Audiokniha Zajímavosti anglicky

Metráček I.
Nemožně tlustá holka se nevzdává. Hledání sebe sama, svého sebevědomí i místa na světě a mezi přáteli. To jsou témata, která v dospívání řeší každý mladý člověk. Korpulentní Jitka se postaví posmívání svých spolužáků svou odhodlaností ukázat jim, že i „nemožně tlustá h…

Spolubývajúca
Tiffy si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť. Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, ktorý ponúka spolubývanie so zdieľanou manželskou po…

Julie mezi slovy
Maminka nebyla začarovaná vždycky. Dřív bývala nejbáječnější maminkou na světě… Je to průšvih a nespravedlnost. Těmhle slovům desetiletá školačka Julie rozumí, zato ji pořád děsí, proč se její maminka-alkoholička po rodinném rozvratu odmítla stýkat s ní i s její sestřič…

Obyčejný život (2019)
Trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a patří k …

Pohádky víly srdíčkové – O veliké řepě
Pohádka O veliké řepě je plná veselých písniček, trochu se v ní ráčkuje, a končí poučením, že je dobře, když si vzájemně pomáháme.

Nezapomeň na zlé časy
Günter K. Koschorrek nebyl vojevůdcem, ani vědcem nebo historikem. Válku prožíval jinak než ti ve štábech nebo na velitelských stanovištích. Bylo mu 19 let, když byl povolán do války v její nejhorší fázi a ta mu ukázala svou neúprosnou tvrdost. Nacistický režim, který n…

Trieste Centrale
Winterberg opět na scéně – a tentokrát v roli manžela! Rázovitý stařec Wenzel Winterberg, který se narodil v Liberci a je stejně starý jako tamní krematorium i Československá republika, právě sedí v berlínské hospůdce nad pivem se svým společníkem Janem Krausem a vyprá…

Krasosmutnění
Kniha povídek Krasosmutnění je prostřední částí Hrabalovy vzpomínkové trilogie Městečko u vody, která postupně vycházela v letech 1976 až 1981. První částí jsou Postřižiny, třetí Harlekýnovy miliony. Autobiografické povídky vypráví o době, kdy autor žil s rodiči v nymbu…

Poplach v slepičím rajónu
V jedné vesnici na Klatovsku se odehrává něco neobyčejného. Jakýsi cizí člověk zabral slepicím zpustlou zahradu. To se nesmí nechat jen tak! Slepice se rozhodnou vyhlásit člověku válku. Naštěstí mají mezi sebou Sabinu, která je rodilou vůdkyní, odbornici na vynálezy Eli…

Krysař
Cyklus Literatura do ucha vám přináší dramatizace světové i české klasiky ve zkrácené podobě, neochuzené o to podstatné a s citacemi. Uslyšíte nejen samotný příběh, ale dozvíte se i přehledně shrnuté informace o autorovi, jeho životě a díle i dobovém kontextu. Poslechně…

Košlerová: Včelí medvídci a Pučmeloud
Úspěch včelích medvídků u dětského publika spočívá v souhře vtipného příběhu a chytrých písní Zdeňka Svěráka a Petra Skoumala. V dalším pokračování historek dvou čmeláků Čmeldy a Brumdy a jejich strašidla Pučmelouda se seznámíme také s paní Pučmeloudovou, do které se ob…

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že…

Drsný spasitel - Část 1.
První část jednoho z nejlepších postapokalyptických románů od českého autora, fenomenálního Miroslava Žambocha. Století válek mezi lidmi a bytostmi z Druhé strany reality změnilo svět. Možná je to jen zvláštní muž bez paměti, možná démon, netvor s okem nadaným vlastní z…

Deník dobrovolníka
Z deníku dobrovolníka a jeho ženy. Jmenuje se Mac. Je bývalý profesionální voják AČR, ale také manžel a otec dvou synů. Od roku 2022 dobrovolně působí v bojových zónách napadené Ukrajiny jako medik, instruktor a koordinátor pomoci těm, kteří to potřebují nejvíce. Je jed…

Hodina modrých slonů
Pohádkové vyprávění podle stejnojmenné knihy Oty Hofmana, ve kterém se společně s Vlastimilem Brodským dozvíme, jak Tomáš a Zuzanka dorazili na Vánoční ostrovy a objevili tam stádo modrých slonů, jak našli sloní oko a nakonec i to, jak jim oběma začali Vánoce...

Poslední výkřik
Detektiv Lexi Bennettová se prochází ulicemi Canterbury, když zaslechne křik. Pod jednou z městských věží najde ležet tělo dospívající dívky. Skočila, spadla, nebo ji někdo strčil? Oliviini zoufalí rodiče tvrdí, že jejich dcera, talentovaná hudebnice, neměla pro sebevra…

Jak jsme pašovali Turka
Druhá série povídek z cyklu Povídky a průpovídky. Patnáct jiskřivých příhod, které byly primárně napsané pro vyprávění na divadelních prknech. Jsou to historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i …

Símka: Druhý začátek
POKRAČOVÁNÍ ÚSPĚŠNÉHO ROMÁNU Simoně, které každý říká Símka, se po smrti mámy otevírá nová kapitola. Najednou má prostor dýchat. Má volnost, jakou nikdy nepoznala. Nastal čas žít podruhé a tentokrát sama za sebe. Ale jde to vůbec, když vás odmalička učili, že si štěstí…

Feťák
Droga vyhrává kontumačně Burroughsova prvotina, v níž se autor pokouší „co možná nejpřesnějšími a nejjednoduššími slovy“ zachytit svou zkušenost s drogami. Nevzrušené dětství na americkém Středozápadě. A také strach z nočních můr a fyzického násilí, halucinace a plachos…

KORA PAÁ do auta i do postýlky
PODPORUJEME LOUTKOVÉ DIVADLO! NÁKUPEM AUDIOKNIHY PODPOŘÍTE BUCHTY A LOUTKY. Pohádkové cd" KORA PÁÁ" je audio úprava dětských představení Buchet a loutek. A to Kocour v botách a Vánoční raketa. Buchty a loutky svým neobvyklým způsobem tvorby vytvářejí unikátní divadeln…

Šekelí léta
Co v 90. letech vedlo mladého ostravského Žida k tomu, aby se přestěhoval do Izraele? David Shorf vzpomíná, kterak v Zemi zaslíbené poznával místní kulturu, hledal sebe sama, obrážel bary a balil holky. Co fungovalo (a co ne) na číšnici jemenského původu, irácko-ruskou …

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Konec stárnutí
Říká se, že stáří je přirozené a jeho následky neodvratitelné. Říká se, že se musíme smířit s koncem života doprovázeným jednou či více chronickými nemocemi. Kdo by pak chtěl žít do sta let, když už je to stejně jen přežívání a žádná zábava...? Prof. David Sinclair spol…

Marie Rottrová vypravuje pohádky Františka Nepila a zpívá své písničky
Po jubilejních oslavách v podobě 3CD kompilace a 17CD/DVD boxu přichází digitální chvíle pro všechna důležitá samostatná alba Marie Rottrové. Fanoušci tak dostávají k dispozici maximum albových nahrávek jedné za zásadních ženských postav naší populární hudby, tentokrát …