Baudelaire: Hořké propasti
Původní EP titul 20369 "Charles Baudelaire Hořké propasti" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní tato malá ukázka z výboru sbírky Květy zla s básněmi Exotický parfum, Léthé, Semper eadem, Harmonie večera, Vyzvání na cestu, Podzimní zpěv a Spleen v překladech Karla Čapka, V…

Dívka, která si říkala Tuesday
Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztrat…

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Toulky českou minulostí - Speciál JAN AMOS KOMENSKÝ
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako speciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkal…

Sofiin svět
Norský učitel Jostein Gaarder spojil ve své knize Sofiin svět zdánlivě neatraktivní témata: dějiny filosofie a příběh dospívání patnáctileté dívky. Román, který byl publikován v roce 1991, ovšem slaví neuvěřitelný úspěch; vzápětí po svém norském vydání vyšel v desítkách…

Heuréka!
>> „Neobyčejně otevřený a autentický příběh – s konkrétními radami, spoustou inspirace i odvahou přiznat chyby.“ — Petr Bena, vice chairman of the board Alza.cz<< >> „Místo superlativů nabízí ‚aha‘ momenty a praktické rady z reálného byznysu.“ — Jitka Dvořáková, ex-CEO…

Chaloupka strýčka Toma (1973)
Rozhlasová adaptace slavného románu. Lidsky silný příběh odehrávající se v 19. století na jihu USA nás zavede do období rasové nesnášenlivosti a otrockého ponižování. Dobrodružný a zároveň velmi emotivní příběh natočený podle stejnojmenného románu Harriet Elizabeth Beec…

Pohádky I. O Krásce a Netvorovi
Pohádka, která vaše děti naučí, že se nemají řídit pouze krásou těla, ale i krásou duše.

Lakomec
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Harpagon – Milan Enčev •Anselm, Štika – Otto Rošetzký •Frosina – Dagmar Čárová •Jakub – Jan Rosák •Mariana – Alžběta Fišerová •Kleantes – Štěpán …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Bajky i nebajky
Tak jako v Kiplingově slavné Knize džunglí se vypravíme do světa polidštěných zvířat, jeskynních prapředků, moří, řek a pralesů a uslyšíme příběhy o tom, jak získal velbloud hrb, jak vznikla abeceda či jak zdomácněl pes a kočka. Něžné i moudré, veselé i hravé příběhy pr…

Ježíškovy první Vánoce
Pohádková podoba biblického příběhu o narození Ježíše. Provedou nás jím dva strážní andělé, jeden již postarší anděl v podání Luďka Munzara a jeho malý pomocník Toník. Budou bdít nejen nad jesličkami s právě narozeným Ježíškem, ale i nad celým příběhem, aby byl vyprávěn…

Z rebela mnichem
Svoboda je volbou, pro kterou se může rozhodnout každý z nás. Lama Ješe Losal Rinpočhe a jeho opravdový příběh. Lama Ješe Losal vyrůstal v male vesničce předindustriálního Tibetu a až do svých patnácti let nevěděl, co je to auto nebo silnice. Spolu s ostatními dětmi se …

Macourek: Žofka ředitelkou zoo
Pokračování příběhů chytré a vtipné opičky Žofky, známé z kreslených večerníčků. Petr Nárožný je znamenitým interpretem humorných dobrodružství zvířátek ze zoologické zahrady. Ta si zvolí za svou ředitelku Žofku po sérii jejích nápaditých zásahů do života zoo. Žofka odh…

Chrám Matky Boží v Paříži
Tragický příběh znetvořeného Quasimoda a krásné Esmeraldy z pera známého románu francouzského klasika Victora Huga. Četba na pokračovánív režii Hany Kofránkové. Čte Petr Kostka.

Neštěkej na svého psa
>>Cpou se k nám do postele, blátivými tlapami špiní koberce, kradou boty... Ale stejně je milujeme, že? Protože oni nás taky, z celého svého psího srdce.

Talisman
Paruka je předmět vskutku magické moci, svému držiteli Titovi zajistí nečekaný společenský vzestup, zároveň však spouští kolotoč záměn a nedorozumění, jež mohou mít katastrofální důsledky... Nestroyova komedie Talisman vám připomene, že lidé nejsou ničím jiným než pouhý…

Marie a Magdalény
Jedna rodová linie a stejný osud Pokud nedokážeme svým dcerám předat příběhy o svých chybách, hrozí, že je budou opakovat. Ale jsou to vůbec chyby, když ničeho nelitujeme? Magdaléna, Libuše i Eva vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino kolekti…

Život víry 2025/06
Život víry 2025/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Když je vědec poctivý, začne se ptát „proč“ Odborník na organickou chemii T…

Pohádky o mašinkách
Pohádky o mašinkách připomínají krásným jazykem Devatero pohádek Karla Čapka a staly se klasickou literaturou české tvorby pro děti. Mašinky prožívají veselé i smutné příhody, radosti i smutky. Darebné kousky nejvyššího pana železničáře a černokněžníka Zababy v potu tvá…

Dekameron: Den šestý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Čtvrtek: Rumcajsova loupežnická knížka & Vánoce u Rumcajsů
Padesát let Večerníčků o loupežníku Rumcajsovi oslavíme nově objevenými pohádkami načtenými vynikajícím Vojtěchem Kotkem Letos oslaví televizní Večerníčky s postavou loupežníka Rumcajse padesát let od svého prvního zfilmování. Klasické příběhy z lesa Řáholce a města Ji…

Hastrmancká komedyje
Humorný příběh z časů, kdy postavy z říše bájí měly ještě podobu nikoli jenom vysněnou. Jediný příběh pro sedm vodníků, kteří obývají tentýž rybník. Nejstarším z nich je vodník Vrbovec, jehož ztvárnil - v režii Jiřího Horčičky - František Filipovský. Jeho hastrmanskými …

Jak se hladí duše
Autorská četba z knihy Jak se hladí duše (2020), souborů drobných textů a básní oblíbeného spisovatele a moderátora Františka Novotného, jako např. Studánky v srdci, Chvála otázek, Jak číst myšlenky, O hradech z písku, Jak jsem ani tentokrát neporazil Františka Nepila, …