Obrázek podcastu Zachýsek Rumělka

Audiokniha Zachýsek Rumělka

Délka:

44 min

Čte:

Vladimír Fišer

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Skočný příliv

Skočný příliv

Ostrovní pláž v zátokách Hasslevikarna se stane němým svědkem nelidské vraždy. Obětí je neznámá těhotná žena. Píše se rok 1987, případ je po čase odložen jako nevyřešený. Po více než dvaceti letech ho znovu otevírá Olivia Rönningová, studentka Policejní akademie. Má k d…

Obrázek podcastu Sen Ockerwee

Sen Ockerwee

Strach o život je tou nejmenší starostí … Hororový příběh odehrávající se v kalných vodách Misissippi. Kapitán Marsh a loďař York se musí vyrovnat se zlem, které na ně na jejich plavbě čeká. Pravou jižanskou atmosféru tu můžete doslova krájet. Vzduch se tetelí horkem, …

Obrázek podcastu Sprostý český vtipy

Sprostý český vtipy

Sprostý český vtipy - audiokniha obsahuje sbírku peprných českých anekdot. Sedíte s přáteli, například při dobré sklence, probíhá výborná zábava, čas příjemně plyne, ale najednou – jako když utne. Ne a ne, nikomu se nedaří vpustit do éteru vtipnou myšlenku nebo veselou …

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Cizinci

Cizinci

Mort Castle, veterán americké hororové školy, se českému čtenáři představuje románem Cizinci. Máte rádi svého souseda? Možná má rád i on vás. Anebo si představuje, jak vám drtí lebku kamenem. A pak jsou tu Cizinci. Sousedi, kteří si nic nepředstavují. Tihle sousedi jedn…

Obrázek podcastu Mor

Mor

Lovestory s jezdcem apokalypsy. Lovestory z žánru young adult. Kam vstoupí jezdec z Apokalypsy, přichází mor a smrt. Hasička Sara Burnsová se rozhodne lidstvo zachránit a jezdce zastřelit. Ten je však nesmrtelný a Sáru zajme. Mezi zajatkyní a jezdcem však vznikne silné …

Obrázek podcastu Zázračná imunita

Zázračná imunita

>>„Silné i slabé stránky našeho imunitního systému vám Richtelova kniha předvede na zdravotních obtížích čtyř skutečných lidí. Pomůže vám pochopit, jak tenhle úžasně komplexní systém funguje – a jak složitá a choulostivá rozhodnutí před ním dennodenně stojí.“ — Bill Gat…

Obrázek podcastu Chlapec, který rozdával sny

Chlapec, který rozdával sny

New York, 1909 - Zaoceánským parníkem přijíždí z Itálie mladá matka s malým synkem, aby si v Americe splnili sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí velkou trhlinu, neboť ve zbídačelém ghettu v newyorské čtvrti, kde se ocitnou spolu s dalšími přistěhovalci z …

Obrázek podcastu Ježek, Trojan: Tak nám zabili Ferdinanda

Ježek, Trojan: Tak nám zabili Ferdinanda

Je neděle 28. 6. 1914. Zmatený řidič Leopold Lojka zastavuje vůz s Františkem Ferdinandem a jeho ženou. Zařazuje zpátečku a tím dává příležitost Gavrilu Principovi k útoku. Pro bezmocného Lojku se z tohoto okamžiku stává doživotní trauma. Sarajevský atentát je i po sto …

Obrázek podcastu Netvor

Netvor

Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Obrázek podcastu Vychováváme děti a rosteme s nimi

Vychováváme děti a rosteme s nimi

Knižní bestseller o výchově, o dětech, ale ze všeho nejvíce o nás samotných. Nezaměnitelný přednes Jaroslava Duška a Yellow Sisters.

Obrázek podcastu Hurvínek unter den Käfern

Hurvínek unter den Käfern

Původní LP album 1 18 2259 Hurvínek unter den Käfern vydal Supraphon v roce 1978 - nyní toto album vychází poprvé digitálně

Obrázek podcastu Český snář

Český snář

Četba z autobiografické prózy českého prozaika, publicisty a signatáře Charty 77 Ludvíka Vaculíka, v níž autor zachytil nejen rok vlastního života, ale přinesl i obraz české společnosti z konce sedmdesátých let 20. století, kterou ovšem nahlíží z nitra disidentského pro…

Obrázek podcastu Jak přejít řeku

Jak přejít řeku

Co tě nezabije, to se vrátí a zkusí to znovu. O antropocénu, cestě indiánského šamana do Detroitu, kamenech Dunaje, o přílivech a odlivech civilizací, a o vděčnosti a naději v post-covidové době. Znepokojivá audiokniha podle textu Václava Cílka o naší společnosti, pla…

Obrázek podcastu Spása

Spása

Letní horka dorazila a za dveřmi je sezóna raků. August Strindberg se dočkal potomka a spolu s Marií Martinssonovou si užívá rodičovské povinnosti. Jenže život v poklidné komunitě se otřese v základech po nálezu starších manželů, které někdo otrávil. Ve vesničce žili pa…

Obrázek podcastu Búrková sestra

Búrková sestra

Ally - nadšená jachtárka, ktorej odvahu preveria tragické udalosti Strhujúci druhý diel historicko-romantickej série o neuveriteľných osudoch nevlastných sestier Maie, Ally, Star, Cece, Tiggy, Electry a Meropé vychádza z mytologického príbehu o Plejádach, siedmich sestr…

Obrázek podcastu Nultá hodina

Nultá hodina

V pořadí šestý román Jany Poncarové. Hedvika Adlerová se vrací do poválečného Československa po sedmi letech, které prožila v Londýně a ve vojenské službě v Africe. Jako řidička britských ženských pomocných sborů sjezdila poušť křížem krážem od Haify až po Káhiru. Rodič…

Obrázek podcastu Mise Afghánistán

Mise Afghánistán

Mise Afghánistán - Český chirurg v zemi lovců draků - audiokniha obsahuje soubor záznamů lékaře Tomáše Šebka, který pobýval v Afghánistánu a pomáhal zachraňovat lidské životy během válečných konfliktů. Desetiletý Rahmudin přišel s proraženou lebkou. Nevěřil jsem, že se …

Obrázek podcastu Návrat z pekla

Návrat z pekla

Silná kniha o bolestných věcech. Silný příběh odehrávající se za druhé světové války v koncentračním táboře. Jak tyto zkušenosti ovlivní svobodný život? Student medicíny Karel, který pomáhá svému otci v pekárně, se zamiluje do sousedovic dcerky. Banální příběh, kdyby ne…

Obrázek podcastu Zápas o Ameriku

Zápas o Ameriku

Hlasy z rozeštvané země. Jak přemýšlejí příznivci Donalda Trumpa, co si o současné Americe myslí původní obyvatelé nebo jaký je život na americké jižní hranici. To jsou některá z témat knihy Jana Kaliby, bývalého zpravodaje Českého rozhlasu v USA. „Trump to dělá pro Am…

Obrázek podcastu Hora Duchů

Hora Duchů

Ani všechny krásy Tasmánie vám nevyženou z hlavy Hladového dědka… Když se v divočině tasmánských hor ztratí během výletu čtveřice náctiletých školaček, mají obyvatelé městečka Limestone Creek pocit děsivého déjà vu, neboť k podobné události tu došlo už v roce 1985. Práv…

Obrázek podcastu Cesta kolem světa na gramofonových deskách

Cesta kolem světa na gramofonových deskách

Rukopis objevený v rozhlasovém archivu. Rekonstrukce série Čapkových přednášek z roku 1933 s autorovými deskami. Připravil Václav Cibula. Účinkují Radim Vašinka a Pavel Soukup.

Obrázek podcastu Janešová: Italština pro samouky

Janešová: Italština pro samouky

Podkladem pro náš digitální titul byly původní kazety (SU 5015-4 812) z produkce Supraphonu v roce 1995, které doprovázely učebnici autorky Jarmily Janešové Italština pro samouky vydanou nakladatelstvím LEDA, ISBN 80-901664-7-4

Obrázek podcastu Kód růže

Kód růže

Rok 1940. Zuří druhá světová válka a Británie se připravuje k boji s nacistickým Německem. V zámečku Bletchley Park je založeno speciální kryptografické pracoviště, kde se ty nejbystřejší hlavy učí dešifrovat tajné informace nepřátelských vojsk. Energická Osla, dívka z …

Obrázek podcastu Inferium II – Invaze

Inferium II – Invaze

Válka proti vzbouřenému lidskému dobytku skončila, lidé jsou zpět v ohradách masokombinátů a život v Inferiu se vrací do starých kolejí. Rónan se po návratu z Pekla snaží zapomenout a opět žít. Jde mu to však ztěžka, neustále myslí na Amálku. Na židovskou holčičku, kter…