Audiokniha Záhadný pan Quin

První
Když byla America vybrána do Selekce ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude m…

Babí léto na modré vodě
Rozhlasová hra Babí léto na modré vodě je citlivě vylíčeným příběhem citového vztahu dvou stárnoucích lidí. Vztahu, který vzplanul při lázeňském pobytu, který však postupně přeroste v pevnou vazbu, v nový impulz pro jejich život.Když v roce 1979 napsal známý autor rozhl…

Perinbaba
Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna chudobná dievčina, ktorú macocha veľmi preveľmi trápila. Jedného dňa, keď jej nakázala skočiť do studne po vreteno, ktoré jej tam spadlo, ocitla sa dievčina na peknej lúke v prečudesnom svete, kde na ňu chlieb i jabloň prehovorili a pr…

Život víry 2021/4
Život víry 2021/4 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Když křesťané trpí Jaký je stav pronásledování křesťanů ve …

Dialogy nad životem
Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Jan houslista
Jan houslista - lyrickoepická básnická povídka Josefa Hory - vyšla poprvé v roce 1939 v dusném okupačním období. Byla psána pod formálním vlivem Puškinovým, kterého Josef Hora v té době hojně překládal a je jakýmsi hledáním odpovědnosti za osud zkoušené a ohrožené země-…

Můjváclav
S poněkud neobvyklým názvem Můjváclav představuje slavná herečka a operní pěvkyně Soňa Červená nástrojařského vynálezce a zakladatele královéhradecké továrny hudebních nástrojů, svého praděda Václava Františka Červeného. Z pětidílné četby na pokračování se dozvíme o rod…

Karneval paměťových buněk
Oblíbený moderátor a bavič Karel Šíp s nadhledem sobě vlastním představuje témata, která ho zajímají, o kterých debatuje se svými televizními hosty nebo jež vyplavila zákoutí jeho paměti. Dozvíte se například, jaké geny zdědil po svém tatínkovi, jakou hodnotu má autogra…

Život víry 2026/05
Z obsahu čísla: * Přiznat porážku je začátek vítězství (rozhovor s Pederem Tellefsdalem) Podle norského stratéga politických kampaní mají sdílení evangelia a předvolební komunikace mnoho společného. V rozhovoru mj. popisuje, jak v suterénu kostela mezi Anonymními alko…

Pohoda Vánoc. Vánoční večer Miloslava Šimka v divadle Semafor
V roce 1984 vznikla tato nahrávka ze svátečního a mimořádného večera, který každým rokem pořádal v předvánoční době Miloslav Šimek se svým souborem v divadle Semafor. Tak jako se pod stromeček přinášejí dary, předvádí zde každý z členů souboru to nejlepší, co má k dispo…

Vyšší princip
Dramatizace povídky Jana Drdy vás zavede do období heydrichiády, během které jsou za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora zatčeni tři studenti gymnázia. Jak se k jejich údajnému provinění postaví profesor latiny, přezdívaný pro své uplatňování morál…

Hle, vítěz přichází!
Jedno ze svých nejslavnějších oratorií nazvané Juda Makabejský věnoval Georg Friedrich Händel Williamu Agustovi, vévodovi z Cumberlandu jako poctu po jeho záchraně Londýna a odvrácení útoku skotské armády v roce 1746. Ale musí být cesty hudební historie vždycky tak přím…

Broučci
Legendární příběh nezbedného Broučka, který se učí orientovat ve světě a poslouchat hlas svého srdce, v podání současných členů i absolventů Dismanova rozhlasového dětského souboru. Účinkují bývalí členové Dismanova rozhlasového dětského souboru: Denisa Barešová, Marké…

O Ježkovi, Osvobozeném a o sobě
Původní LP album 1218 0499 "Václav Holzknecht O Ježkovi, Osvobozeném a o sobě" vydal Supraphon v roce 1984 - nyní autorské vyprávění prof. dr. Václava Holzknechta o životě, přátelích a setkáních s významnými osobnostmi české hudební kultury vychází poprvé digitálně.

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Sněhurka z vesmíru
Spisovatel Sebastian neprožívá zrovna nejšťastnější období svého života. Vztah s manželkou skomírá, syn se proti jeho vůli chce vydat také na spisovatelskou dráhu. On sám je totiž slavný, uznávaný a bohatý, ale vůči svým schopnostem, a vlastně i vůči možnostem literatur…

Na letním bytě
Zvlášť mezi ochotníky se těšila a dodnes těší oblibě starosvětská komedie Josefa Štolby Na letním bytě, ve které sledujeme tažení agilní matky Kapičkové, hledající na letním lázeňském pobytu ženichy pro své dvě dcery. Jako dobrá partie se paní Kapičkové jeví především m…

Môj príbeh
Pôsobivé a inšpiratívne osobné spomienky bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických. Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia…

Jak hledat nové zaměstnance
Každá firma a její úspěch či neúspěch stojí především na kvalitě zaměstnanců a spolupráci celého týmu. Dozvíte se vše o personální problematice firmy, od náboru nových zaměstnanců, jejich výběru a rozvoji ve firmě, přes tvorbu zaměstnaneckých smluv, vyplácení mezd až př…

Snehulienka a 7 trpaslíkov
V ďalekej krajine žila raz jedna kráľovná, ktorá si želala mať dievčatko biele ako sneh, s ústami červenými ako krv a vlasmi čiernymi ako eben. Prianie sa kráľovnej splnilo a onedlho porodila dcérku - Snehulienku. Šťastie však rýchlo vystriedalo veľké nešťastie- kráľovn…

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

All my dancing seasons
Humorous stories of “old bachelors” who, at balls, wine bars, on the street, and elsewhere, try—sometimes successfully, sometimes not—to get closer to the opposite sex. For some men, the pursuit of women gradually becomes a purpose, a pastime, and eventually even a spor…

Dcery nové doby I.
První díl rodinné ságy čtyř přítelkyň, které se narodily kolem roku 1900 a žily v Hamburku, na pozadí bouřlivých německých dějin dvacátého století. Henny Godhusenové je devatenáct, má už za sebou první světovou válku a právě nastupuje na hamburskou ženskou kliniku Finke…

Ema nejde do školky
Ema měla jít se školkou na plavání, ale protože zakašlala, maminka ji nikam nepustila, aby v bazénu neprochladla. Co se Ema rozhodla doma dělat, o tom vám bude vyprávět Hajaja. Seriál je citlivým obrázkem trampot, které prožívá asi každé dítě v době, kdy do jeho domácí…