Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Zahrada a legenda o zachránci

Audiokniha Zahrada a legenda o zachránci

Autor:

Harnach

Délka:

5 hod 49 min

Čte:

Lucie Vondráčková

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Deníček moderního fotra 2

Deníček moderního fotra 2

Jak dostat „tatínka“ do ošetřovny? Nebo spíš do sanatoria pro choromyslné… Pokračování nyní už kultovního Deníčku moderního fotra, v němž otec na mateřské dovolené odhaluje strasti rodičovství, o kterých se obvykle nahlas nemluví. Nemilosrdný a až brutálně upřímný humor

Obrázek podcastu Půl roku na útěku před smrtí

Půl roku na útěku před smrtí

Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A

Obrázek podcastu Malé principál

Malé principál

Malý princ v brněnském hantecu je konečně na světě! Kdo by neznal Malého prince, nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Byl přeložen do více než 300 jazyků a dialektů. Vášnivá sběratelka knižních vydání tohoto díla, Mar

Obrázek podcastu Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

První díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího sv

Obrázek podcastu Arizona

Arizona

První český trampský román. První český trampský román. Sugestivní líčení opojení svobodou, dálkou, přírodou, kamarádstvím... Autentický záznam volného trampského života. Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný tram

Obrázek podcastu Ve znamení Kon-tiki

Ve znamení Kon-tiki

„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b

Obrázek podcastu RIP: Smrt je malebná

RIP: Smrt je malebná

Příběh o jedné či více vraždách, které právě s celou historkou opustily můj psací stroj. Usaďte se, prosím, do křesel a naslouchejte mému temnému hlasu. Do rána to zvládáme stihnout a vy pak budete moci šířit příběh dále. Jen račte dál, jen vstupte. Sedím tu sám, za sta

Obrázek podcastu Padesát odstínů šedi

Padesát odstínů šedi

Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes j

Obrázek podcastu Život víry 2023/12

Život víry 2023/12

Život víry 2023/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Carri MacFarlanová: „Pane, chci na všech semaforech zelenou!“ Rozhovor s manželkou Johna Mac

Obrázek podcastu Kód života

Kód života

Je naše osobnost utvářena více prostředím, či za vše můžou vrozené dispozice? Otázka, kterou se lidstvo zabývá po staletí, se zdá být s rozvojem genetiky blíže svému rozluštění: pochopitelný vliv mají oba faktory, ale geny v tomto souboji dominují. Jsme, kým jsme ne dík

Obrázek podcastu Barva z kosmu

Barva z kosmu

Ve vesmíru strašidelného příběhu přesunul H. P. Lovecraft zdroj hrůzy z člověka a jeho malého světa do temných neprobádaných propastí mezihvězdného prostoru… Klasický hororový příběh H. P. Lovecrafta je poctou velikánovi tohoto literárního žánru a ideálním dárkem pro vš

Obrázek podcastu Pravomil aneb Ohlušující promlčení

Pravomil aneb Ohlušující promlčení

Boží mlýny někdy melou nestoudně pomalu... Těžko si představit lepšího průvodce našimi dějinami 20. století, než je Pravomil Raichl, titulní hrdina nové prózy Petra Stančíka. Dítě první republiky, které dospělo v pekle druhé světové války a kvůli neshodám s komunistický

Obrázek podcastu Asfaltová pustina

Asfaltová pustina

Syrová noirová gangsterka s vůní krve a benzínu. Beauregard alias Bug se jako řádný občan usadil se svou ženou a dětmi v malém americkém městečku, kde vlastní autodílnu a snaží se poctivě protloukat životem. Jenže úklady rasismu a chudoby číhají za každým rohem, ani kš

Obrázek podcastu Sex, prachy a potíže

Sex, prachy a potíže

Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom

Obrázek podcastu Podzimní boogie-woogie

Podzimní boogie-woogie

Podzimní boogie woogie je detektivní příběh, který ve svižném rytmu nočního života v moravské metropoli rozvíjí zápletku, jež sahá daleko za hranice města. Zkrachovalý provinční detektiv se dostane k případu, který je na první pohled nad jeho síly. Osobní čest mu ale ne

Obrázek podcastu Střepiny v trávě

Střepiny v trávě

Vydavatelství Tebenas ve spolupráci s Igorem Barešem pokračuje v kompletaci díla legendárního českého scénaristy a spisovatele Vladimíra Körnera. Po Zániku samoty Berhof, Životu za podpis a Psí kůži přichází se čtvrtým počinem - autorovou prvotinou Střepiny v trávě. Vyš

Obrázek podcastu Na seznamu smrti

Na seznamu smrti

Poručík elitních jednotek Navy SEAL James Reece byl na jedné z tajných misí se svým týmem přepaden a jako jediný tento útok přežil. Po návratu domů je plný protichůdných vzpomínek a otázek, jak k něčemu takovému mohlo dojít. Když však zjistí, že smrt členů jeho týmu nez

Obrázek podcastu Atlasův paradox

Atlasův paradox

Atlasův paradox je dlouho očekávané pokračování bestselleru Atlasova šestka – zaručeně obsahuje ještě víc touhy, podrazáctví, zrady a chaosu. Šesti čarodějům se naskytla životní příležitost. Pět z nich je nyní členy Společnosti. Před nimi leží dvě cesty. Všichni si musí

Obrázek podcastu Sňatky z rozumu

Sňatky z rozumu

Snaha skloubit vlastenectví s byznysem někdy připomíná sňatek z rozumu... V první části pětidílné rodové ságy ožívá Praha padesátých a šedesátých let 19. století, kde společně s majetkem rodin Bornů a Nedobylů roste i nespokojenost českých vlastenců s postavením Čechů a

Obrázek podcastu Kráľ Drozdia brada

Kráľ Drozdia brada

Otec pyšnej princeznej, ktorá sa vysmieva každému ženíchovi, úplne stratí trpezlivosť. Aby svoju pýchu skrotila, vydá ju za prvého žobráka, ktorý prejde hradnou bránou. Princeznej sa so žobrákom nežije ľahko, chýba jej prepych a služobníctvo. Postupne si však zvyká, mus

Obrázek podcastu Morituri te maturitas

Morituri te maturitas

Vzpomínáte si na agenty Muldera a Scullyovou? Zajímá vás, jak budou lidé v budoucnosti vycházet se svými klony? Přichází další z povídkových sbírek Petry Štarkové. Tentokrát jde o všehochuť - v knížce najdete sci-fi, fantasy, humornou i historickou fikci a chybět nebude

Obrázek podcastu Život víry 2026/03

Život víry 2026/03

Život víry 2026/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou: Lenka Malinová, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Broňa Procházková, Karolína Vološinová, Jakub Lofítek, Milan Remeš. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Kř

Obrázek podcastu Čertův mlýn

Čertův mlýn

Jedna z klasických nedělních českých pohádek, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: Matěj (Josef Patočka), Janíček (Tomáš Juřička), Barbora (Martina Hudečková), čert (Ilja Prachař), rychtář (Antonín Hardt) a čertík (Artur Šviha).

Obrázek podcastu Záhada sedmi ciferníků

Záhada sedmi ciferníků

Budíky vyzváněly, jak mohly, ale mrtvého neprobudily. Jedna z prvních knih královny detektivek, vyšperkovaná kromě brilantního řešení i příjemnou dávkou anglického humoru. V roli pátrače se představuje mladá dáma Eileen, přezdívaná Bundle. Lady Cooteová byla svědomitá

Obrázek podcastu Svěrák: Po strništi bos

Svěrák: Po strništi bos

Poslední kniha Zdeňka Svěráka sklízí zasloužený čtenářský obdiv. Její zvuková podoba je tedy přirozeným souputníkem literární podoby, zvláště, čte-li ji autor sám. Svěrák se vrací do jedné etapy svého dětství a vypráví zážitky malého městského kluka, přesazeného za válk