Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Zahrada sirén

Audiokniha Zahrada sirén

Délka:

15 hod 18 min

Čte:

Jiří Wittek

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Pavlát: Osm světel / Židovské příběhy a pohádky

Pavlát: Osm světel / Židovské příběhy a pohádky

O počátcích světa, pohádky o králích, prorocích a rabínech ale i bajky o zvířátkách a humorné příběhy z městečka Chelmu Židovská kultura patří k nejstarším na světě. Kromě hebrejské části Bible má i své pohádkově laděné příběhy, legendy a bajky, jež mnohdy dělí tisíce

Obrázek podcastu Smrt Pazuchina

Smrt Pazuchina

Michail Saltykov-Ščedrin se ve svých komediích vysmíval hrabivosti a neotesanosti svých současníků. Hra Smrt Pazuchina se točí kolem událostí, které rozvíří hrstka dědiců po smrti bohatého statkáře. V roce 1991 inscenaci nastudovala Lída Engelová.V titulní roli Ivana Pr

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Táňa Medvecká.

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan

Obrázek podcastu Žijte nejen o víkendu

Žijte nejen o víkendu

Jak práce dokáže proměnit náš život. Je čas zastavit se a najít vnitřní klid. Svatý Benedikt tvrdil, že modlitba je pramenem, ze kterého vyvěrá práce. Anselm Grün se zamýšlí nad tím, jak dnes sladit modlitbu a práci, život a povolání. Benediktinské „ora et labora“ ve

Obrázek podcastu Tříkrálová hra z Rosic

Tříkrálová hra z Rosic

Rozhlasová úprava dramatického textu z pera neznámého českého vzdělance, dochovaného v pozdní variantě obchůzkové hry z Rosic u Brna. Hra je ovlivněna znalostí evangelií i ohlasy školského dramatu, barokní symbolikou, ale také tradicí vánočních písní a kantorských pasto

Obrázek podcastu Čapek: Povídky a apokryfy

Čapek: Povídky a apokryfy

Povídky z jedné a druhé kapsy a Apokryfy patřily a stále patří k nejúspěšnějším knihám klasika české moderní prózy Karla Čapka. V šedesátých letech minulého století natočil Supraphon některé z povídek a aforismů s tehdy předními interprety, kteří dnes představují legend

Obrázek podcastu Hermeneutika mystéria

Hermeneutika mystéria

Ctirad V. Pospíšil ve vzdělávacím cyklu nastiňuje základní periodizaci dějin teologie a osvětluje základní principy myšlení současné katolické dogmatické teologie. Dalšími tématy jsou například poměr mezi jednotou víry a pluralitou v teologii, způsob interpretace dogmat

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014

100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Burianová (historička z Národního muzea)

Obrázek podcastu Tunel 29

Tunel 29

V lete 1962 mladý študent Joachim Rudolph vykopal tunel pod Berlínskym múrom. Na druhej strane vo východnom Berlíne čakali desiatky mužov, žien a detí – ochotní riskovať všetko, aby mohli utiecť. Dokumentárny román Tunel 29 od uznávanej autorky podcastu BBC Radio 4 Hel

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Lada: Bubáci a hastrmani

Lada: Bubáci a hastrmani

Původní titul 1 18 2049 Bubáci a hastrmani autora JOSEFA LADY (*17.12.1887 – †14.12.1957) vydal Supraphon v roce 1977 - nyní vychází kompletní nahrávka poprvé digitálně. V nahrávce ze supraphonského studia Lucerna účinkují Josef Beyvl, Karel Effa, Jiřina Jirásková, Jaro

Obrázek podcastu Galerie slávy – Luboš Xaver Veselý

Galerie slávy – Luboš Xaver Veselý

Galerie slávy –Luboš Xaver Veselý - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje tentokrát Václav Knop. VydavatelstvíSixFresh s.r.o. připravilo pro posluchače cyklus poutavých biografických rozhovorů se známými osobnostmi. Každý, kdo za

Obrázek podcastu Robinson Crusoe

Robinson Crusoe

{'cs': 'Slavný román Daniela Defoa býval často považován za knihu pro děti příliš těžkou a nesrozumitelnou. Od jeho vzniku byly napsány mnohé verze pro mládež, v nichž se původní obsah do jisté míry stírá. Převyprávění spisovatele Františka Novotného se tak stalo doslov

Obrázek podcastu Svobodná v Evropě

Svobodná v Evropě

Hlas Svobodné Evropy, hlas Lídy Rakušanové. Vzpomínky legendární novinářky v autorské interpretaci jsou ohlédnutí za životem a osobnostmi, které potkala nejen v Rádiu Svobodná Evropa. Autobiografie česko-německé novinářky a spisovatelky popisuje nesmírně vzrušující živ

Obrázek podcastu Figurky

Figurky

Figurky uzavírají Nerudovy Povídky malostranské a spolu s "Týdnem v tichém domě" tvoří rámec celého cyklu obrázků ze života pražské čtvrti, kterou autor důvěrně poznal od útlého dětství. Na Malé Straně prožil Jan Neruda víc než třicet let, v roce 1934 se narodil v Újezd

Obrázek podcastu Lamková: Káťa a Škubánek

Lamková: Káťa a Škubánek

Oblíbený televizní večerníček s půvabně něžným přednesem Jitky Molavcové se stal předlohou této nové zvukové nahrávky. Jde o novinku s použitím hudby Angelo Michajlova a jeho ústřední písničky, která doprovází každý příběh z dobrodružství holčičky Káti a jejího psa Škub

Obrázek podcastu Takový milý chlapec

Takový milý chlapec

Jaroslava Moserová - Davidová a její monodrama, oceněné prvním místem na Celostátní přehlídce českých a slovenských rozhlasových her v roce 1988. Zpověď ženy, která se dostala do konfliktu se svým svědomím. V roli ženy - v uhrančivém hereckém monologu: Jaroslava Adamová

Obrázek podcastu Walden aneb Život v lesích

Walden aneb Život v lesích

Americký filozof a básník Henry David Thoreau (1817-1862) je považován za zakladatele přírodního eseje v moderní světové literatuře. V letech 1845-1847 se dobrovolně nastěhoval do osamělé lesní chaty, kterou si postavil na břehu jezera Walden v americkém státě Massachus

Obrázek podcastu O katechezi od Adama

O katechezi od Adama

Nové a neotřelé pohledy na věrouku a moderní katechezi katolické církve: přesně to nabízí cyklus pořadů, ve kterém se doktor teologie David Bouma zabývá také otázkou, čemu u nás lidé věří a proč. Z čeho vychází učení církve? Co to vlastně církev je a jak tento pojem mám

Obrázek podcastu Tichý dvojhlas

Tichý dvojhlas

Korespondence L. Chudíka s básníkem J. Seifertem, nositelem Nobelovy ceny za literaturu 1984, odhaluje lidský rozměr velikánů verše i slova, pokoru a úctu obou k univerzálním hodnotám lidské morálky. Knihu oceněnou jako Najkrajšia kniha Slovenska 2011 ilustrovali Oldřic

Obrázek podcastu Rok na vsi

Rok na vsi

Fiktivní moravská ves Habrůvka koncem 19. století je jevištěm, na němž se odehrávají každodenní radosti a strasti místních obyvatel. Staré lidové obyčeje, církevní svátky, život v harmonii s přírodou i Bohem, ale také sousedské spory, závist, láska, cizoložství, nemanže

Obrázek podcastu Handmade byznys

Handmade byznys

>> „Kniha má jedinou vadu: nevyšla před šesti lety, kdy jsem začínala já! Věcná racionalita, kterou v ní najdete, vám pomůže k správným podnikatelským rozhodnutím.“ – Barbora Pallová, lesito ## O audioknize Tvoříte. Vyrábíte. Kutíte. Vaše výrobky vás naplňují štěstím

Obrázek podcastu Židovka z Toleda - Mistři slova

Židovka z Toleda - Mistři slova

"Židovka z Toleda - audiokniha obsahuje historický román s židovskou tematikou, jehož autorem je Lion Feuchtwanger. Historický román, který popisuje soužití židů, křesťanů a muslimů ve středověkém Španělsku ve 12. století. Evropa žije svatou válkou a na pozadí těchto hi

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 3.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 3.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je zpěvačka Helena Vondráčková.