měla v plánu. Dveře nachází odemčené a jedno z oken rozbité. Vyděšená spěchá k dceřinu pokoji a už na chodbě ji čeká hrůzný výjev: nad bezvládnou krvácející Emmou se t…

Exodus
Už zase chcete internovat lidi, pánové? Po Osvětimi a Treblince? Listopad 1946. Americká válečná vdova Kitty Fremontová coby dětská sestra s empatií ošetřuje i pacienty jiné rasy. To Ari ben Kanaan zosobňuje vášnivého bojovníka za věc sionismu: jedinkrát nepovolí a neza…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů
Mezinárodní bestseller v podání Zuzany Slavíkové.\n\nKniha sleduje vzestup proslulé italské dynastie Floriů od skromných začátků až na vrchol přísné hierarchie uzavřené sicilské společnosti.\n\nOd začátku 19. do poloviny 20. století rodina Floriů prakticky převzala vlád…

Skleněný pokoj
Příběh inspirovaný osudem brněnské vily Tugendhat zrcadlí v životech majitelů domu tragický úděl českého národa během 20. století. Snoubenci Viktor a Liesel chtějí vstoupit do manželského života stylově a moderně – v domě, který bude jejich pokrokový pohled na život nés…

100 statečných - Host č. 13 - Ilona Kejklíčková 06.06.2014
Hostem L. Výborné - I. Kejklíčková (klinická logopedka)

Marie Antoinetta a revoluce
Druhý díl biografie o Marie Antoinettě přináší strhující vyprávění o cestě francouzské královny pod gilotinu. Clara Tschudi si všímá proměny osobnosti dcery Marie Terezie. Z pyšné a rozmařilé panovnice se postupně stává smutná, rezignovaná a osamělá žena bez přátel. Kn…

Sněhová královna
Eduard Cupák vypravuje jeden z nejkrásnějších světových pohádových příběhů o Sněhové královně.

Cukrárna v Paříži
Romantická cukrárna čeká na svoje objevení. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Kdysi vyhlášená pařížská cukrárna se brzy zavře, ještě zbývá poslední cukrářský kurz. Právě na něj míří z anglického venkova i třicetiletá Nina Hadleyová. Kromě odpalovaného těsta se ale…

Kniha džunglí - Člověk jde k lidem
Druhý díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího s…

Mesačná sestra
Po smrti svojho otca, záhadného milionára tatka Slaného sa Tiggy D'Aplièse intuitívne rozhodne odcestovať na krásnu, no divokú škótsku Vysočinu. Tam prijme prácu, ktorá jej prináša potešenie – stará sa o zvieratá na odľahlom panstve Kinnaird, kde ju zamestnal tajomný ma…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Agnes a ostrov Stínů
Stýskalo se vám po odvážné Agnes, veselém Karim, drzé koale Bobo, sucharovi Gormovi, moudrém Ezrovi a laskavé Leile? Vydejte se spolu s nimi vstříc dalšímu dobrodružství! Už jsou to dva roky, co se Agnes vrátila ze Zakázané hory. Od té doby život ve vesnici Magrejů na o…

Jóga vědomí slovem 3
Jóga vědomí slovem 3 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 13. 1. 2018. Obsah: Princip vědomí – kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (jóga-um prostoru), 3. Kultivace vědomí dechu (jóga-um …

Oheň a krev I.
Fascinující kronika dějin královského rodu Targaryenů, předcházející Hře o trůny. Targaryeni jako jediní z dračích pánů a jezdců uniknou Zkáze Valyrie, usadí se na Dračím kameni a postupně se zmocní vlády nad Západozemím. Přesto se však nedokáží ubránit vnitřním svárům…

Soudce z milosti
Jeden z nejlepších románů spisovatele Ivana Klímy v rozhlasovém zpracováníPříběh soudce Adama Kindla, hrdiny s autobiografickými rysy, zasadil autor do doby začínající normalizace. Obě podoby příběhu reprezentují tematickou oblast autorovy tvorby, v níž je sledován stře…

Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola
Spolužačky Báru, Míšu a Elu, která se do města zrovna přistěhovala, dá jednoho dne dohromady Fabiola, kočka jejich osamělé sousedky, paní Ládvíkové. A to z jednoho prostého důvodu: chce, aby jí holky pomohly vyřešit dávnou záhadu, která paní Ládvíkovou už dlouho trápí. …

Loď s otroky
Populární žurnalista Josef Klíma napsal detektivní román o investigativním novináři, který odhaluje skrytá tajemství politiky. Román je zrcadlem české společnosti po sametové revoluci, kdy se teprve formují pravidla demokracie a tržní mechanismy. Investigativní novinář,…

Ruka
Propojením dvou Doylových příběhů (Ruka a Brazilská kočka) z nichž jeden nese pečeť tajemnosti až mystičnosti, druhý zas přináší téměř detektivní zápletku s hororovým nádechem, vznikla nahrávka, při které mrazí v zádech, ale zároveň se posluchač baví. Vše je totiž vyprá…

Hurvínkovy večerníčky - podzim-zima
Tvůrčí kolektiv Divadla S+H natočil pro Ceskou televizi nový "večerníkovský" seriál. My Vám nabízíme jeho zvukovou podobu obohacenou o lehce zapamatovatelné písničky, na něž v televizním provedení už nevyzbyl čas. Seriál představuje "Hurvínkův rok" a jeho první část - p…

Fimfárum
Fimfárum - Pohádka o duších třech zlých lidí a o proutku "jen o chlup tenčím, než ta nejtenčí rákoska". Vypravěč, čert - David Novotný Kovář - Václav Neužil Kovářka - Klára Suchá Lokaj - Jaroslav Plesl Knížepán - Hanuš Bor Čochtan - Radek Holub Tchyně - Valérie Zawadská…