Audiokniha Zahořanský hon

Hurvínek má smůlu
Sedm dialogů napsala Helena Štáchová pro dřevěné hrdiny Divadla S+H a spolu s Martinem Kláskem (Spejbl, Hurvínek) a Miroslavem Polákem (Žeryk) je také natočila. Tímto titulem se vrátila k tradici, kterou zavedl Miloš Kirschner v návaznosti na Josefa Skupu, totiž k dialo…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Vzpomínky na něj
CO MUSÍ KENNA UDĚLAT, ABY SE MOHLA OPĚT STÁT SOUČÁSTÍ ŽIVOTA SVÉ DCERY? Kenna Rowanová si odseděla pět let ve vězení za tragický omyl. Nyní se vrací do města, kde se vše zvrtlo, a doufá, že se znovu setká se svou čtyřletou dcerkou. Ukazuje se však, že mosty, které za se…

Svatebčané
Začněme být upřímní – zejména sami k sobě! Do luxusního hotelu Cornwall Inn na Rhode Islandu se sjíždějí svatebčané s jediným cílem – oslavit lásku spolu se zamilovaným párem. Jenže je tu osoba, která nepřijela slavit. Phoebe Stoneová stojí uprostřed honosného foyer v e…

Hana
„Lidem, které mám ráda, nosím neštěstí.“ Devítiletá Mira zlobila a za trest nedostala na rodinné oslavě zákusek. Řízením osudu je právě tohle zlomový moment, který spoutá její budoucnost s životem podivínské nemluvné tety Hany a odhalí pohnutou rodinnou historii. Co se …

Tartarin v Alpách
Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Málokdo však ví, že tartarinovská dobrodružství tvoří volnou trilogii. Její druhou část představuje příběh s názvem Tarta…

Není moře jako moře
Maminka, v podání Pavly Tomicové, najde starý deník dcery Helenky z doby, kdy byla ještě malá. Ví, že by sice neměla, ale nedá jí to a začte se do něj. Dceřiny zápisky z rodinné dovolené v Polsku vyvolávají i její vzpomínky na doby, kdy jezdila do Polska jako malá holka…

O vodách, které přestaly zpívat
Hráčská vášeň Unzeje, vládce nebes, kdysi málem dovedla Zemi ke zkáze. Na počátku příběhu, o kterém vypráví pohádka, bylo několik partií královské šachové hry, kterou sehráli Unzej a Zasucha. Předmětem sázky se postupně staly vodopády, potoky a řeky, jezera a moře. A pr…

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy
Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Faëthon
Starořecká báje o synovi boha slunce Hélia se stala základem rozhlasové pohádkové hry. Pohádková hra vypráví příběh mladíka, který chtěl dokázat svůj božský původ, a proto si vypůjčil Héliovo čtyřspřeží a vydal se vzhůru oblohou po sluneční cestě...

Život víry 2021/7–8
Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.…

100 statečných - Host č. 81 - Miroslav Rybák 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Rybák (řidič tramvaje)

Advokát a jeho pán
Kdo dnes u nás vládne? Velcí zločinci, nebo naopak jejich právníci? Co se stane, když se slavný advokát a mocný mafián rozhádají? Když se pustí do války? Kdo je silnější? Zvítězí mafiánská brutalita a síla, nebo právnický intelekt a lest? Co je ale nejhorší - ani jeden …

Návštěvy u pana Greena
Jsou jedné víry. Jenže nejdřív se musejí domluvit jako lidé. Newyorský soud devětadvacetiletému manažerovi Gardinerovi určil, že je další půlrok povinen týden co týden vypomáhat v domácnosti židovského souvěrce pana Greena, kterého na ulici srazil autem. Šestaosmdesátil…

O myších a lidech
Poetická novela o síle přátelství, dnes již klasické dílo světové literatury, vychází v mistrném podání Vladislava Beneše. George a Lennie spolu putují za prací od jednoho kalifornského ranče k druhému. Ačkoli se píší 30. léta 20. století a chudý zemědělský dělník by si…

Setkání se smrtí
Čeho je člověk schopen tváří v tvář skoro jisté smrti? Audiokniha Setkání se smrtí vás zaujme hned od začátku. Nejen proto, že jde o atraktivní tematiku, jakou bezesporu horolezectví je, ale i tím, jak sugestivně dokázal autor vylíčit sílu přátelství v mezní situaci a s…

V divočině
„Nemám kde spát, nemám co jíst, mám se báječně“ Výběr z povídek cestovatele a dobrodruha Otakara Batličky, který v nich ztvárnil své vlastní zážitky nebo se nechal inspirovat vyprávěním lidí, s nimiž se setkal. „Batoh na zádech, kulovnici přes rameno a sukovici v ruce,…

Sami na této zemi?
Známý salesiánský kněz ve své nové audioknize vede posluchače k tomu, aby si uvědomil, jak intenzivně nás Boží přítomnost obklopuje. Není místa, kde bychom se s Bohem nemohli setkat, ať je to nemocniční pokoj, nebo rockový koncert. Jde jen o to, abychom se neuzavírali d…

Pliaga
Nebolo človeka, ktorému by rok 1831 nezmenil život od základov. „Čo načne cholera, dokončia ľudia. Alebo naopak. Ľudská hlúposť cholere kosu ostrí. Ja už nejako dožijem. Vy si budete musieť zvykať na nový svet,“ povedal ustarostený otec synovi Zachariášovi. „Na svet, v …

Jan Werich Gramotingltangl 1966-1967
Gramotingltangl byl pořad Jiřího Suchého, vysílaný od pondělí 4. října 1965 v podvečer Československým rozhlasem na tehdy novém vlnovém rozsahu velmi krátkých vln. Stále více oblíbená půlhodinka se vysílala až do léta 1968 a jejich celkový počet přesáhl šest stovek. Ved…

Nikola Šuhaj loupežník
Známý příběh Nikoly Šuhaje vychází ze skutečných událostí a byl několikrát filmově a divadelně zpracován. Román Ivana Olbrachta znovu ožívá v četbě na pokračování z roku 1959 v podání Jaromíra Spala.

Mrtvý posel
Královský písař Jiří Adam z Dobronína nalezne u dveří svého domu na Starém Městě pražském těžce raněného muže s ryšavými vlasy. Ještě než zemře, stihne Jiřímu Adamovi prozradit, že se chystá jakési spiknutí. Aby mohlo být jeho pátrání po vrazích úspěšné, rozhodne se Jiř…

Album pohádek "Supraphon dětem" 1-10
Před pěti lety začal Supraphon vydávat pro děti pohádky ze svého bohatého archivu. Úspěšná digitální řada (původně zamýšlená jako miniserie) Album pohádek "Supraphon dětem" se rozrostla nakonec na 20 dílů. Jednotlivé tituly obsahovaly pohádky vyprávěné i dramatizované, …

Mirákl
Rozsáhlý román z roku 1972 s podtitulem Politická detektivka pojednává o zázracích, politice a ideologii. Jeho základem je detektivní zápletka spjatá s estébáckou vraždou venkovského faráře a děj vychází z československé reality let 1949–1970. Rozhlasová nahrávka z roku…