Audiokniha Žáček: Lyrická sezóna, Okurková sezóna

Klekí Petra, bílý otec Apačů
Našel svět, který hledal. Stal se indiánem a vychoval Vinnetoua. Český spisovatel, milovník mayovek, napsal příběh, který předchází příběhům náčelníka Apačů Vinnetoua z pera Karla Maye. Z knížky vyzařuje duch originálu i smutek nad osudem indiánů. „Stal jsem se indiánem…

Náhradník
Princ Harry poprvé vypráví svůj příběh – a svou cestu popisuje se syrovou, neochvějnou upřímností. Náhradník je přelomovým titulem plným pochopení, odhalení, sebezpytování a těžce vydobytého poznání o nekonečné síle lásky i zármutku. Jde o jednu z nejpalčivějších fotogr…

Kmotr
Vše pro rodinu. Tak pravil padrino – a basta! Pár měsíců po druhé světové válce je organizovaný zločin pod taktovkou gangsterů z řad italských přistěhovalců stejně čilý, jako kdyby Amerika s Alem Caponem nikdy nezatočila. Pod pláštíkem firmy na dovoz sicilského olivovéh…

Židovka
Sofia Maniševičová je dcéra Židovky odvlečenej nacistami do Osvienčimu počas druhej svetovej vojny. Detstvo a mladosť prežíva v Československu, v rodine, kde sa dodržiavajú židovské sviatky a zvyky. Pod vplyvom spoločnosti, ale aj rodiny, ktorá nalieha, aby sa vydala le…

Králova spravedlnost
Co když je vrah, kterého všichni považují za viníka, ve skutečnosti nevinný? Anglie roku 1176. Aelred Barling, vážený soudní úředník krále Jindřicha II., je vyslán se svým mladým asistentem Hugem Stantonem vyšetřit brutální vraždu spáchanou ve vesnici nedaleko Yorku. P…

Ledový dech
V koloniální Americe zavál ledový dech revoluce… Píše se rok 1772 a mezi americkými osadníky to vře. Jamie Fraser cítí, že povstání se blíží, a jeho milovaná Claire už ví, kdo nakonec vyhraje. Jenže vědět, co přijde, je jedna věc – a přežít to ve zdraví je věc druhá. Ja…

Dítě, které v noci našlo slunce
Raühnval, bohaté knížectví ve východních Alpách. Mladý Marcus vede privilegovaný život jako syn zdejšího lenního pána. Až do dne, kdy dojde ke strašlivému krveprolití, při kterém je vyvražděna celá jeho rodina i ostatní obyvatelé hradu. Marcus přežije díky pomoci Eloisy…

The Hound of the Baskervilles
Audio verze příběhu o Sherlocku Holmesovi a doktoru Watsonovi, kteří řeší tajemná úmrtí v temné oblasti blat a vřesovišť v Devonu v jihozápadní Anglii, je určena pro začátečníky učící se angličtinu. Audiokniha nabízí zkrácenou verzi příběhu načtenou rodilým mluvčím.

Záhada na zámku Styles
„Dohlédněte na ni, pane Hastingsi. Moje ubohá Emily. Jsou to žraloci – všichni.“ Třicátník kapitán Hastings se v létě roku 1917 na pozvání přítele Johna Cavendishe ocitá na styleském panství v Essexu, aby zde po propuštění z armády strávil zdravotní dovolenou. V domě pa…

Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky
Šlechtic Adam ze Zbraslavi je po krátkém pobytu v klášteře opět povolán k pražskému královskému dvoru. O pomoc ho tentokrát požádá jeho chráněnka Alžběta, která se strachuje o život své tety Elišky Přemyslovny. Dvě z jejích dvorních dam za podivných okolností zemřely – …

Nepříliš šťastná rodina
Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah. Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní …

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Nedokončený portrét
Agatha Christie (1890-1976) vydala pod pseudonymem Mary Westmacott literární obraz části svého života. Na postavě Celie z románu Nedokončený portrét líčí své bezstarostné dětství a dospívání, silné pouto s matkou, sňatek, narození dcery, rozpad manželství, psychické zhr…

Chapadla Černé hvězdy
Černá hvězda utopila svět. Aspoň se to tak šeptá mezi věřícími v podvodních svatyních. Aphelion už mezi věřící nepatří. Chce žít svůj život, ale kult Černé hvězdy se ji snaží stáhnout zpět do hlubin. Její tělo se mění a brzy ze člověka nezbude vůbec nic. Perihelion prac…

Tieňová sestra
Treba sa obetovať pre blízkych, no to neznamená, že sa musíš navždy vzdať svojej túžby. Po náhlej smrti milovaného otca – tajomného miliardára, ktorého jeho šesť dcér volalo tatko Slaný, sa jedna z nich, Star D'Aplièse, ocitne na životnej križovatke. Otec adoptoval svoj…

Erilian 1 - Město čarodějů
Erilian 1 - Město čarodějů Erilian… starobylé město vystavěné z kamení, cihel a magie. Členem Velké rady čarodějů se stanou jen ti nejlepší a nejváženější čarodějové. Někteří neváhají získat jedno ze zlatých křesel v Kruhovém sále i za cenu zločinu. To ale mladičká čaro…

Maigretova trpělivost
Pařížská kriminální policie je opět na nohou. Došlo k další loupeži v klenotnictví, tentokrát však při něm přišel o život řadový policista. Sotva Maigret prokázal svou nevinu v aféře s falešným obviněním, pokračuje ve vyšetřování sériových krádeží. Všechny stopy vedou k…

Vévoda a já
Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmysl…

První parta
V románu První parta Karel Čapek nepopisuje vizi budoucnosti, ani nevaruje před neuváženými činy lidstva. Prostřednictvím hlavního hrdiny velice přesně zachycuje pocity mladého člověka naplněného sny, touhami a nejistotou. Pocity, které velmi dobře zná každý z nás. Jde …

MS v ledním hokeji 1999 - Lillehammer (ČR - Finsko) - 2.finále
MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 1:4) - 2. finále 1. třetina 0:2 2. třetina 1:1 3. třetina 0:1 Prodloužení 1:0 Branky: 30:47 Ujčík (L. Procházka), 76:32 Hlaváč (Šimíček) - 1:41 Niemi (Sihvonen, Eloranta), 5:35 Lind (Kallio, Niemi), 21:51 Tuomaninen (Karal…

Propast smrti
Další případ Kate Marshallové ve skvělém podání Martina Stránského. Soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera má svůj první velký případ. Před dvanácti lety zmizela novinářka Joanna Duncanová, která se naposledy zabývala velkým politickým skandál…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Církevní dějiny v zrcadle času II.
Druhý cyklus věnovaný církevním dějinám pokrývá období od prvního vatikánského koncilu do konce druhé světové války. Církevní historik profesor Martin Weis se v něm zaměřuje na nejrůznější historické milníky. Jaké reakce vyvolalo vyhlášení dogmatu o neomylnosti papeže? …

Čest královny
Kapitánka Harringtonová má problém. Druhý díl série Honor Harringtonová. Kapitánka musí čelit vnějšímu nepříteli i předsudkům vůči ženám. Když dostane možnost bojovat na palubě své lodi, opět do ní usedá s přesvědčením, že buď svoji povinnost splní, nebo zemře. Druhý dí…

Dračí republika
Ukončila válku a nyní jde po krku své císařovně! A krom toho válčí i sama se sebou… Právě Rininou zásluhou sice říše Nikan neprohrála ani třetí makovou válku, nicméně za vítězství tvrdě zaplatili jak její obyvatelé, tak sama mladá šamanka mučená nočními můrami i neodbyt…