Audiokniha Záhada zlaté štoly

Život na Mississippi
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

A potkej ženu…
Sbírka 44 básní s humorným nádechem o tom, kde všude lze potkat ženu a co to všechno může způsobit

Packallovi
Seznamte se nejzmatenější a nejroztomilejší rodinkou v dějinách! Vzbudili jste se někdy a zjistili, že všechno jídlo v domě sežral pštros? Ne? My jsem si to mysleli. Něco takového se může stát jedině Packallům. TAK TOHLE JSOU PACKALLOVI. Jsou nejzpackanější rodina ve zp…

Mauglí
Světoznámý příběh o přátelství, lásce, ale i o boji o přežití nás zavede do džungle, v níž se malý chlapec Mauglí bude muset naučit vlčí řeči, zákonům džungle a pravidlům slušného chování. "Kiplingova předloha má k romantické pohádce opravdu daleko. Je to napínavý, dra…

Sobota: O sexu a jiné monology
Luděk Sobota se proslavil stovkami rolí ať již na divadle, v televizi nebo ve filmu. Je typem autorského herce, který musí vždy vědět, o čem hraje, pro koho hraje. Jeho osobitý humor zazářil v Divadle Semafor, kde vystupoval s Miloslavem Šimkem a Petrem Nárožným. Postup…

Anička u moře
Anička odlétá se svými rodiči na krátké prázdniny do Egypta. Bere si s sebou opět svůj deník a je plná očekávání, co všechno v neznámé exotické zemi prožije. Na prázdninách si Anička najde novou kamarádku a pozná i zajímavosti Egypta. Nejúžasnější zážitek ji čeká při po…

Mlsné medvědí příběhy
Nedvěd a Miška jsou nejlepší medvědí kamarádi, které znáte z večerníčku Mlsné medvědí příběhy. Oba jsou nesmírně vynalézaví, když jde o to, dostat se k něčemu dobrému na zub. Mnohdy se ale stane, že i ten nejlepší plán nevyjde podle jejich představ, a to je pak v medvěd…

Pane doktore
Hrdinové v boji proti nemocem Historie medicíny od nejstarších dob po současnost. Autor přibližuje medicínské znalosti nejstarších civilizací a dává je do souvislosti se současnými lékařskými poznatky. František Gel poutavě vypráví historii medicíny od nejstarších dob p…

Rybí povídky
Rybí povídky jsou dárek k 20. narozeninám Centra Paraple. Z nebe k tomu dal souhlas Ota Pavel. My, co jsme je do mikrofonu přečetli, jsme darovali svůj hlas, a vy, kteří jste si cédéčko koupili, jste darovali své peníze. Nebojte se, v Parapleti se neztratí. Je to užiteč…

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?
Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra…

Mowgli´s Story
Audiokniha v angličtině vypráví známý příběh o chlapci, který byl vychován vlčí smečkou a v džungli nalezl jak kamarády, tak úhlavního nepřítele. Poslechněte si ho do konce a dozvíte se, jestli se Mauglímu podařilo přemoct hrozivého Šér Chána. Příběh je vypraven rodilým…

Lekce chemie
V lásce a chemii je dovoleno všechno. Nacházíme se v Kalifornii šedesátých let a jsou věci, které ženy zkrátka nedělají. Když se vědkyně Elizabeth Zottová ocitne v roli moderátorky televizního pořadu o vaření, odstartuje revoluci, která zpochybňuje vše, co se doteď pova…

Český Slavín
Původní LP komplet DM 15107-111 "Český Slavín" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní komplet vychází poprvé digitálně. Průvodní slovo Milana Friedla uvozuje, doplňuje a provází nahrávky hlasů, vzpomínek, názorů či recitace vlastního díla vynikajících osobností české kultur…

Kolo času III.: Drak Znovuzrozený
„A tak bylo psáno, že nikdo krom něj neponese meč držený v Kameni, a on jej tasil jako oheň v ruce a jeho sláva sežehla svět.“ Rand al’Thor se smiřuje s tím, že je Drak Znovuzrozený – dávno předpovězený vůdce, který má zachránit svět, a zároveň ho zničit. Pořád ale nedo…

Písničky a příběhy zvířátek z Večerníčků
Václav Chaloupek proslul svými večerníčky ze života zvířat. Natočil již řadu seriálů, ve kterých měly děti možnost sledovat živé bažanty, divočáky, lišáka, medvědy, vydru či vlky. Všechny jeho příběhy vzbudily obrovský zájem dětského i dospělého publika. Písně Jaroslava…

Povídky Šimka a Grossmanna 3
Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed…

Bláznivé léto
Mumini zůstávají stále sami sebou. A přinášejí úsměv, radost a pohodu. Dobrodružství muminka, jeho rodiny a přátel patří k pokladům dětské literatury už od čtyřicátých let 20. století, kdy ve Finsku vyšla kniha poprvé. Američtí vědci zjistili, že neexistuje osoba, která…

Kozák: Mariana Radvaková
Komentář autora k původnímu LP albu 1218 0438 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem před dvaceti lety Marianu psal, netušil jsem, že zůstane stále tak mladá a že zdomácní i čtenářům v řadě jiných zemí. Vidím ji třeba na obálc…

Skoumal: Kampak běžíš, ježku. Písničky pro děti
Před pěti lety vyšel výběr písniček Petra Skoumala pro děti s názvem Když jde malý bobr spát a dodnes patří k velkým úspěchům hudební tvorby pro nejmenší. Naším další výběrem s názvem Kampak běžíš, ježku, navazujeme na bobra a dodáváme něco navíc: tentokrát jsou na výbě…

Anne z ostrova
„Myslím, že jsem se opravdu naučila dívat se na každou malou překážku jako na žert a na každou velkou jako na předzvěst vítězství.“ Anne ze Zeleného domu balí kufry, loučí se s dětstvím a vydává se na univerzitu v Redmondu, kde ji čekají další dobrodružství. S přítelkyn…

Humoriády Felixe Holzmanna
LP album 11 1359-1 811 se záznamem představení Humoriády Felixe Holzmanna v Kulturním domě v Kroměřiži vydal Supraphon pod stejnojmenným názvem v roce 1991 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Šimek, Sobota, Krampol: Nejlepší scénky
Slavná humoristická čísla komiků, kteří společně bavili diváky na scéně divadla Semafor. Výběr z dnes již legendárních výstupů zaznamenává skeče z let 1957-89. Po smrti Jiřího Grossmanna spolupracoval Miloslav Šimek řadu let s Luďkem Sobotou, posléze pak rozšířil dvojic…

Národní umělec Zdeněk Štěpánek
Z komentáře Zdeňka Štěpánka (resp. citace z jeho knihy Vzpomínky) k původnímu LP 1218 0551 "Zdeněk Štěpánek" vydanému v Supraphonu v roce 1976 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Někdy se mi stávalo, nejčastěji v noci, když jsem byl ve varně lihovaru sám a čerpal vodu, …

Kronika rodu Příšeráků
Vznik rodiny je vlastně mnohem větší zábava, než by člověk řekl. Když novomanžel zjistí, že má místo manželky nateklého vorvaně s apetitem hladového zájezdu, může buď utéct, nebo být hrdinou a vydržet. Po devíti měsících se totiž stane otcem. Manželka tou dobou zjistí, …

Total Recall
Biografie jednoho z nejúspěšnějších, nejoblíbenějších a nejlépe placených akčních hrdinů všech dob je upřímnou zpovědí muže, který si dokázal svým odhodláním a houževnatostí vydobýt to, o čem většina lidí pouze sní – slávu, postavení, moc. Životní příběh chudého chlapce…