Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Hovory o józe a mystice č. 19
Promluvy - Přímý a neupravovaný záznam intuitivních promluv autora z veřejných meditací a seminářů, který byl sestaven na základě četných přání jejich účastníků, aby jej mohli poslouchat a čerpat tak duchovní poučení a posilu. Náměty promluv: očista mysli, provádění átm…

Vetřelec
V domě na okraji Holic jsou nalezena tři těla: mladí manželé a jejich tříletá dcerka. Byť nejdřív vše nasvědčuje tomu, že chladnokrevnou vraždu má na svědomí jedna z obětí, brzy se ukazuje, že místo činu bylo pouze narafičené. A že rodinu, která jako by vypadla z reklam…

Můj mladší bratr
Marek žije typickým životem studenta v osmdesátkovém Československu. Chodí na přednášky, mejdany a povinná vojenská cvičení a vytrvale usiluje o krásnou a nedostupnou Annu. Jenže ta má jiné starosti. Aktivně se zapojila do šíření petice Augustina Navrátila za nábožensko…

Pomocnice
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku…

Život víry 2025/03
Život víry 2025/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Transgender v církvi Otázka rodové (genderové) identity a jejího menšinov…

Padesát odstínů svobody
Ve chvíli, kdy se Anastasia Steeleová poprvé setkala s mladým úspěšným podnikatelem Christianem Greyem, netušila, jak moc se jí změní život. Ana od počátku věděla, že se musí naučit sdílet s Christianem jeho styl života, který jí nikdy nebyl vlastní, on se musí na oplát…

Anička a divadlo
Anička měla jedno tajné přání – hrát loutkové divadlo. A to se jí málem splnilo na podzim, jenže nakonec odletěla s rodiči k moři. Ovšem teď se zdá, že už nic nebrání předprázdninovému divadelnímu představení. Ale kde budou divadlo hrát? Jaký mu vymyslí název? A budou ú…

Klubíčko veselých pohádek
Víte, kam se kočce Terezce zatoulalo zelené klubíčko, co se stalo, když se myšky pustily do sýra, a kdo bydlí ve škvíře pod vaší postelí? To a mnohé další se dozvíte z rozverných vyprávění, která jsou právě tak dlouhá, aby se po nich dobře usínalo. Příběhy, které čtou h…

Chytrý osel a jiné povídky
Nechte se vtáhnout do světa, kde se zvířata chovají (skoro) jako lidé, a lidé by se od nich mohli ledasčemu přiučit. Objevte želvu, která obětovala svůj domov za svobodu, straku, jež se bojí výšek, nebo mrzutého kapra, z něhož se stal mistr v přežívání. Knížka Chytrý os…

Překážka jako cesta
Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo…

Až uvidíš moře
V roce 1948 přijalo Československo tisíce uprchlíků, kteří za dramatických okolností opustili občanskou válkou rozdělené Řecko. S první vlnou emigrantů přichází i desetiletá Sotiria – neumí česky, o svých rodičích nemá zprávy a neví, co s ní bude. Roky plynou a na pozad…

Noc temných klamstiev
Richard Krauz a Jozef Fischer zvaný Chosé pracujú na oddelení vrážd v Našom Meste už veľmi dlho. Vyše dvadsaťpäť rokov sa snažia zmieriť so skutočnosťou, že medzi pojmy zákon, právo a spravodlivosť sa nie vždy dá vpísať znamienko rovná sa, ale skôr otáznik. Niekedy aj v…

Příliš mnoho pohřbů aneb Když květiny promluví
Břitká novela s prvky černého humoru je určena k poslechu i zamyšlení lidem několika generací, neboť zachycuje životní osudy tří generací rodiny Dojáčkových. Seznámíme se s panovačným dědou Fánou, který se nesmíří s tím, že se jeho dcera v padesáti letech rozhodla žít p…

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Cesta do středu Země
Autor ve svém druhém románu z cyklu Podivuhodné cesty líčí fantastickou cestu tří odvážlivců, německého přírodovědce a profesora mineralogie Otty Lidenbrocka, jeho mladého synovce Alexe a jejich islandského průvodce Hanse Bjelkeho do středu Země.Čte Lukáš Hlavica. Premi…

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Existuje opravdu záhadný sirotčinec pro děti se zvláštními schopnostmi, o němž Jacob jako malý slýchával? Teď je mu šestnáct a po rodinné tragédii se vydává na cestu, která mu umožní pochopit, kým vlastně je. Nezodpovězené otázky jej zavedou na vzdálený ostrov u pobřeží…

Vražedná splátka
Na okraji lesa se najde ohořelé luxusní auto. Když na místo dorazí policie, s překvapením zjišťuje, že ve voze je mrtvola a že požár s největší pravděpodobností nebyl nehodou, ale snahou o zahlazení stop. Kriminalista Radim Brázda se spolu s novou parťačkou Dianou Černo…

Sherlock Holmes a Krvavá zrada
Píše se rok 1894 a celý Londýn nemluví o ničem jiném, než o smrti transylvánského šlechtice, jehož zabil jistý profesor Van Helsing. Mycrofta Holmese neuspokojí, když britské soudy zprostí profesora všech obvinění, a požádá proto svého bratra Sherlocka, aby vyšetřil, c…

Zimní lidé
West Hall ve Vermontu bylo vždy město podivných zmizení a starých legend. Nejzáhadnější z nich je smrt Sary Harrison Shey, která byla v roce 1908 nalezena mrtvá na poli za jejím domem, jen několik měsíců po tragické smrti své dcery Gertie. Nyní, v současnosti, žije deva…

Kruté šprýmy
Dvě komické a groteskní povídky britského autora oscilující mezi nezávaznou recesí a závažnou výpovědí o temných stránkách lidské existence čtou pánové Oldřich Nový a Jiří Pick.

Nehanebné neviniatko
Denník dobrého detektíva 2. Voľné pokračovanie románu Popol všetkých zarovná Dvojica detektívov z oddelenia vrážd Richard Krauz a Jozef Fischer, zvaný Chosé, vyšetrujú nový prípad, beštiálnu vraždu študentky architektúry Moniky, ktorú vrah zaškrtil v jej izbe na posch…

Králův dluh
Píše se rok 1266 a český král Přemysl II. Otakar podporuje slabého císaře Richarda Cornwallského. Za to obdrží úřad, který spravuje císařovo jmění na východ od Rýna, a vzápětí se s jeho tichým souhlasem zmocní Chebska. Tamní měšťané s tím nesouhlasí, ale nemají sílu, ab…

Ahoj dinosaure!
Uvnitř knihy se to jen hemží dinosaury. Můžete se těšit na sedm pohádkových příběhů: Poklad v písku - stalo se vám někdy, že jste na pískovišti ,, něco" vyhrabali? O dinosaurech v Kaníně - v malé vesničce ve středních Čechách lze potkat dinosaury! Nevěříte? Ach, ty holí…